עבור לתוכן

איך אני מאחה לגמרי את כל הכונן הקשיח?

Featured Replies

פורסם

אני גיביתי את כל הדברים החשובים מהוכנן הקשיח שיש לי (רשום בחתימה). ואני רוצה לגמרי לאחות את כולו. זאת אומרת להחזיר אותו למצב כשקניתי אותו כשהוא היה חדש: בלי שום חילוק למחיצות או משהו כזה...

רציתי לדעת איך אני עושה את זה? (השיטה שאני אעשה את זה בעת התקנת ווינדאוס לא טובה... היא משאירה את הכונן מחולק....)...

פורסם

אם מערכת ההפעלה עדיין תקינה (אתה מסוגל להריץ עליה תוכנות) אתה יכול להשתמש בפרטישן מג'יק ,אם הכונן הוא PATA (רגיל) ובעל קיבולת של עד 127GB אתה יכול להשתמש ב-FDISK שרץ מדיסק (או דיסקט) דוס.

פורסם
  • מחבר

מערכת ההפעלה עדיין תקינה. אני פשוט מחכה לתשובה שלכם לפני שאתקין מחדש.

הכונן קשיח הוא כמו שרשום בחתימה שלי: WD 80GB 7200RPM JB (כונן IDE רגיל).

אתה יכול בבקשה להסביר יותר על כל השיטות? איך אני אוכל להשתמש בתוכנה מהמחשב? הרי אני עומד למחוק את הכל אז התוכנ תימחק בעצמה.

פורסם

לפי מה שאתה אומר אתה רוצה לפרמט, ולא לאחות

כלומר למחוק את הכל המחיצות על ההארדיסק (לפי מה שאני הבנתי..)

הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא בעזרת ההתקנה של ווינדוס XP

פורסם

אתה קודם כל מוחק את כל החומר מהדיסקים הלוגיים שאחרי C (כלומר מוחק את כל החומר מהכוננים D,E,F וכו')

אח"כ אתה מתקין פרטישן מג'יק ומאחה בעזרתה את הכונן (שים לב שאתה לא מוחק את מערכת ההפעלה)

התוצאה של התהליך זה שיווצר לך כונן C אחד גדול ולא מפוצל שעליו יש את מערכת ההפעלה אותו אתה יכול לפרמט רגיל בעזרת דיסק ההתקנה של ה-XP.

עוד שיטה היא להשיג דיסק/דיסקט אתחול של חלונות ME (יש די הרבה אתרים שבהם אפשר להוריד אימג'ים של כאלה) ולעשות את כל זה בעזרת ה-FDISK הכולל בתוכו.

עוד שיטה אחת שאתה יכול להשתמש בה רק אם הביוס שלך תומך בזה:

בחלק מהביוסים יש את האפשרות לבצע LOW LEVEL FORMAT ,כלומר למחוק את כל המידע שיש על דיסק מסויים (כולל את החלוקה שלו למחיצות).

פורסם

אתה קודם כל מוחק את כל החומר מהדיסקים הלוגיים שאחרי C (כלומר מוחק את כל החומר מהכוננים D,E,F וכו')

אח"כ אתה מתקין פרטישן מג'יק ומאחה בעזרתה את הכונן (שים לב שאתה לא מוחק את מערכת ההפעלה)

התוצאה של התהליך זה שיווצר לך כונן C אחד גדול ולא מפוצל שעליו יש את מערכת ההפעלה אותו אתה יכול לפרמט רגיל בעזרת דיסק ההתקנה של ה-XP.

למה לעשות את כל זה אפ אפשר פשוט להכניס את הדיסק של xp, ופשוט לעבור על כל מחיצה וללחוץ d

פורסם
  • מחבר

G-FoRcE, כי אז המחיצות לא יחוברו ביחד "למחיצה" אחת גדולה. הכונן הקשיח עדיין ישאר מפולג.

אני אנסה את השיטה שהוזכרה כאן תודה.

פורסם

G-FoRcE, כי אז המחיצות לא יחוברו ביחד "למחיצה" אחת גדולה. הכונן הקשיח עדיין ישאר מפולג.

אני אנסה את השיטה שהוזכרה כאן תודה.

לא הוא לא... הוא פשוט מוסף כל מחיצה שמוחקים לfree space

אלא אם כן יש לך שם מחיצות ext2 ,JFS או דברים אחרים שהוא לא מזהה

ואז אין לי בדיוק מושג איך הוא מגיב..

פורסם
  • מחבר

היו לי מקודם מחיצות שת לינוקס EX3 או משהו כזה. אז אתה אומר שבגלל זה הוא לא חיבר לי את המחיצות לאחת (שהיא בעצם המקום הפנוי)?

עכשיו אין לי לינוקס מותקן. אני אנסה לפי מה שאמרת _דרך ההתקנה של ווינדאוס), זה יחסוך לי זמן....

אם לא יעבוד... אז אחרי ההתקנה אני כבר אתחיל להתעסק עם PRATITION MAGIC ולשלב בין כל המחיצות.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים