עבור לתוכן

RAID1 עם שני דיסקים שונים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לעשות RAID1 עם שני דיסקים, אחד של 40 ג'יגה ואחד של 30. שניהם 7200. לא אכפת לי לוותר על ה10 ג'יגה של ה40.

איך הSoftware RAID של XP? שווה משהו או שללכת על בקר רגיל?

אם אין בעייה עם הסידור הזה, הייתי שמח לשמוע על בקר פשוט בשביל זה, וכמה הוא צריך לעלות.

בלמיר אני רואה:

כ.בקר ST-LAB IDE ATA133 PCI CARD WITH IDE CABLE

155 שקלים + 19 למשלוח בדואר נשמע לי שווה לכל נפש.

מה אתם אומרים?

פורסם

RAID1 יתן לך רק 30 גיגה סה"כ (גיבוי)

אתה רוצה לעשות RAID0

ה-Software מעפן

הבקר הזה בכלל תומך ב-RAID?

פורסם
  • מחבר

לא לא, אני רוצה RAID1. שלושים ג'יגה זה מספיק לגמרי בשביל השימוש של המחשב, להסמך על דיסק אחד זה ממש לא.

ה-Software מעפן

לא הנחתי אחרת

הבקר הזה בכלל תומך ב-RAID?

אמממ... לא. :P

זה רק בקר IDE.

בNewegg אני רואה בקרים של RAID 0,1,0+1 ב15-$20. בארץ אני רואה שרק בדובים ובלוג'יק יש במחירים סבירים (~150)

פורסם

למה לך לעשות RAID1? המידע שלך כל כך חשוב שאתה מוכן לבזבז עליו 40 גיגה? לא חבל על המקום?

פורסם
  • מחבר

עכשיו קניתי הארד דיסק 300, אז את ה40 אני נותן לאבא שלי ומוסיף אותו ל30 שהוא משתמש רק ב20 מתוכם. ב63 סנט לג'יגה, ה40 ג'יגה שווה לי 110 שקלים. הבקר יעלה יותר מזה.

לא תמיד אפשר להרשות לעצמך לאבד מידע. וחוץ מזה, גם Down time של יום שווה יותר מהדיסק והבקר ביחד.

פורסם

עכשיו קניתי הארד דיסק 300, אז את ה40 אני נותן לאבא שלי ומוסיף אותו ל30 שהוא משתמש רק ב20 מתוכם. ב63 סנט לג'יגה, ה40 ג'יגה שווה לי 110 שקלים. הבקר יעלה יותר מזה.

לא תמיד אפשר להרשות לעצמך לאבד מידע. וחוץ מזה, גם Down time של יום שווה יותר מהדיסק והבקר ביחד.

לא כבר שווה לעשות גיבוי של צריבת DVD של הדברים החשובים ו/או חיבור הדיסק פעם ב.. וגיבוי ?

הרי אם תהיה מכת חשמל לספק היא יכולה לקחת את שתי הדיסקים (אם הספק גנרי), ו/או אם יש שגיאה כמו וירוס שמוחק דברים בדיסק, הם ימחקו בשניהם...

פורסם
  • מחבר

כן, גיבויים כרגיל, כמה פעמים בשבוע למחשב אחר ברשת, ופעם בחודש בערך לסי די.

אם הגיבוי פשוט והשחזור מסובך זה ממש לא אידאלי.

פורסם

היי

קודם כל, אני רואה שאתה בקיא במה שאתה צריך וזה כבר טוב.

לדעתי עשית את החישובים הנכונים, אם זה באמת מחשב של עסק שמספיק לך 30 ג'יגה אבל חשובים לך הנתונים והזמינות (גיבויים לא תמיד נוח לשחזר וזה גם לא מיידי ) אז באמת רייד 1 זה הפתרון בשבילך.

אם גם הביצועים לא קריטיים לך, כפי שאני משער משום שזהו מחשב עיסקי ולא למשחקים, אזי אין שום סיבה שלא ללכת על האופצייה המובנת ב XP.

בתומס בדקו את האופצייה של רייד 5 ב XP ושם הם "התקילו" את הווינדוס בקריסת הארד דיסק והוא הסתדר עם זה מצויין. כמו כן הוא כמובן גם שיחזר את כל המידע בחזרה להארד דיסק תקין ברגע שחיברו לו אחד.

לינק:

http://www.tomshardware.com/storage/20041119/index.html

הסתייגות אחת - חשוב לעשות גם גיבויים חיצוניים בנוסף, כמו שציינו מקודם, לכל מקרה ששני ההארדיסקים הולכים קפוט (אתה מוזמן לתאר תסריטים כגון גניבה, וירוס , מכת חשמל, שריפה, הצפה וכו' כיד הדימיון הטובה... טפו טפו טפו לא עלינו.. :nono:)

פורסם
  • מחבר

RAID5 זה לא ממש רלוונטי, גם צריך 3 כוננים לפחות, גם פחות אמין וגם חשוב שיהיה כונן בHot swap. אבל את הכתבה קראתי כשהיא יצאה.

אבל RAID 1 של חלונות נשמע אטרקטיבי, אני צריך לקרוא על זה הרבה בעזרה שלהם, למשל אם אפשר להתקין על זה את המע' מ0, ועוד כל מני בעיות - נגיד אם אפשר לפרק ולהרכיב את המערך...

זה נשמע קצת מפחיד שאתה צריך את המע' הפעלה כדי שלמידע על הדיסקים יהיה משמעות, אבל זה לא ככה בRAID1.

פורסם

לא התכוונתי שתשים RAID 5...

התכוונתי שתבין דרך הכתבה את היישום של RAID ב XP.

רוב השאלות ששאלת נענו שם... קודם כל, אתה לא יכול להתקין את המערכת הפעלה על דיסק שהוא חלק מ SOFTWARE RAID (נכון ל WINDOWS 2000, לא יודע בוודאות לגבי XP)

דבר שני, יש דווקא יתרון לזה ש XP עושה את הרייד, אתה יכול לייבא אותו לכל XP אחר בקלות. (לעומת בקרי חומרה, שאם הם מתקלקלים צריכים להחליף לאותו דגם בדר"כ)

והנה עוד כתבה שמסבירה על RAID0 ב 2000:

http://www4.tomshardware.com/howto/20010906/index.html

נ.ב. שלחתי לך לפרטי על המשולשים בחתימה.

פורסם
  • מחבר

כן, הבנתי שאי אפשר להחיל את המערך מההתקנה של המע', אבל זה לא משנה, הרי יש בדיוק אותו דבר בשני הכוננים, זה לא כמו RAID0.

פורסם
  • מחבר

חזרתי לדווח שעשיתי את כל מה שכתוב שם, ובסוף פשוט לחצתי מקש ימני על הכונן הראשי ואז Add Mirror ועכשיו הוא מעתיק אותו.

לא רע, אה?

היה קצת מסובך לערוך את הHEX כי או שהייתה להם טעות באתר או שאצלי זה היה שונה והיה צריך לאלתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים