עבור לתוכן

האם אפשר להחליף מעבד בלבד, ללא התקנת מערכת הפעלה מחדש?

Featured Replies

פורסם

המערכת כרגע היא:

לוח אם של EPOX 8K5A3+

מערכת הפעלה - WINDOWS XP PRO

מעבד אתלון XP2000+ PALOMINO

אני מעוניין לשים במקומו XP1800 T-BIRD בגלל יכולות ההמהרה שלו...

כרגע ה-1800 נמצא על מחשב אחר ומומהר ל-2400 כבר מעל לחצי שנה בלי שום בעיה... (חום מתחת ל-40 קבוע..)

ה-2000 שלי מתחיל לקרוס כבר בהמהרה של 2100 !!!! (החום שלו ב-IDLE הוא כ-54 מעלות!!!)

האם מערכת ההפעלה תזהה שהחלפתי מעבד ולא תרצה לעלות???

שמעתי שאפשר להעתיק איזה קובץ ואז המחשב יעלה...

איך עושים את זה? :bash:

פורסם

לא תיהיה שום בעיה להחליף מעבד. אתה לא צריך להתקין מערכת הפעלה מחדש.

פורסם
  • מחבר

האם זה נכון לגבי כל חלק במחשב?

כלומר אם אני לוקח הרדיסק עם מערכת הפעלה ומחבר אותו למחשב אחר בתור מאסטר, הכל יעלה כרגיל?

פורסם

בגדול כן, אבל WINDOWS תזהה שהתחלפה חומרה ותנסה להתקין את הדרייברים שלה. עם הדלקת המחשב הוא יגיד לך שהוא זיהה חומרה חדשה ושהוא מנסה להתקין אותה. לפעמים תוך כמה שניות הוא יצליח והכל יעבוד סבבה אבל לפעמים הוא לא ימצא דרייברים מתאימים ויתחיל לעשות בעיות.

בקיצור, תאורטית זה עובד, אבל אם תחליף הרבה רכיבים היציבות של המחשב עלולה להיפגע ואז כבר כדאי לך לפרמט.

פורסם

בד"כ הבעיות האלה נגרמות כשמחליפים בין מעבדי AMD ואינטל...

במקרים כאלה עושים Repair אוטומאטי דרך ההתקנה של Windows והכל מסתדר.

פורסם

אני לא מסכים עם כל מה שנאמר פה.

במקרה של המעבד, הווינדוס אמור לזהות את השינוי ולהתקין את המעבד החדש. הוא יופיע בDEVICE MANAGER.

לשים הארד דיסק ממחשב אחר בתור MASTER ולקוות שיעבוד? לא ממש.

בקובץ BOOT.INI מוגדר המיקום הספיציפי הלוגי של הווינדוס במחשב. כלומר, על איזה בקר, על איזה כבל, על איזה PARTITION וכו'. ברוב המקרים זה לא יעבוד כמו שצריך אם מעבירים את ההארדיסק מחשב.

כמו כן, גם אם זה כן יעבוד, הווינדוס יזהה את כל החומרה החדשה וינסה להתקין אותה. וזה אף פעם לא טוב לעשות כל כך הרבה שינויים בחומרה בלי להסיר את הישנה מהווינדוס.

פורסם

אני לא מסכים עם כל מה שנאמר פה.

במקרה של המעבד, הווינדוס אמור לזהות את השינוי ולהתקין את המעבד החדש. הוא יופיע בDEVICE MANAGER.

לשים הארד דיסק ממחשב אחר בתור MASTER ולקוות שיעבוד? לא ממש.

בקובץ BOOT.INI מוגדר המיקום הספיציפי הלוגי של הווינדוס במחשב. כלומר, על איזה בקר, על איזה כבל, על איזה PARTITION וכו'. ברוב המקרים זה לא יעבוד כמו שצריך אם מעבירים את ההארדיסק מחשב.

כמו כן, גם אם זה כן יעבוד, הווינדוס יזהה את כל החומרה החדשה וינסה להתקין אותה. וזה אף פעם לא טוב לעשות כל כך הרבה שינויים בחומרה בלי להסיר את הישנה מהווינדוס.

חדשות לי אליך:

אפשר להעביר HD למחשב אחר ללא כל תקלה בתנאי שהמחשב הישן עובד

פשוט צריך לעלות רגיל ולהכנס לDEVICE MANAGER ולשנות שם את בקר הIDE (זה שרשום לפי הצ'יפסט) לSTANDARD ואז ניתן להעביר את הHD לכל מחשב (כל צ'יפסט שהוא) והWIN יעלה כמו שצריך ורק יזהה דרייברים מחדש (תהליך של 5 דק')

וב98 זה בכלל לא בעיה

אתם מוזמנים לנסות בבית!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים