עבור לתוכן

מ-2 מאוררים ל-6 ומריחת משחה - תוצאות ותמונות+ מדידת רעש *עודכן

Featured Replies

פורסם

לאחר החמסין שהיה לפני כמה זמן ממש נלחצתי בקשר לטמפ' שהייתה לי במחשב (היה לי משהו כמו 62 במעבד ו53 במארז). הבנתי שאני צריך לקרר ת'מחשב או שהוא... אני לא יודע יתחמם(!?!?). בקצור לא רציתי להגיע למצב הדומה למחשבים של החנויות הזולות (נתקעים 3 פעמים כל שעה). אז עשיתי כמה צעדים לקירור המחשב ואני רוצה לשתף אותכם.

קודם כל חברי דורון, אחד משותפי Techno -

PC-Master

בא אליי ועזר לי לשים משחה טרמית - AS2. המשחה אכן עזרה לי, במיוחד לאחר שאני נסיתי להיות חכם ושמתי את המשחה שבא עם המחשב שלי, עם NFS הזול שלי ליתר דיוק. לפני שנגעתי בזה היה לי 55מעלות בגלישה רגילה באינטרנט ובערך 50 מעלות במארז עצמו. אחרי שאני המריחה שלי זה עלה לי ב-5 מעלות ::). רציתי גם להגיד שהמשחה ההיא הייתה זולה בצורה מדהימה. זאת לא הייתה משחה איפלו אלא מן בוץ כסוף שזה שמסרב להמרח ועוד יותר קשה להוריד אותו מהמעבד אחרי זה. אחרי שדורון ואני שמנו את המחשה כצפוי המעלות ירדו באופן לא רע. אני לא עשיתי בדיקות מאמץ אבל ירד לי ל52 מעלות בלי מאמץ (יחסית ל55 לפני). במארז היה בערך 47-48 מעלות. שוב אני לא יודע כמה זה במאמץ כי אני לא יכול להריץ משחקים כבדים במיוחד לאחר שאני מכרתי את ה -GF2 Ti שלי ועכשיו אני תקוע עם Riva TNT2 עד שאני נוסע לחו"ל בחודש הבא. ולסיפורנו: אז לאחר השמחה אני עדיין לא הייתי מרוצה. אני רציתי שיהיה יותר קריר בתוך המארז, במיוחד כי המארז שלי ממוקם במקום מאוד לא מוצלח: הוא ממוקם בתוך מן מעמד של השולחן שבו הוא מוקף שתי קורות עץ ודיי צמוד לקיר (אני אביא תמונה בהמשך). כל המצב היה יוצר הרבה חום. למשל: אם בחדר שלי יש 25 מעלות (אין לי מזגן) אז באיזור של המחשב יש בערך 29 מעלות בגלל שאין שם חילוף אוויר הוא פשוט נשאר שם ומתחמם. אז מה שאני רציתי לעשות בלי להרוס את השולחן האהוב הוא להוסיף כמה מאוררים. אני רוצה להגיד שאני לא התכוונתי להוסיף 4 מאוררים בהתחלה אבל איך שנכנסתי לעסק פשוט איבדתי שליטה. בהתחלה שמתי מאורר מול הכונן קשיח שלי, זהו מקום אשר עשוי בשביל מאורר ויש לי את החורים לברגים והכל אז זאת לא הייתה בעיה גדולה. המאורר מכניס אוויר בדיוק כמו המאורר המקורי שבא מתחתיו. אני ידעתי מההתחלה שזה לא יעזור לי הרבה כי רוב האוויר נחסם ע"י הכונן (לא היה ממש איפכת לי, העיקר שהוא לא יתחמם). המעלות לא ממש השתנו מאז שמתי אותו. אחרי זה המשחתי לכיוון 2 החורים שהפנויים שיש לי של הכוננים הגדולים (5.25). אני שמתי לב כי ניתן להוסיף שם מאורר בקלות וזה מקום דיי מוצלח, כי זה מול המעבד ומול המאורר שמוציא את האויר מאחורה. מה שאני עשיתי זה הוספתי 2 מאוררים שם. 2 המאוררים מכניסים אוויר. זה אומנם לא נכנס בדיוק לתבנית של הכוננים אבל אני פשוט חברתי את שתי המאוררים ביחד והדקתי אותם בעזרת חוט מתכת לחורים של הברגים של הכוננים. החלפתי גם את הפנאל הפלסטי של הכוננים שבא מקדימה בפנאל אחר וישן (למטרות התעללות). מה עשיתי בו זה חררתי אותו במשך 15 דקות עם מקדחה (למען כניסת אוויר) והוספתי לו מספק אשר שולט על ההפעלה והכיבוי של המאוררים. לאחר מכן עברתי לחלק האחורי של המארז. שם היה הכי מסובך. שמתי לב שטאורטית היה לי מקום להוסיף מאורר שיעזור למקורי. הוא אומר להיות טיפה מתחת ולבוא במקום אחרים של חיבורים שאין לי שימוש בהם. החורים של החיבור לא היו מספקים ולכן הייתי צריך לקדוח עם מקדחה בברגל ולעשות חורים - היה מאוד מעצבן. אחרי זה שמתי את את המאורר.

והתוצאות: כרגע, כשאני כותב את הסקירה של העבודה שלי הטמפ' עומדת על 47\41 כשכל המאוררים מופעלים. כשאני מכבה את 2המאוררים הקדמיים הטמפ עולה בכ2 למעבד וללוח\מארז.

הא בזמן השילוב של המאוררים גם סדרתי את החוטים באופן רצחני. הסידור נראה לי פשוט מושלם ואני לא רואה כמעט איך אני יכול לשפר אותו (יש תמונה בהמשך).

אז מה אתם חושבים על הסיפור שלי? בעיקרון הורדתי את הטמ' מעל ל10 מעלות גם במעבד וגם במארז וכמעט שלא עשיתי שינויים פיסיים במארז. אני מתכוון לעשות גם חורים במארז עצמו בקרוב, אבל זה סיפור לזמן אחר כבר.

אם אתם רוצים לדעת על איזה מארז מדובר אז מדובר על Task 3003 (שמתי לב שיש בחור אחד בהודעות פה שיש לו בעיה בדיוק כמו שלי רק שאני את שלי פתרתי כבר). את המפרט המלא ניתן לראות בפרטים שלי.

הנה התמונות:

0. הבדיקה נערכה מהמיקום הזה של המיקרופון שתדעו

Imagex%2Ejpg

תורידו מפה:

http://planet.nana.co.il/soundmaz/FanSound%2Ewav

1. מיקום המארז שלי (החומרה עצמה לא מעוכנת - עכשיו אין לי את 2 הכוננים התחתונים בפנים)

Image6.jpg?bcPyVQ9AGwrcXB6t

2. הפנל הקדמי המחורר (יש עוד אחד כזה - בלי המפסק לזרימה של האויר)

Image31.jpg?bc16VQ9AdXR2PniK

3. המאורר שאני הוספתי מאחורה (התחתון)

Image45.jpg?bcA2VQ9ANKCBzVk0

4. הקדוח מאחורה (זה היה מעצבן)

Image39.jpg?bcI1VQ9Ao5Qli3Ua

5. זוג המאוררים מקדימה אשר הכנסתי בחורים של ה5.25

Image46.jpg?bcI3VQ9A53vFFLkp

6. זוג המאוררים למטה (לא ממש רואים את זה שמקרר את הארדיסק)

Image50.jpg?bce4VQ9AR90BjwFj

7. סידור החוטים העצבני

Image49.jpg?bco5VQ9ANBohItQC

פורסם

יפה יפה, קדיחה של מאורר עליון שיוציא אויר חם העולה למעלה ישפר אפילו עוד !!!

פורסם
  • מחבר

כן... יש לי בתיכנון הוספה של אחד למעלה ואחד בדלת.

פורסם

זה לא יעזור הרבה, במארז כל כך צפוף החוטים נמצאים למעלה (שים לב לתמונה 5) והם יחסמו לגמרי כל מעבר של אוויר החוצה כלפי מעלה.

פורסם
  • מחבר

כמובן כשאני אשים מאורר למעלה אני אשנה את זה. החוטים של הספק מפריעים ואני יכול פשוט להזיז אותם. כבר ראיתי לאן. זאת לא בעיה גדולה.

פורסם

אתה יודע, יחסוך לך הרבה עבודה ומאמץ אם פשוט תשאיר את הדלת שלו פתוחה ותשים

מאורר נורמלי מולו.

זה יותר טוב מאלף מאוררים קטנים של 80 מ"מ

פורסם

שאלה

כשקדחת מאחורה פירקת את המחשב (כאילו הוצאת את הלוח אם)?

כי אני גם מתכנןן את זה ואין לי כוח להוציא

פורסם
  • מחבר

לא ממש לא. פשוט כסיתי את המחשב בשמיכה כדי שהליכלוך לא יעוף. אחרי זה מה שכן עף על המחשב העפתי עם לחץ אוויר וזהו. כמו חדש.

פורסם

בכל מקרה כדאי לקדוח במארז כשאין חומרה בפנים מפני ששבב אחד קטן של מתכת מהמארז עלול לגרום לקצר בלוח או באחד הכרטיסים וחבל.

פורסם

תודה על העצה אחי ;D

פורסם
  • מחבר

אתה צודק! אני באמת יכול להרוס בקלות את הלוח. זה שאני עבדתי מאוד מסודר עם שמיכה ועברתי אחרי זה עם לחץ אוויר מאוד מאוד חזק היה אמור להעיף הכל. בעיקרון לא ממולץ לקחת סיכוים אבל פשוט לא היה לי כוח לזה. מקסימום יש אחריות :)

פורסם

לא הבנתי למה אתה צריך את המפסקים למאוורר.

תוכל להסביר?

פורסם
  • מחבר

כשמם כן הם. להספיק את הפעולה. אם אני לא ארצה שהם יעבודו מסיבה שכל שהיא.

בנוסף, יש לי ספק ואם אני אשתמש בו אני אכבה מהר כול מה שאני יכול לבשביל לחסוך בחשמל.

פורסם

לא ממש לא. פשוט כסיתי את המחשב בשמיכה כדי שהליכלוך לא יעוף. אחרי זה מה שכן עף על המחשב העפתי עם לחץ אוויר וזהו. כמו חדש.

ידידי היקר, שאלה לי אליך?

תגיד כשאתה עובד עם המחשב השחנים חושבים שהפעלת גנרטור בחדר או לא ? :P

איך אתה מסתדר עם הרעש ??????????????????????

פורסם
  • מחבר

רעש? איזה רעש? אני נשבע לך אני לא מבחין בין זה ובין 2 מאוררים. שום רעש כלום. שקט. תבוא ותשמע בעצמך. אולי אתם בעלי אוזניים רגישות אבל אין לי שום בעיה עם הרעש. אלה לא מאוורים שעושים הרבה רעש (מאוררים רגילים מספקים). שום רעש. בכלל.

מה שמצחיק הוא שה20 מילי שעל כרטיס המסך שלי עשה רעש (היה צרוד) מה שעשיתי זה שמנתי אותו והוא שקט. אין רעש גם ממנו.

אני גם יושן בדיוק מול המחשב הזה. אולי מטר וחצי בכוח. ישן כמו תינוק. לא הפריע לי מעולם.

בוא נגיד שהמאוררים הרצפתי מולי שעובד 24 שעות ביממה עושה רעש (שזה גם לא מפריע) זה הרבה יותר שקט. אולי זה בגלל המקום שהא נמצא בו - בולם את הרעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים