עבור לתוכן

מה זה 64 ביט?! שAMD כל כך מצטיינים בא ואינטל רוצה להתחיל ליצר??

Featured Replies

פורסם

אני יודע ש64 ביט סוג מעבד של AMD ושזה טוב... חוץ מזה אני לא יודע כלום.. אני יודע שכמה שיותר הרץ זה מהר יותר (מספר פעולות מתמטיות בשניה) כמה שיותר זכרון מטמון זה טוב יותר וכן אלה... מה כל כך טוב בביט? בדרך כלל שאומרים ביט הכוונה לרמת הצפנה, כמו בווינדוס XP 64 ביט... זה קשור גם במקרה הזה?

אשמח לתשובה מנומקת ..

תודה מראש!!!

פורסם

להסביר לך באמת מה ההבדל יהיה ארוך מדי

בקיצור

64 ביט, 32 ביט

זה מספר פסי הנתונים של המעבד

מעבד 64 ביט שולח פי שתיים יותר נתונים ממעבד 32 ביט בכל מחזור שעון

אבל לא כל התוכנות או משחקים באמת מנצלים את זה

מסיבה זאת תצא מתישו מערכת הפעלה 64 ביט שבתיאוריה מעבדי 64 יריצו פי שתיים יותר מהר

פורסם

נכון

למעבד של 64 ביט יהיו 64 פסי נתונים (על פס יכולים להיות רק שני מצבים 0 או 1) אתה צריך להבין שמדובר ביכולת של שליחה אדירה הרבה יותר מ 32 ביט, אבל זה תאורטית האם באמת יש צורך ויכולת לשלוח כזו כמות.

כדאי שתעשה חיפוש על הנושא.

פורסם

מדובר על משפחת מעבדים שתואמת לתקן "AMD64", לגרסא שמתאימה למחשבים ביתיים קוראים "אתלון 64"

ולגרסא שמיועדת לשרתים קוראים "אופטרון" - כפי שציינת לאחר זמן רב שאינטל אמרה שלא צריך את זה בגלל,

כעת היא מייצרת תואמים נחותים בתקן הזה אבל מתעקשת לקרא להם בשמות שונים EM64 וכל מיני שטויות כאלה

במקום להודות באמת שאלה מעבדים בתקן AMD64.

בין שני מעבדים זהים! זה שפועל בתדר עבודה מהיר יותר (הרץ) ייתן גם ביצועים טובים יות רמן הסתם אבל גם יפלוט

יותר חום שאותו צריך לפזר (בדרל כלל על ידי מאוורים) וזה מייצר רעש.

אגב, הרץ זה מספר פעמים בשניה, והכוונה במעבדים לרכיב מסוים שמייצר אות חשמלי מספר פעמים בשניה, התדר

בו הוא עושה זאת הוא מהירות השעון/תדר העבודה אבל בפרוש לא "המהירות/ביצועים של המעבד".

לגבי זכרון מטמון, שוב, אם תיקח שני מעבדים זהים זה עם זכרון המטמון הגדול יותר ייתן ביצועים טובים יותר, הפעם

עם השפע שולית על פליטת החום. בין שני מעבדים שונים אי אפשר לעשות השווה על בסיס תכונה אחת כזו או אחרת

של עיצוב המעבד.

אין ל "64" קשר ישיר לנושא הצפנה, אם כי זה עוזר.

הכוונה במעבד שמסוגל לעבוד ב 6 ביט היא שיחידת המידעבה המעבד מטפל בתוכו היא בגודל 64 ביט ולא 32 ביט

כמו במעבד 32 ביט ובנוסף (או בעצם נובע מכך) המעבד מסוגל לנהל כמויות זכרון גדולות הרבה וביעילות.

לגופה של שאלתך, ובכן אין טעם לענות לשאלתך :-) הענין כבר הוכרע, כל עולם המחשוב הולך לכיוון ה AMD64,

כלומר אין לך יותר מה להיתלבט בענין, גם AMD (מזמן) וגם אינטל (כיצרנית תואמים גרועים עוד מעט) ימכרו בעיקר

מעבדים בתקן AMD64 - כלומר השאלה די חסרת חשיבות.

השאלה היא רק כאשר אתה קונה מחשב חדש האם להתקין מערכת הפעלה של 64 או 32 ביט, באופן כללי, אין

מה למהר, כל עוד אין יישום מסוים שיודע לנצל את תכונות ה 64 ביטיות של החומרה שתקנה (ורצוי מאוד שתקנה

מעבד שתומך בתקן ה AMD64) אין מה למהר.

מעבד בתקן AMD64 תומך גם במערכות הפעלה של 32 ביט ו 64ביט, לכן אם אתה קונה מחשב חדש תוודא

שהוא מבוסס על אתלון 64 - במשך הזמן כאשר תרצה תמיד תוכל להתקין עליו מערכת הפעלה של 64 ביט.

הפנטיום 4 של אינטל בעיקר מבחינת פליטת החום הוא מעבד נפל ופסול על הסף, גם התמיכה שלו בתכונות

מיתקדמות כיום עלובה וביישומים רבים הוא נחות מול האתלון 64 בעולם ה 32 ביט ועלפי המעט שידוע היתרון

אף גדול יותר בעולם ה 64 ביט.

פורסם

לגופה של שאלתך, ובכן אים טעם לענות לשאלתך :-) העינן כבר הוכרע, כל כולם המחשוב הולך לכיוון ה AMD64,

כלורמ אין לך יותר מה להיתלבט בענין, גם AMD (מזמן) וגם אינטל (כיצרנית תואמים גרועים עוד מעט) ימכרו בעיקר

מעבדים בתקן AMD64 - כלורמ השאלה די חסרת חשיבות.

הפנטיום 4 של אינטל בעיקר מבחינת פליטת החום הוא מעבד נפל ופסול על הסף, גם התמיכה שלו בתכונות

מיתקדמות כיום עלובה וביישומים רבים הוא נחות מול האתלון 64 בעולם ה 32 ביט ועלפי המעט שידוע היתרון

אף גדול יותר בעולם ה 64 ביט.

::)

אני מציע לסגור את אינטל ולתבוע את המנהלים על זה שהם מתחילים לייצר חיקויים לAMD64.

הנה מה שבאמת קרה:

AMD החליטה לשווק את המעבדים החדשים שלהם תחת השם 64, חלק אפילו יגידו בתור גימיק. הדבר מיד גרם להרבה שאלות שהופנו לאינטל - איך הם נשארים מאחור מבחינה טכנולוגית? התשובה של אינטל הייתה שהם יתחילו לשווק מעבדים שתומכים ב64 ביט כשמע' הפעלה שתומכת בזה תהיה באופק. זה לא ממש נכון - כל פרסקוט יכול לעבוד ב64 ביט אבל האפשרות הזאת מבוטלת, כמו שלכל פנטיום 4 Northwood יש Hyperthreading אבל רק החל מ3.06 אפשר היה להשתמש בו. ההשקה של חלונות 64 מתקרבת וגרסת ה600 תבוא כבר ב64 ביט. חוץ ממנה גם כל גרסת ה500 עוברת ריענון וכל המעבדים שלה ייצאו מחדש בגרסת J עם EM64T וNX.

אבל החידוש בזמן האחרון הוא שאינטל מוציאה גם סלרונים עם 64 ביט (מספר דגם +1) מה שיפעיל לחץ כבד על AMD להוציא את הסמפרונים עם 64 ביט.

פורסם

דרך אגב, INTEL העתיקו את הסט פקודות של AMD בשביל התמיכה מ 64 ביט (בגלל זה מערכת ההפעלה תתמוך בשניהם), פעם ראשונה... שהרי CYRIX ו AMD העתיקו מ INTEL את ה 32 ביט :)

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD64

http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit

בכל מקרה, כשעברו מ 16 ל 32 ביט לפני יותר מ 15 שנה, זה לקח כמה שנים... המעבר מ 32 ל 64 יקח פחות זמן, אבל עדיין זה לא ברגע שיצא מערכת ההפעלה, יהיו שיפורים מידיים...

פורסם

לפני 15 שנה??

וינדוס 95 היה ב16 ביט לא.?

פורסם

ytoledano

יש לי שאלה לא לענין

למה יש לך 6,000,000 סיבות לא לקנות AMD?

המספר הזה בודאי מעורר קונוטציות מאד מסוימות. לא היה לי מושג שלAMD יש קשר לכל הנושא הזה???

ל-AMD יש FAB בגרמניה אבל היא לא חברה גרמנית וודאי שאין לה שום קונוטציה לגרמניה הנאצית, שכן היא הוקמה כחצי יובל שנים אחרי חורבנו של הרייך.

פורסם

לפני 15 שנה??

וינדוס 95 היה ב16 ביט לא.?

לא, WINDOWS 2.0 היה 16 ביט , 3.0 (ומעלה) היו שילוב של 16 ו 32 ביט (ורצו על מעבדי 32 ביט בלבד). NT התחיל את המערכות 32 ביט המלאות שעליהם מבוסס 2000 ו XP

מעבדי 386 קיימים מאז 1986 (32 ביט)... ו WINDOWS 3 יצא ב 1990.. 4 שנים, וגם אז לא היתה תמיכה מלאה לדברים...

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80386

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

--------------

די לגרור את הנושא הזה לספאם, שלום ותודה.

פורסם

יאלה פאנ בויז!! מלחמה!

מיוהו יודע מתי ה64BIT של MICROSOFT יצא? והאם הLONGHORN יתמוך בזה גם?

פורסם

Ghusthunter: יש סיבה מסויימת שאתה מתעקש שיתנו לך השעיה מהפורום! מדוע להסיט אשכול רגיל למחלמות מטופשות?! - יתרה מזאת, השאלה שלך לא במקום, אם אתה רוצה לשאול על מערכות הפעלה יש לזה פורום מיוחד!! - זאת אזהרה ראשונה ואחרונה, בפעם הבאה אני אתעקש שתחטוף באן! - זה לא צורה להתנהג, בייחוד לא משתמש כמוך שנמצא אצלנו בפורום לא מעט זמן.

נחזור לעניננו, לפותח האשכול, אני מציע לך בחפץ לב להכנס לביקורת המוצלחת שלנו על טכנולוגיית 64-ביט ואף לעבור על מעט תוצאות למעבד של AMD המבוסס על טכנולוגיה זו:

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=athlon64

פורסם

ytoledano

יש לי שאלה לא לענין

למה יש לך 6,000,000 סיבות לא לקנות AMD?

המספר הזה בודאי מעורר קונוטציות מאד מסוימות. לא היה לי מושג שלAMD יש קשר לכל הנושא הזה???

אני לא קונה גרמני, וגם הרבה יהודים כמוני. באותו עניין גם לא רצו שינאמו בגרמנית בכנסת. עד היום הרבה נמנעים מלעשות עסקים עם גרמנים.

מה שכן, הייתי בטוח שהיא מבוססת בגרמניה, ומסתבר שטעיתי ורק רוב הייצור שלה שם, היא מבוססת בסאניוייל, קאליפורניה.

חשבתם פעם למה לא קפצו ישר ל128 ביט? זה קשור לזה ש64 ביט לא נותן שיפור בכל אפליקציה שאינטנסיבית על המעבד; ומבחינת טווח כתובות בזיכרון, 64 ביט מספיק בהחלט להרבה שנים.

מצחיק שחובבי AMD לא שמחים על פיתוחים של אינטל שרק יעזרו להם - כל פעם שאינטל מאמצת טכנולוגיה חדשה זה אומר שזה נהפך אוטומטית לסנדרט בתחום וגורם לענקי תוכנה לאמץ אותו. קחו לדוגמא את היישום של SSE לעומת זה של 3DNow!, ואז תחשבו אם היו מפתחים משהו ב64 ביט אם רק AMD היו מוכרים כאלה מעבדים; היינו הך ליבה כפולה.

חוץ מהדברים האלה יש גם דברים שמשפיעים ישירות על מה שאתם מקבלים כשאתם קונים מעבד, הורדת מחירים של אינטל תגרום להורדת מחירים של AMD, צריך רק להסתכל על הרמות מחירים של המעבדים כדי לראות כמה הן תלויות אחת בשנייה. הוספת פיצ'ר במעבד של יצרנית אחת יגרור את הוספתו אצל השנייה - שתי דוגמאות - (1) הצגתו של אופטרון כפול ליבה והדיבורים על FX כזה האיצו את תהליך הפיתוח אצל אינטל וSmithfield מקדים את זמנו ומגיע כבר בQ2. ו(2) הוספת 64 ביט לסלרון כנראה תגרום לAMD לבטל את הביטול של ה64 ביט בסמפרון (למרות שקצת מוזר למצוא את הפיצ'ר הזה במעבד שאמור להיות זול). כמובן שכשמדברים על הInstructions, אז AMD חייבת להכניס את SSE3 למעבדים החדשים שלה.

זה גורם לשתי החברות להוציא "עדכונים" למעבדים קיימים (כל סדרות 500 ו300 עוברות עדכון בימים אלו, וגם AMD מוציאה סטפינג חדש שיאפשר T1 וDDR400 עם 4 DIMMים מלאים).

פורסם

אני לא קונה גרמני, וגם הרבה יהודים כמוני. באותו עניין גם לא רצו שינאמו בגרמנית בכנסת. עד היום הרבה נמנעים מלעשות עסקים עם גרמנים.

מה שכן, הייתי בטוח שהיא מבוססת בגרמניה, ומסתבר שטעיתי ורק רוב הייצור שלה שם, היא מבוססת בסאניוייל, קאליפורניה.

פחחח מה זה היצאות המטומתמות האלה? AMD היא חברה אמיקראית וותיקה ביותר מה זה הקישקוש הזה בקשר לגרמניה ונאצים!?

פורסם

הרגע,

טעה, טועים, טעות!

פורסם

בסדר, הבנו את זה שאתה לא קונה מוצרים שמיוצרים מגרמניה.

אני מבקש מכם, אם אתם רוצים לדון בהשלכות של AMD כחברה אמריקאית שמיצרת בגרמניה תעברו לפורום כללי ותספימו כאוות נפשכם [במסגרת החוקים כמובן ;)]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים