עבור לתוכן

רוצה ללמוד Access בבית

Featured Replies

פורסם

היי אני יודע ש access זאת לא שפת תכנות אבל זה הפורופ המתאים אני חושב, אני רוצה ללמוד אקסס בבית ורציתי לדעת עם יש תוכנות עזר, מאמרים באינטרנט או כל דבר אחר שיעזור לי ללמוד את זה, תודה גל.

פורסם

בגדול ACCESS זה משחקים עם התוכנה של MS. תנסה ליצור טבלאות, תכניס להן נתונים, תיצור קשרי גומלין ואז תיכנס לטפסים ותלחץ על אשף טפסים. אם אתה נתקל בבעיה, או שאתה לא יודע מהם קשרי גומלין, תחפש בעזרה של ACCESS, אני מצאתי אותה נורא שימושית כשהייתי צריך.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה, אבל אני מחפש משהו יותר ספרותי יותר מקצועי, יש דבר כזה?

פורסם

יש כ"כ הרבה סיפרי לימוד לתוכנות של מיקרוסופט...

פשוט כנס לאתר של הוצאת ספרי מחשבים (הוד-עמי לדוגמא), וחפש שם.

הם לרוב נותנים איזה 2 פרקים לדוגמא כדי שתוכל לראות אם הספר מתאים לך.

אבל אם אתה רוצה לבדוק אותו יותר, אתה יכול ללכת לחנות ספרים, ולראות שם (חנויות הספרים מחזיקות אצלן ספרי מחשבים).

פורסם
  • מחבר

מעצבן אותי שיש מוצר של Microsoft שהוא לא כל כך פשוט כמה השאר...

פורסם

מעצבן אותי שיש מוצר של Microsoft שהוא לא כל כך פשוט כמה השאר...

חחחחחחחחחח, השתמשת פעם ב VISUAL C++ או ב OFFICE WORD ?

פורסם

בגדול 2 הפרקים הראשונים הם הכי חשובים(או עד הפרק של הקשרי גומלין), מכיוון שלאחר שיש לך קשרי גומלין במסד הנתונים, את כל השאר האקסס עושה לך עם אשפים בלי צורך לידע מוקדם בו.

קשרי גומלין אלו קשרים שנקבעו ע"י המתכנת או יוצר בסיס הנתונים הנובעים מקשרים לוגיים.

יש 3 סוגי קשרים כאלה: יחיד - יחיד

רבים-יחיד

רבים-רבים

את הראשון אתה מבצע ע"י יצירת קשר בין 2 מפתחות ראשיים(נתון שייחודי לכל שורה, או רשומה, בטבלה) - לדוגמא, בארגון מסויים יש כמה קשרים עסקיים עם כמה חברות, לכל חברה יש איש קשר אחד. אתה יוצר טבלה של אנשי קשר עם כל הנתונים שלהם, וטבלה אחת עם הנתונים של החברות. את הקשר ביניהם אתה מבצע, למשל לפי תעודת הזהות של איש הקשר.

את השני אתה מבצע ע"י יצירת קשר בין מפתח ראשי לבין סתם עמודה בטבלה - לדוגמא, יש לך מוצרים וקטגוריות של המוצרים. אם קיימת ההגבלה שלכל מוצר נמצא בקטגוריה אחת בלבד, אז אתה יכול ליצור עמודה נוספת בטבלה של המוצרים, ובכך ליצור קשר של רבים-יחיד(כאשר הרבים נמצא בצד של המוצרים).

את השלישי אתה מבצע ע"י יצירת טבלה מקשרת(כאשר לטבלה יהיה קשר יחיד-רבים עם הטבלאות המקוריות)., לדוגמא, יש לך מספר ספקים. כל ספק יכול לספק לך כמה מוצרים וקיים הסיכוי שכל מוצר יכול להיספק(??) ע"י מספר ספקים(שימוש לדוגמא כשאתה רוצה למצוא את הספק הזול ביותר ולקנות ממנו). אז אתה יוצר טבלה חדשה של ספקים-מוצרים, ושם אתה שומר את מספר הספק, מספר המוצר והמחיר לדוגמא(לשם השוואת המחירים שלהם). את מספר הספק בטבלת ספקים-מוצרים אתה מקשר למספר הספק בטבלת ספקים בקשר של רבים-יחיד(רבים אצל טבלת הספקים-מוצרים), אותו דבר אתה עושה עבור המוצרים. אני הייתי מגדיר את שני העמודות, מספר ספק ומספר מוצר ביחד בטבלת מוצרים ספקים בתור מפתח ראשי.

פורסם
  • מחבר

וואו ממש תודה. נראה לי שרק לבד או עם קניית ספר אני יצליח ללמוד מתי שהוא אקסס אבל תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים