עבור לתוכן

סידור נכון של הכוננים במחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שני הרדיסקים של 80 ג'יגה צורב דיוידי וצורב רגיל,

השאלה שלי היא היכן צריך לחבר כל כונן? הכוונה היא primary secondary master slave

אכשיו זה עומד אצלי ככה:

primary master - hdd 80 winxp

primary slave dvd-rw nec nd-3500a

secondary master - hdd 80

secondary slave cd-rw sony crx195

האם זה בסדר ומה עליי לשנות כדי להשיג את הביצועים הגבוהיים ביותר עבור הכוננים הקשחיחים והצורבים.

נ.ב אני לא משתמש בכלל ב On The Fly ולכן אין לי צורך בהגדרות מיוחדות בשביל האופציה הזאת.

תודה רבה לעונים בצורה מקיפה.

אין לי גם Raid.

פורסם

כן זה מסודר נכון

פורסם

עדיף ששני ההרדיסקים יהיו על אותו IDE ושני הכוננים האופטיים על IDE שני כאשר צורב ה DVD כמאסטר לצורך עדכוני קושחה.

פורסם
  • מחבר

זה לא נכון!

1. קראתי שאם שמים שני הרדיסקים על אותו ide הם לא יוכלו לתקשר ביניהם!

2. אם הצורב דיוידי נמצא בsecondary slave וההרדיסק נמצא ב secondary master ואני עושה עדכון קושחה זה יהרוס משהוא? כי עשיתי כבר עדכון!!!

פורסם

זה לא נכון!

2. אם הצורב דיוידי נמצא בsecondary slave וההרדיסק נמצא ב secondary master ואני עושה עדכון קושחה זה יהרוס משהוא? כי עשיתי כבר עדכון!!!

1. את המדבר שטויות... כל הכוננים במחשב יכולים לתקשר עם כולם.. כשהם על אותה צמה, הם לא יכולים בו זמנית לשלוח ולקבל מידע (אבל בביצועים ההשפעה לא כזו דרמטית, שהרי המערכת יחסית מהירה)....

2. אני עשיתי עדכוני FIRMWARE גם וגם, ואין בעיה (לא ל HD, ל CD)...

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע עוד תגובות על סידור אופטימלי של הכוננים!

פורסם

אין כזה דבר סידור אופטימלי.. זה כמו לשאול כמה זיכרון וירטואלי צריך אם יש לך כך וכך זכרון....

בכל מקרה, אצלי שתי ה HD הרגילים על הצמה הראשית, ושתי ה CD על הצמה השניה...

פורסם
  • מחבר

אז מה זה משנה מבחינת מהירות וביצועים אם מחברים שני הרדיסקים או צורבים באותה צמה או בצמות נפרדות?

פורסם

אז מה זה משנה מבחינת מהירות וביצועים אם מחברים שני הרדיסקים או צורבים באותה צמה או בצמות נפרדות?

למיטב זכרוני, אי אפשר לגשת בו זמנית, לשתי התקנים שנמצאים על אותה צמה, ולכן אם אתה יודע שאתה הולך לעשות הרבה פעולות בין התקן אחד לשני, עדיף שהם יהיו על צמה אחרת (אבל גם זה די זניח היום... עם כל הטכנולוגיה המהירות די מספקות גם בשביל צריבות, בתנאים לא הכי אופטימלים)....

פורסם

זה לא נכון!

איפה קראת את זה בדיוק?

הוראות יצרן לעדכון FW אומרות לחבר כמאסטר. זה בד"כ עובד גם כשזה לא כך, אבל אלה ההוראות.

פורסם
  • מחבר

תוקון טעות: לא התכוונתי שהם לא יוכלו לתקשר ביניהם אלא שהמחשב יוכל לקרוא רק כונן אחד כל פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים