עבור לתוכן

איזה גוף קירור מהשניים עדיף?

Featured Replies

פורסם

הראשון: Thermaltake Tower112 Pure Cu CL-P0024 עם מאוורר Vantec Thermoflow 120MM

והשני: Thermalright XP120 עם מאוורר Vantec Thermoflow 120MM

בבקשה רק מי שיודע שיגיב -אני לא מעוניין שיטעו אותי אנשים שפשוט אוהבים מאוד את אחד מהם.

תודה,

עמית

פורסם

טוב עשיתי קצת בדיקה על הסינקס שהבאת

וחוץ מזה לTT אין אפשרות של 120 MM זה אחד אבל חוץ מזה לדעתי הוא עדיין עדיף על הטרמלרייט למרות שלא בהרבה.

הטרמלרייט הוא יותר גדול בעל יותר צלעות קירור במספר בגלל גודלו, אבל הוא עשוי מאלומיניום שכידוע לך נחושת עדיפה על אלומיניום למרות משקלה, יש לה אפשרות רק למאוורר אחדעל הסינק, והאויר החם שיוצא לאחר שעבר דרך הסינק נשאר רובו במחשב ולא יוצא החוצה.

לעומת זאת הTT יש לו תמיכה ל80 ו92 ס"מ אבל גם ל2 מאווררים כך שאין הרבה הבדל אם לא יתרון. הוא עשוי מנחושת כולו. אפשר למקם אותו ככה שהאויר שעובר דרך הסינק יצא ישר מחוץ למארז וישאיר טמפ' נמוכה במארז, או שניתן גם להכניס אויר קריר מחוץ למארז ישירות למאוורר הסינק מכיוון שאין צורה קבועה להנחת הסינק על הסוקט.

לסיכום:

אין הרבה הבדלים בביצועים של שני הסינקים אבל מכיוון שלTT יש כמה יתרונות משמעותיים מבחינת OC אני הייתי ממליץ לך עליו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי :)

כשראיתי שאתה כתבת את ההודעה חשבתי ששוב תכתוב הודעה מתחכמת או בלי קשר אבל התעלת על עצמך וכתבת תגובה מושקעת ולעניין,

תודה רבה :)

פורסם

כן אני יודע כי הראש שלי לא פועל כמו של רובכם LOL

טוב אז החלטתי שכמו שכולם עוזרים ויעזרו! לי כאן בOC כי אני מקבל מחשב חדש עצבני עוד איזה שבועיים ואני רוצה לדעת לעשות OC בלי שטויות ולהבין מה אני עושה ואיך לשפר ביצועים אז החלטתי לעזור גם לאחרים קצת

פשוט נכנסתי לאתרים שלהם הסתכלתי על המוצר על הנתונים וחשבתי מה היתרונות והחסרונות וזה מה שעלה בחקתי.

פורסם

אני בספק אם ה THERMALTAKE יהיה טוב יותר מהXP120

אתה לא יכול לקבוע לפי החומר שהוא עשוי ממנו אם הוא יותר/פחות טוב

תחפש ביקורות בגוגל ואני די בטוח שתראה שה XP120 עדיף

http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=309

לא תוצאות מדהימות

פורסם

נחושת=קולט חום בקלות -יש לו בעיה לשחרר

אלומיניום= באמצע

פורסם

וב אני לא המצאתי את זה שנחושת עדיפה על אלומיניום לסינקים.

למחושת יש פשוט קיבולת חום טיפה יותר מאשר לאלומיניום אבל איטן לו בעיה לשחרר אותו

פורסם

אני לא טענתי כלום בקשר ליכולת קליטת/פליטת חום של אלומיניום מול נחושת

אני אמרתי שאתה לא יכול להסתכל על שני גופי קירור שונים ורק בגלל שאחד מהם

מאלומיניום והשני מנחושת לקבוע שהשני יותר טוב.

כנ"ל לגבי המאווררים אי אפשר לקבוע ששני 80 יותר טובים מאחד של 120 כי זה תלוי גם בגוף קירור עצמו

הדרך היחידה להשוות בין 2 גופי קירור היא ע"י השוואת תוצאות

אם תסתכל על ביקורות תראה שהקירור של THERMALTAKE הוא בכלל לא משהו

לעומת זאת הXP120 הוא אחד היותר טובים שיש כיום עם בעיה אחת עיקרית-לרוב הלוחות הוא לא מתאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים