עבור לתוכן

גילגולי-אנרגיה

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מידע על גילגולי אנרגיה.

אני בעיקר צריך שירטוט תמונה או ציור של מכשיר שבו יש לפחות 4 סוגי גילגולי אנרגיה שונים.

צריך שהמכשיר יהיה נייד וקל לבנייה או זול לקנייה ובעיקר בעיקר יצירתי!

מודה מראש:אליאור!

:nixweiss:

:bash:

פורסם

כדור פינגפונג?

גלגולי האנרגיה צריכים להיות שונים?

פורסם

כדור פינגפונג?

גלגולי האנרגיה צריכים להיות שונים?

זה לא גלגול אנרגיה.

ואני לא בדיוק מצליח לחשוב על 4 גלגולי אנרגיה, חשבתי על 3.

חום(לבנות מנגון דמוי טורבינה) -> חשמל -> אנרגיה קינטית(מנוע חשמלי) -> עוד איזה גלגול נוסף...

פורסם

חום לחשמל זה שתי גילגולים

חום -אנרגיה קינטית- חשמל

אם מקור החום הוא בעירה אפשר להחשיב את זה כגלגול אנרגיה נוסף

פורסם

אפשר לבנות גנרטור כזה מדינמו אבל זה נראה לי לא פשוט כל כך...

פורסם

זה לא גלגול אנרגיה.

ואני לא בדיוק מצליח לחשוב על 4 גלגולי אנרגיה, חשבתי על 3.

חום(לבנות מנגון דמוי טורבינה) -> חשמל -> אנרגיה קינטית(מנוע חשמלי) -> עוד איזה גלגול נוסף...

גובה - תנועה-חום - אלסטית- תנועה-חום-גובה וכן הלאה....

אתה יכול פשוט להרים את הכדור ולזרוק אותו שזה כבר מכיל כמה גלגולי אנרגיה משום שאתה מבזבז אנרגיה להרים את הכדור - שימוש בחמצן, שריפת מזון וכדומה.

פורסם

אלסטית מתאר שינוי אנרגיה בעיקבות פגיעה

זה לא גילגול כשלעצמו

פורסם

תחבר למנוע איזה חוט שירים משהו קל..וזה גילגול לאנרגית גובה...

פורסם

אתה אוכל אוכל-> זורק כדור->אנרגיה קינטית קטנה וגובה עולה->אנרגיית גובה קטנה ואנרגייה קינטית עולה->פגיעה ברצפה אנרגיית חום->אנרגיית מהירות קטנה כתוצאה מכך->הכדור משנה את מסלולו עולה למעלה וכך מקבל אנרגיית גובה ומקטין אנרגיית תנועה וכך הלאה.

פורסם

אנרגייה זה פוטנצייל לביצוע עבודה. היחידות של חום הם אומנם יח' של אנרגייה, אבל הוא צורת העברה של אנרגייה... חום לא יכול לבצע עבודה, אז תורידו אותו בחישובים...

פורסם

למטרת התרגיל חום הוא צורה של אנרגיה

נכון שהוא לא מבצע עבודה, אבל זה עדיין "גלגול" שלאנרגיה

פורסם

זה לא מדוייק... חום באופן ישיר, לא יכול לבצע עבודה בשום אופן... זה לא מושג "ניצחי"... אתה לא יכול לשמר חום לנצח, הוא תמיד יעבור לצורה אחרת של אנרגיה... שינוי בטמפ' למשל, זה מדד לעלייה באנרגיה הפנימית, שבהעדר ביצוע עבודה, שווה לכמות החום (החוק הראשון של התרמודינמיקה...) אנרגייה פנימית, במבט מיקרוסקופי, זה אנרגיה קינטית ואנרגיה אלסטית...

אאאאבל, בשביל מורה תיכון, חום יכול להיחשב כצורת אנרגייה ;D

פורסם

זה לא מדוייק... חום באופן ישיר, לא יכול לבצע עבודה בשום אופן... זה לא מושג "ניצחי"... אתה לא יכול לשמר חום לנצח, הוא תמיד יעבור לצורה אחרת של אנרגיה... שינוי בטמפ' למשל, זה מדד לעלייה באנרגיה הפנימית, שבהעדר ביצוע עבודה, שווה לכמות החום (החוק הראשון של התרמודינמיקה...) אנרגייה פנימית, במבט מיקרוסקופי, זה אנרגיה קינטית ואנרגיה אלסטית...

אאאאבל, בשביל מורה תיכון, חום יכול להיחשב כצורת אנרגייה ;D

וודאי שחום יכול לבצע עבודה, ככה עובד מנוע קיטור: מחממים את הקיטור, והקיטור מתפשט ודוחף טורבינה.

פורסם

לא! חום עובר לאנרגיה פנימית של המים, כשהאנרגיה הפנימית מגיעה לרמה מסויימת, המים משנים פזה והופכים לגז, שתופס נפח בערך פי 2000 יותר גדול מהנוזל, אם המים חוממו במיכל, הלחץ יעלה וזה מה שגורם לביצוע העבודה.

אנרגיה כימית הפכה לחום שהפך לאנרגיה פנימית, שגרמה לשינוי פיסי במים (שינוי מצב הצבירה) וזה מה שגרם לביצוע העבודה. זה לא החום שביצע את העבודה, זה האנרגיה הפנימית.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זה לא החום שביצע את העבודה, זה האנרגיה הפנימית.

לא נכון!

האנרגיה הפנימית לא יצרה את העבודה, אלה עצם הפיכת המים מנוזל לגז גרמה לעבודה בטורבינה.

האנרגיה הפנימית עוזרת בכדי "לפרוץ" את החלקיק ואז כל האנרגיה הופכת לעבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים