עבור לתוכן

מדליק את המחשב - מסך שחור, מניח שהבעייה לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום

היום אחה"צ עשיתי ריסטרט, לא אחרי התקנה מיוחדת או משהו כזה, המחשב כיבה את עצמו וכשנדלק שוב פשוט המסך שחור ואי אפשר לעשות כלום. לא מגיב לשום לחצן, ניסיתי להגיע לביוס וכלום.

פעם זה כבר קרה לי, הדבר הראשון שבדקתי היה הכרטיס מסך, הוא היה חם מאוד, הוצאתי אותו, קיררתי אותו הכנסתי חזרה והמחשב עבד. פעם אחרת זה קרה וגם אחרי הקירור לא הצלחתי בשום אופן לגרום למחשב לעלות והנחתי שהכרטיס מסך זו הבעייה, הוא היה ישן מאוד כבר והחלפתי אותו. המחשב עבד בסדר, עד לפני לא מזמן, זה התחיל שוב, זה קרה עם הכרטיס מסך החדש אבל אחרי יום המחשב חזר לעבוד, לא מצאתי מה בדיוק הייתה הבעיה. היום זה קרה שוב, אני לא מצליח להעלות את המחשב, הכרטיס מסך נראה בסדר גמור.

עכשיו, לא סביר מבחינתי ששני כרטיסי מסך (שאחד מהם דיי חדש) נהרסים ככה סתם במקרה עם אותן תופעות, אני חושד שהספק כוח ו\או הלוח אם לא מצליחים ליצב מתח כמו שצריך לAGP ובגלל זה הם נדפקים אחד אחרי השני, אבל אין לי שום דרך לבדוק את זה.

אז שוב, אני מדליק את המחשב, זה נראה כאילו הוא עושה POST כמו שצריך, העכבר המקלדת והכוננים מקבלים אות (DVD, צורב, פלופי) ההארד דיסק נדלק והנורה של הפעולה שלו דולקת גם.. ד"א אין שום צפצוף או משהו כזה שיכול לרמוז לי על הבעייה.

מפרט: Intel P4 2GHz

Intel Desktp Board D845EBG2

Samsung 256MB DDR PC2100 (266MHz)

Albatron Geforce 4 MX480EL

שני הארד דיסקים אחד של WD 80 ג'יגה ואחד של מקסטור 40 ג'יגה.

כרטיס רשת.

אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי,

תודה.

פורסם

אין לי מושג ממש ממה הבעיה אבל מה שכן אתה יכול לעשות בשביל ליראות אם יש פוסט באמת מהמסך, תנתק לגמרי את כל החלקים ותשאיר רק את הפריטים החשובים (כרטיס מסך, זיכרונות, מעבד, עכבר, מקלדת...)

פורסם
  • מחבר

זה לא עוזר, ניסיתי לעשות את זה כבר ועדיין אותו דבר.

היום ניסיתי להדליק שוב את המחשב בתקווה שזה אולי הסתדר מעצמו כמו בפעם שעברה, הוא עבד כמה שניות ואז נכבה, כשניסיתי להדליק שוב הוא בכלל לא הגיב. שוב, נראה כאילו הלוח אם הלך..

עזרה? :s07:

פורסם

זה יכול להיות שהזכרונות לא תקינים , או שהקרור של המעבד לא עובד

פורסם

נשמע כמו בעיה של מגעים.

תבדוק שהמעבד יושב טוב בסוקט, שהזיכרון יושב יפה בסלוט, שהכרטיס מסך תפוס טוב בסלוט שלו וכו'...

כמו כן תבדוק את כל החיבורים של הספק כוח...

ואם זה ספק ג'נרי אז מאוד מומלץ שתחליף אותו.

למפרט כזה גם HEC 300ART באיזה 150 שקל אמור להספיק מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי ההחמרה הנוספת במצב (המחשב לא נדלק בכלל כשאני לוחץ על כפתור ההדלקה) עזבתי אותו הנחתי שהלוח אם הלך לגמרי..

בקיצור, אצמול בערב עברתי ליד המחשב ואמרתי נו ננסה, לחצתי על הכפתור הדלקה, המחשב נדלק ועלה כמו שצריך! ממש כאילו שום דבר לא קרה.

אין לי מושג איך זה עובד פתאום, אני בכל מקרה לא נגעתי במחשב ובאותו יום כשלחצתי להדליק אותו הוא בכלל לא הגיב.

אולי הגמדים באו לתקן לי אותו? =\

תודה בכל מקרה לכל המגיבים. :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים