פורסם 2005 בינואר 2720 שנים או קי אני יודע שאור מאמץ את התכונות גם של גל וגם של חלקיק...וקראתי בספר די ישן שאור זה גלקיק(גל חלקיק)הוחיכו מה זה ? או ששום דבר לא השתנה מאז שהוציא את הספר....(בשנת תרל"כ בערך...)
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים או קי אני יודע שאור מאמץ את התכונות גם של גל וגם של חלקיק...וקראתי בספר די ישן שאור זה גלקיק(גל חלקיק)הוחיכו מה זה ? או ששום דבר לא השתנה מאז שהוציא את הספר....(בשנת תרל"כ בערך...)אור הוא גל שבחלל הוא מתנהג כמו חלקיק...
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים מחבר חלל אתה מתכוון ואקום או מקום???אבל הוא לא מבצע את התכונות של שניהם???
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים אור הוא חלקיק, שהמיקום שלו במרחב נתון ע"י פונקציית גלכלומר הוא חלקיק, אבל בגלל הגודל שלו הוא נכנס לתחום של מכניקת קוונטים, שבה אין וודאות ולכן הוא מיוצג ע"י משוואה של הסיכוי למצוא אותו בנקודה מסוימת, שיש לה תכונות של משוואת גליםטוב אז ההסבר לא יצא משהובעיקרון הוא חלקיק-גל ואי אפשר לאמר שהוא יותר אחד מהשני מבחינה מקרוסקופית
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים Most commonly observed phenomena with light can be explained by waves. But the photoelectric effect suggested a particle nature for light.מצוטט מ- http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/mod1.htmlעריכה: זה מה שנקרא הדואליות של האור, יש לו תכונות של חלקיק ושל גל.
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים מחבר מצטער(שיכול עיצורים+הידמות חלקיות...בעעע יותר מידי לשון)האנגלית שלי לא כל כך טובהעזבו את זה....מה זה אומר בעברית??
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים אי אפשר להפריד את הדואליות של החלקיק -גלפשוט מתמ' נוח יותר להסתכל על פוטונים כעל חלקיקים בעלי פונקציית גל, מאשר על גלים בעלי פונקציית חלקיקלכן נהוג לאמר שהוא חלקיק שמתנהג כמו גלזה אומר שמבחינה מקרוסקופית האור מציג בעיקר תכונות גליות, אבל יש לו תכונות חלקיקיות כמו האפקט הפוטואלקטרי שאפשר להסביר רק ע"י חלקיקים
פורסם 2005 בינואר 2720 שנים גל לא יכול לנוע ללא תווך, ואור נע בריק, לכן הוא יוצא דופןבמכניקה אור הוא חלקיק ובפיזיקה מודרנית הוא גל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.