עבור לתוכן

מחשב מקצר את הבית?

Featured Replies

פורסם

ערב צח

בזמן האחרון היו בערך 4 הפסקות חשמל בביתי. בהתחלה חשבתי שזה סתם, אבל בפעם השנייה והשלישית הנחתי כבר שיכול להיות שהמחשב הוא גורם הבעיה.. הגעתי למסקנה הזו מכיוון שיש לי אל פסק, ואם יש הפסקת חשמל, המחשב היה אמור להשאר דולק לכמה זמן (אלא אם כן האל פסק מפשל, מה שלא קרה עד היום).

עכשיו, העניין הוא שיש לי ספק די חדש (קניתי אותו לפני חודשיים ביחד עם כרטיס מסך ג'יפורס 6600GT) שהוא 360W של ת'רמל טייק.. עד לפני שבועיים בערך לא היה לי איתו בעיות כלל וכלל.. אני עדיין לא בטוח אם אכן זה גורם הבעיה, אבל אולי.. סה"כ אין לי מחשב שדורש יותר מזה..

ראוי לציין שגם כשאין עומס מיוחד של מכשירי החשמל בבית קרה שכל הבית פשוט התקצר.. ואגב, הקצר הוא ממש לשנייה ואז הכל חוזר.. המחשב נכבה ומיד נדלק מחדש..

האם המחשב הוא זה שמקצר? אני יודע שאין לי כ"כ הרבה מידע, אבל אולי אתם יכולים לומר לי מה הגורמים שיכולים לנבוע מהמחשב?

פורסם

the main idea here is to isolate what you think to be the problem.

unplug the comp and other devices, then plug them back in one by one.

פורסם

דיברת עם השכנים?

פורסם
  • מחבר

לא לא... מצטער, אבל לא הסברתי את הבעיה עד הסוף.

העניין הוא שהמחשב פועל טיפ טופ כשאני מפעיל אותו, אבל אחרי כמה שעות פתאום יש קצר.. אין לי עדיין אומדן זמן קבוע של כל כמה זמן זה קורה (כי פשוט זה לא קבוע), אבל משהו נראה פה לא בסדר.. החשמל בביתי בסדר גמור עד כמה שאני יודע..

בקיצור, המחשב נדלק, עובד כמה שעות, לעיתים (!) יש קצר ולאחר שנייה המכשירים חוזרים לפעילות ואז לא שומעים מהקצר לאותו יום.. :\

תודה על העזרה עד כה..

פורסם

מה שאתה מגדיר,נשמע לי כמו נפילות מתח,גם אצלי בבית (שהוא דיי ישן) ישנם דיי הרבה נפילות מתח (לשנייה או שתיים),התוכנה של ה UPS שלי מודיע לי כאילו הייתה הפסקת חשמל והוא מחזיק את המחשב.

האם זה קורה בכל החדרים בבית? או רק בחדר שלך (או איפה שנמצא המחשב)? הכי טוב לבדוק זה במיקרוגל,בדר"כ שיש נפילת מתח הוא מתאפס או שהוא מראה -:- במקום את השעה.

אם זה קורה גם במיקרוגל (במטבח) אז זה קורה בכל הבית ואין מה לעשות נגד זה (לפחות אני התייאשתי),אם זה רק בחדר שלך יכול מאוד להיות שמהו ספציפי בחדר גורם לנפילת המתח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה..

לצערי, הדבר משתק את כל הבית למשך כשנייה.. אח"כ אני רואה שהשעונים שמחוברים לחשמל התאפסו והממירים כבו וכו' וכו'..

העניין הוא שיש לי אל פסק.. כאשר היו בעבר הפסקות חשמל למיניהן, הוא שמר את המחשב פועל.. אז מה? הוא מקולקל או משהו? לכן אני חושב שהמחשב הוא זה שקורס ומביא איתו את כל הבית.. אבל שוב, אני לא המומחה.. כאן אתם נכנסים :]

פורסם

אז כמו שאמרו לך, אתה חייב לעשות ניסוי. נתנתק את המחשב ותראה אם עדיין יש קפיצות מתח. אם עדיין יש, מן הסתם המחשב הוא לא הבעיה. אבל בכל מקרה, אני לא חושב שהמחשב עצמו הוא הבעייה. אם כבר אז השקע שהמחשב מחובר אליו אולי לא תקין, אבל אם יש לך ספק איכותי (ויש לך), אז לא אמורות להיות בעיות כאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים