עבור לתוכן

מה זה 64 ביט?! שAMD כל כך מצטיינים בא ואינטל רוצה להתחיל ליצר??

Featured Replies

פורסם

::)

אני מציע לסגור את אינטל ולתבוע את המנהלים על זה שהם מתחילים לייצר חיקויים לAMD64.

הנה מה שבאמת קרה:

AMD החליטה לשווק את המעבדים החדשים שלהם תחת השם 64, חלק אפילו יגידו בתור גימיק. הדבר מיד גרם להרבה שאלות שהופנו לאינטל - איך הם נשארים מאחור מבחינה טכנולוגית? התשובה של אינטל הייתה שהם יתחילו לשווק מעבדים שתומכים ב64 ביט כשמע' הפעלה שתומכת בזה תהיה באופק. זה לא ממש נכון - כל פרסקוט יכול לעבוד ב64 ביט אבל האפשרות הזאת מבוטלת, כמו שלכל פנטיום 4 Northwood יש Hyperthreading אבל רק החל מ3.06 אפשר היה להשתמש בו. ההשקה של חלונות 64 מתקרבת וגרסת ה600 תבוא כבר ב64 ביט. חוץ ממנה גם כל גרסת ה500 עוברת ריענון וכל המעבדים שלה ייצאו מחדש בגרסת J עם EM64T וNX.

אבל החידוש בזמן האחרון הוא שאינטל מוציאה גם סלרונים עם 64 ביט (מספר דגם +1) מה שיפעיל לחץ כבד על AMD להוציא את הסמפרונים עם 64 ביט.

אני אלך לקראתך ואקבל כעבודות את טענותיך, רק כדי לפשט את הענין, לא משנה מי תכנן ראשון, בסדר?

אינטל ניסתה לאנוס את השוק לקבל את ה IA64 טענה שאין צורך כלל בהרחבת סט הפקודות של ה X86,

כבר כמה שנים יש אפילו מערכת הפעלה של מיקרוסופט ל IA64, השוק הרחב סרב לקבל את ה IA64

ואימץ את ה AMD64 במקום עד שלאינטל לא הייתה ברירה והיא נאלצה ללכת בצעדי AMD.

עכשיו, נחזור רגע, לענין מי היה קודם, מהרגע שנודע לאינטל על ה AMD64 היא מייד החלה בתכנון

מעבד תואם על בסיס הפנטיום 4, חברה בגודל של אינטל מיתכוננת לכל אפשרות אבל באותו זמן כפי שטענתי

למעלה היא עשתה ככל יכולתה להרוג את ה AMD64, היא פשוט לא הצליחה.

התזמון של השקת הפנטיום 4 שתואם ל AMD64 הוא ענין עסקי ולא עם מעט שיקולים טכנולוגיים.

מבחני ביצועים ראשוניים לסדרת ה 600 מראים כי ביצועי ה 64 ביט של הפנטיום 4 נחותים משמעותית

מאלה של ה AMD64 - זה לא צריך להפתיע אף אחד משום שכאמור, הוספת התאימות של הפנטיום

4 ל AMD64 היא חלטורה ופיתרון חירומי עסקי שיווקי שנועד לסתום חורים עד להופעת מעבדים

טובים יותר המבוססים על תפיסת הפיתוח של הפנטיום M.

פורסם

מצחיק שחובבי AMD לא שמחים על פיתוחים של אינטל שרק יעזרו להם

אתה לא מכיר את ההיסטוריה של ה AMD64, אינטל עשתה בפרוש ככל יכולתה להרוג את התקן הזה,

התקן הזה שרד למרות נסיונות אינטל להרוג אותו ואף דחק לשוליים את ה IA64, בלינוקס הוא נתמך באופן

מיידי וכבר כעת ניתן להשיג בחנים את ה RC1 של מערכות ההפעלה של מיקרוסופט.

מהרגע שמיקרוסופט החליטה להוציא מערכת הפעלה ל AMD64 לאינטל בעצם לא הייתה ברירה, היא

הייתה חייבת להתחיל למכור חומרה מתאימה, כלורמ לייצר מעבדים תואמים לתקן ש AMD יצרה, אינטל

יכולה עד מחר לקרוא למעבדים הללו EM64 או כל שם מחונטרש אחר, מדובר בתואמים (גרועים)

ל AMD64.

פורסם

כל מעבד והשוק שלו. האיטניום מסתמך על המהדר שיעשה בשבילו חלק מהעבודה וייעל את הפעולות שלו. וגם לו יש המשך, מונטציטו עדיין באופק עם 24 מגה קאש (12 לליבה) ו1.7 מליארד טרנזיזסטורים.

מעניין ש64 ביט קיים לפרסקוט מהרגע שהוא יצא (כמו שאמרנו, התמיכה בזה בוטלה), וזה היה קצת אחרי האת'לון 64. סביר להניח שזה ריגול תעשייתי בריא שמתרחש בכל תעשייה. אז מה.

פורסם

פחחח מה זה היצאות המטומתמות האלה? AMD היא חברה אמיקראית וותיקה ביותר מה זה הקישקוש הזה בקשר לגרמניה ונאצים!?

AMD אומנם חברה אמריקאית וותיקה אבל בשנין האחרונות מפעל הייצור מהרכזי שלה הוא בעיר

דרזדן שבגרמניה אומעל ייצור חדש נבנה באותה עיר בצמוד למפעל הראשון, ממשלת גרמניה המקומית

פשוט סיפקה את התנאים הנוחים ביותר ל AMD.

בנוסף ישנם שמועות על הסכם ייצור עם IBM במפעל שנמצא בניורק, ישנם חוזים לייצור במפעלים

במזרח (סינגפור אם אני זוכר נכון).

אני מזדהה עם הסלידה מקניית תוצרת גרמנית אבל הפרשי העלות תועלת גדולים מידי מכדי להתעלם

ממעבדי ה AMD64, המוצרים שמבוססים על הפנטוים 4 הם פשוט תת רמה, בתור ישראלי ויהודי

זה יהיה מאוד נחמד לקנות ב 2006 2007 מעבד מחשב שתוכנן בישראל, כפול או מרובע ליבות,

תומך ב AMD64 ובעל ביצועים פחות או יותר כמו מוצרי AMD.

עד אז, או ליתר דיוק עד סוף 2005 כל מוצרי אינטל המבוססים על הפנטיום 4 פסולים על הסף.

פורסם
עד אז, או ליתר דיוק עד סוף 2005 כל מוצרי אינטל המבוססים על הפנטיום 4 פסולים על הסף.

זה מה שאתה חושב?

פורסם

כל מעבד והשוק שלו. האיטניום מסתמך על המהדר שיעשה בשבילו חלק מהעבודה וייעל את הפעולות שלו. וגם לו יש המשך, מונטציטו עדיין באופק עם 24 מגה קאש (12 לליבה) ו1.7 מליארד טרנזיזסטורים.

מעניין ש64 ביט קיים לפרסקוט מהרגע שהוא יצא (כמו שאמרנו, התמיכה בזה בוטלה), וזה היה קצת אחרי האת'לון 64. סביר להניח שזה ריגול תעשייתי בריא שמתרחש בכל תעשייה. אז מה.

הפרסקוט הוא מעבד שיצא הרבה אחרי ה AMD64, בנוסף התמיכה של הפרסקוט ב AMD64

היא ענין של שמועות למיטב ידיעתי - שוב, אני לא טוען שאינטל לא יודעת לתכנן מעבדים, זה מגוחך,

אני טוען שאינטל משיקולים של מונופול ניסתה לאנוס את השוק לקבל את ה IA64 ו AMD הצילה

את השוק מהאונס על ידי ה AMD64, כתוצאה מהיתנהלות זו כרגע לאינטל יש פיגור טכנולוגי

ביחס ל AMD6.

בהרצאה של המפתח הראשי לשעבר של אינטל לפנטיום 4 הוא סיפר כיצד הוא הונחה למרות

מחאותיו לעשות הכל כדי שמהירות השעון תהיה גבוהה יותר כי מבחינה שיווקית כמה שיותר מגה

הרץ זה יותר טוב, ככה עובד הראש של אינטל.

פורסם

זה מה שאתה חושב?

בפרוש, לרובם המוחלט של הצרכנים בשוק החומרה זאת המלצתי החד משמעית.

כל מה שמבוסס על תפיסת הפיתוח של הפנטיום 4 ופועל במהירויות שעון של 3

גיגה הרץ ומעלה זאת קניה רעה. כמובן שכעת אינטל מוסיפה תכונות למעבדיה

כדי ליישר קו עם ה AMD64, אבל את ענין פליטת החום אי אפשר להעלים לגמרי,

את הביצועים ב 64 ביט גם כן, חוץ מזה למה לקנות חיקויים כאשר אפשר לקנות

את המקור?

בנוגע לשרתים הענין חריף עוד יותר עקב היתרון החזק של ההייפר טרנספורט

וריבוי הליבות הפשוט קל וקריר.

פורסם

אתה מתכוון שNetburst מראה סימני חולשה. זה נכון, כבר היינו אמורים להיות ב4-5 ג'יגה הרץ היום, ואנחנו לא. למעשה, גם אינטל וגם AMD דורכות במקום כבר הרבה זמן, ותראה למה זה גרם - במקום הוספת ביצועים, מוסיפים פיצ'רים. AMD64 וEM64T הם פיצ'ר (בטח שעד שלא יוצאת חלונות 64), כך גם C'n'Q, NX, xD, ETM, ואפילו ליבות כפולות.

תסתכל על המצב ההפוך - כרטיסי מסך. משחקים שיראו כמו שרק הם כנראה רק שנה-שנתיים מהיום, כנראה שנה.

בסוף 2005 אולי נראה 65 ננומטר, עדיין Netburst עם מעבדים שיקבלו .85 וולט ויעבדו ב8-10GHZ. ככה אומרות תחזיות קצת ישנות של אינטל. אני קצת יותר מסקפטי לגבי זה.

עם Whitefield, ב2006 אמור לבוא תחילת הסוף של Netburst, וגם, רק לMP. מעניין להזכיר שזה אמור לבוא ממרכז הפיתוח של אינטל בהודו. מיליארד הודים לא טועים  ;)

בפרוש, לרובם המוחלט של הצרכנים בשוק החומרה זאת המלצתי החד משמעית.

אז תגיד את זה.

פורסם

תפוחים, עוד לא ענית לשאלות שלי:

1. איך מעבד מייצר רעש?

2. איך מתקבלים אל מחלקת הפרסום של AMD ואיך המשכורת?

פורסם

ומט, די כבר עם ההערות הסרקסטיות הללו. זה לא המקום! אתה רוצה לעקוץ אותו ולהטריד אתה מוזמן לעשות זאת בה"פ.

אתה הרי יודע בדיוק כמוני שהערות כמו שלך הן פתח ל-Flmaes, SPAM ועוד.

ואם נהיה רציניים לרגע:

1) אתה הרי יודע בדיוק כמוני שכשתפוחים אמור שהמעבד רועש הוא מתכוון לכך שמעבדי P4-Prescott "רועשים" בגלל ה-HSF המצורף אליהם שמסתובב ב-RPM יחסית גבוהים על מנת שיוכל להחזיק את המעבדים קרים גם בעבודה תחת מצבי LOAD קשים בהם המעבד מתחמם ומגיע למטפרטורות גבוהות להחריד.

2) תרשה לי להתעלם מההערות ה-"עוקץ" הזו?

אנשים, אני מבקש לשמור על רמת דיון נאותה. למה צריך להיות גננת שלכם כל הזמן?

פורסם

HSF זה גוף קירור?

תודה

פורסם

HSF זה ראשי תיבות של HeatSink Fan.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים