עבור לתוכן

רוצה לקנות צורב DVD צריך עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום.

הצורב הרגיל שלי נהרס אתמול ואני ואבא שלי החלטנו שהגיע הזמן ללכת על צורב DVD במקום עוד צורב רגיל, ויש לנו מספר שאלות בנושא.

קודם כל התקציב הוא 500 ש'ח ואני זוכר שקראתי דברים טובים על NEC אז חשבנו ללכת על זה - NEC 3500A מ-KSP שווה? יש משהו יותר טוב מזיגזאג? או אולי יש משהו אחר בתקציב מ-KSP? וגם חשוב לי שאני יוכל לגבות דברים על מדיה של DVD כי יש יותר מקום מן הסתם, ה-NEC מסוגל לעשות זאת? אם לא? איזה צורב אחר מסוגל לכך בתקציב שלי? עכשיו אם הצורב הוא bulk (הוא bulk או לא?) אז הוא מגיע בלי תוכנה וכבל נכון? אז איזה תוכנות יש בשביל צריבת DVD? והכבל הוא כבל IDE רגיל שאני צריך לחבר כמו שחיברתי את הצורב הרגיל שלי? וזה שהצורב צורב מדיות DVD לא אומר שהוא לא יכול לצרוב על דיסקים רגילים נכון? והמדיות שיש ב-KSP (ה-fortis) שוות משהו?

תודה על כל העזרה שלכם ותנסו בבקשה לענות על הכל.

פורסם

החלטה טובה.

קודם כל תקנה צורב עם שנתיים אחריות ולא שנה (כמו ב KSP).

הצורב הכדאי ביותר כרגע לדעתי זה ה 4163B

http://www.olsale.co.il/olsale/Description.aspx?auction_id=7626180&type=2&product=1&category_name=%eb%e5%f0%f0%e9%ed+%e5%f6%e5%f8%e1%e9%ed3

אם אתה רוצה NEC אז קנה את ה 3520 עם שנתיים אחריות, למשל מפה:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5893

הצורבים יכולים לצרוב על מדיות DVD וגם על מדיות CD.

ה LG בא עם נירו ועם תוכנת צפיה. ה NEC בא בלי תוכנות.

התוכנות שאתה צריך זה נירו לצריבת DATA, נירו + DVDSHRINK (חינמית) + DVD DECRYPTER (חינמית) לגיבוי סרטי DVD.

לא, פורטיס ממש לא מומלץ לטעמי. וורבטים מומלץ. אפשר להשיג פה X8 של וורבטים במחירים סבירים:

http://www.lira.co.il/index.html

פורסם
  • מחבר

אם אני מעוניין ב-NEC אז גם ה-3520 וגם ה-3500 מאפשרים צריבה של קבצי מחשב (נגיד מוזיקה או תוכנות בקיצור גיבוי)? או שלא? ואם כן אז מה היתרון בקניית ה-LG?

פורסם

התגובה של INTEGRAL ממצה.

נצורבים המומלצים הם ה NEC 3520 או 3500 (לתקציב נמוך), ה LG4163, ה PIONEER 109 ו BENQ1620.

אני מציע לסקור ת'ראדים אחרים שנפתחו פה בפורום אמצעי איחסון, תמצא שם את רוב המידע הרצוי.

למשל פה

ופה

ופה

לגבי מדיות, FORTIS זהו "מותג", אבל הן משתנות באיכותן. אצלי עברו כ 75 כאלה ללא תקלות, אבל לאחרונה שמעתי תלונות עליהן אז התחלתי לקנות RITEK.

בכל מקרה, הם יספיקו לך להעתקות של דברים, אבל אם אתה רוצה מדיות הנחשבות לאיכותיות ונשמרות לטווח זמן ארוך אז אלה בדרך כלל VERBATIM, שגם עולות יותר.

ז"א אם מדובר במידע חשוב אז VERBATIM, אם במשחקים ו"סתם" קבצים אז גם פירמות אחרות יכולות להיות טובות.

מה שכן רק אזהרה, מניסיון אישי ומתגובות בפורום DR.BYTE זו פירמה לא משהו, אז תתרחק.

פורסם

אם אני מעוניין ב-NEC אז גם ה-3520 וגם ה-3500 מאפשרים צריבה של קבצי מחשב (נגיד מוזיקה או תוכנות בקיצור גיבוי)? או שלא? ואם כן אז מה היתרון בקניית ה-LG?

כן, כל צורבי ה DVD מאפשרים גיבוי של מוזיקה ותוכנות.

היתרון של ה LG זה DVD RAM וביטסטינג.

היתרון של ה NEC זה אוברספידינג עם קושחה לא רשמית. כלומר יכולת לצרוב למשל דיסקים X4 במהירות X8. זה אומר שאתה יכול לאבד את האחריות ויכול גם לפגוע באיכות הצריבה.

פורסם

היתרון של ה NEC זה אוברספידינג עם קושחה לא רשמית. כלומר יכולת לצרוב למשל דיסקים X4 במהירות X8. זה אומר שאתה יכול לאבד את האחריות ויכול גם לפגוע באיכות הצריבה.

לגבי האחריות אני מסכים, אבל לגבי איכות צריבה אני לא ממש מסכים. בכל OVERSPEEDING יש אפשרות לפגיעה באיכות הצריבה! דוקא ב FW הלא רשמי יש יוצא שאיכות הצריבה לפעמים יותר טובה מזו שמאפשר ה FW הרשמי. זאת אני אומר לאחר מעקב צמוד על ה FW של LIGGY ו DEE ל 3520, קיימים מקרים בהן איכות הצריבה השתפרה עם ה FW הלא רשמי. יש דוגמאות לכך '>בת'ראד

פורסם

ואיך בדיוק תבדוק את זה עם המדיות שלך? יש לך KPROBE? אלא אם כן תשתמש באותן מדיות בהן צרבו בטרד ובהנחה שאלו אותן המדיות כי יש להן אותו מדיה קוד (הנחה לא טובה תמיד במיוחד במדיות זולות) ובהנחה שבאמת תקרא ותפנים את הטרד מה שהרבה אנשים לא עושים. לכן אני אומר שאם אוברספידינג זה מה שמעניין אותך אז ה BENQ הוא האופציה העדיפה שכן הוא בא עם יכולת דווח טעויות ותוכנה לבדיקת מדיות.

פורסם

בוודאי, אני כוונתי היא למדיות שנבדקו, וברור שלא עם מדיות זולות במיוחד. המינימום זה RItek g04.

וה BENQ 1620 נחשב טוב (כאשר בבקורות של FW המקורי הוא קיבל הערות לגבי איכות צריבה של DVD-R ואין לי מושג מה עדכוני FW שלו שיפרו), והמלצתי גם עליו בכל זאת.

החיסרון העקרי שנמצא ב 3520 הוא לא באיכות הצריבה אלא ביכולות הקריאה שלו.

פורסם

במחירי המדיות של היום לא הייתי משתמש גם בG04 אלא לדברים לא חשובים. אל תשכח שאיכות הצריבה זה רק פרמטר אחד. איכות החומרים לא פחות חשובה.

מינימום זה לא מושג טוב. צריך להיות ספציפי. כל מדיה זה סיפור אחר, ובמדיות הזולות שאתה מדבר עליהן כל חבילה וכל דיסק יכול להיות סיפור אחר.

הבעיות ב BENQ טופלו מזמן. החסרון שלו כרגע זה רק שנה אחריות בארץ.

כמו כן, כשמחירי ה X16 קצת ירדו אז לאוברספידינג לא תהיה שום משמעות אלא אם כן אתה צורב כמויות גדולות של דברים לא חשובים ואז לממחיר המדיות יש השפעה גדולה. כבר עכשיו אפשר להשיג רייטק X16 ב 5.65 ש"ח. לא שאני ממליץ אבל עוד זמן לא רב זה יהיה המחיר של X16 של וורבטים לדעתי.

פורסם
  • מחבר

מה זה ביטסטינג ומה זה DVD-RAM?

פורסם

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg723596#msg723596

ביטסטינג משנה את ה BOOKTYPE של מדיה מסוג +R ל DVD ROM מה שמגדיל תאימות לנגנים. כל הצורבים תומכים בביטסטינג ל +R (דיסק שכבה כפולה 9.4)DL

לגבי SL (דיסק רגיל 4.7):

LG תומך רשמית ב +R. ה BENQ תומך רשמית ב +R ו +RW. פיוניר אני לא יודע. NEC תומך דרך FW לא רשמי.

פורסם

ב-LG לא תומך ב-bitsetting על +RW? מה עם הפלקסטור?

פורסם

ה LG תומך רק +R. לגבי הפלקסטור לא יודע, והאמת שנראה לי שיש להם בעיות הרבה יותר גדולות איתו מאשר ביטסטינג.

+RW זה BENQ. פיליפס מתים לדחוף את המוצרים עליהם הם מרוויחים ROYALTIES.

פורסם
  • מחבר

לא ממש אכפת לי זמן הצריבה ואין לי בעיה לחכות, אז הכי מומלץ זה ה-LG?

פורסם

כולם מומלצים. קיבלת את כל האינפורמציה כדי שתוכל להחליט. אני הייתי קונה את ה LG אבל ההחלטה היא שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים