עבור לתוכן

שאלה בנוגע ל RAID 0 ...

Featured Replies

פורסם

היי, לאחרונה קניתי HDD נוסף (120gb sata) וזהה לדגם שכבר היה לי..

רציתי שיהיו לי 240gb במחשב, האם כדאי פשוט לחבר אותם בצורה רגילה (ואז יהיה לי כונן C וכונן D) או לחבר

אותם ביחד ב RAID 0 , כך שיהיה לי כונן אחד של 240gb וצורת עבודה מהירה יותר ? מה אתם אומרים ?

האם יהיו לי יתרונות משמעותיים אם אחבר ב RAID 0 ?

אולי כדאי פשוט ללכת ולקנות דיסק אחד של 250gb וזהו ?

קראתי כאן ת'ראד אחד בנושא הזה ממש והבנתי שאני לוקח סיכון שאם אחד נופל, הכל הלך... השאלה היא אם אני מחליט עוד שנה ללכת ולקנות HDD אחד

ורוצה להעביר את כל החומר משני הכוננים ... איך אני עושה את זה ? האם זה יהיה אפשרי ב GHOST ?

אני קצת מבולבל ואשמח אם תוכלו לעזור.. תודה.

פורסם

אתה יכול לחבר אותם בRAID0, אבל אתה תאבד את כל המידע ששמור על שניהם. אפשר לעשות את זה עם בקר חיצוני או בקר שנמצא על הלוח אם (יש לרוב הלוחות שבאים עם SATA).

אם אחד מהדיסקים קורס אתה תאבד את כל המידע שהיה עליהם (לא חצי) אבל הדיסק השני לא ינזק. השיפור בביצועים הוא: כמעט הכפלה בזמני הכתיבה והקריאה וזמן גישה זהה, או קצת ארוך יותר.

דיסקים של 120 ג'יגה הם לא כל כך משתלמים, וכנראה עדיף 250 יחיד (200 הכי משתלם).

אם אתה קונה אח"כ עוד הארד דיסק לא תוכל להוסיף אותו למערך, אבל תוכל כמובן להעביר מידע איך שתרצה.

פורסם

אתה יכול לחבר אותם בRAID0, אבל אתה תאבד את כל המידע ששמור על שניהם.

לא נכון, כמעט כל הבקרים היום תומכים ביצירת מערך RAID גם עם הרדיסקים שקיים עליהם כבר מידע.

השיפור בביצועים הוא: כמעט הכפלה בזמני הכתיבה והקריאה וזמן גישה זהה, או קצת ארוך יותר.

אתה ממש לא תקבל הכפלה בזמני הקריאה והכתיבה, בקושי תקבל 50% תוספת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים