עבור לתוכן

בעיה בהדלקת המחשב בכפתר של ה POWER לא מגיב

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה כשאני לוחץ על הכפתור של ה POWER הוא פשוט לא מגיב (עכשיו הוא בטעות נדלק אחרי משו כמו 70 לחיצות לא יודע איך זה קרה)

בדקתי את החיבורים ואת הכפתור עצמו הכל נראה תקין. במה יכולה להיות הבעיה?

האם יש דרך לקצר אותו כך שידלק ללא צורך בכפתור?

פורסם

יכול להיות שיש לך בעיה בספק הכח ...

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי בהתחלה

אבל המסך שלי מקבל מתח מהספק והוא כן נדלק. עדיין הבעיה יכולה להיות בספק?

פורסם

יש רק דרך אחת לברר...

פשוט תפרק את הפאנל הקדמי של המחשב ותבדוק מה מצב החוטים שמגיעים ללחצן אולי זה עניין של חוסר מגע או נתק מסוים...

בקשר לזה שהמסך דולק... המסך נמצא בחשמל ומקבל את הכוח שלו ישירות מהחשמל.. אין קשר בינו לבין הספק. אמנם הוא מחובר לכרטיס מסך אבל הוא לא פועל על 12 וולט אלא על 220...

בכל אופן.. או שזה משהו בחוטים שמגיעים ללחצן. או שהספק שלך "מגמגם" והגיע הזמן להחליף אותו.. הייתה לך איזו נפילת מתח בזמן האחרון? אם כן אולי זה גרם למשהו.. מקסימום , תלך לחבר או משהו ותפרק מהמחשב שלו את הספק רק כדי לבדוק אם הכל פועל רגיל.

אם כן אז.. אני חושב שפתרנו את הבעיה :)

פורסם

יש רק דרך אחת לברר...

פשוט תפרק את הפאנל הקדמי של המחשב ותבדוק מה מצב החוטים שמגיעים ללחצן אולי זה עניין של חוסר מגע או נתק מסוים...

בקשר לזה שהמסך דולק... המסך נמצא בחשמל ומקבל את הכוח שלו ישירות מהחשמל.. אין קשר בינו לבין הספק. אמנם הוא מחובר לכרטיס מסך אבל הוא לא פועל על 12 וולט אלא על 220...

בכל אופן.. או שזה משהו בחוטים שמגיעים ללחצן. או שהספק שלך "מגמגם" והגיע הזמן להחליף אותו.. הייתה לך איזו נפילת מתח בזמן האחרון? אם כן אולי זה גרם למשהו.. מקסימום , תלך לחבר או משהו ותפרק מהמחשב שלו את הספק רק כדי לבדוק אם הכל פועל רגיל.

אם כן אז.. אני חושב שפתרנו את הבעיה :)

הרבה מסכים ישנים התחברו לספק כוח כדי לקבל את החשמל.

היום זה לא נפוץ, אבל לא משנה.

גם אם הוא מתחבר לספק כוח זה לא אומר שהעיה היא לא בספק כוח, זה מסובך (שני מעגלים נפרדים) אבל תאמין לי...

תנסה להחליף עם חבר ספק, תנסה לבדוק את החיבורים...

יכול להיות שגם הלוח אם נדפק...

פורסם

פשוט מאוד, תנתק מלוח האם את כבל ה"POWER" שמגיע מהמארז ללוח ותקצר (תיצור מגע) את שני הפינים ממתכת שאליהם הוא מחובר על לוח האם בעזרת טסטר (מברג). אם הוא נדלק אז יש בעייה בכפתור ההפעלה או בכבל שלו, אם לא אז זאת בעייה קצת יותר רצינית שמחייבת בדיקה יותר מקיפה.

רק שים לב שאתה מקצר את שני הפינים הנכונים של הPOWER על הלוח , בכדי להיות בטוח עשה זאת לפי השירטוט בחוברת וכמובן הזהר לא לגעת בשום דבר אחר בכדי לא להתחשמל וליתר בטחון אל תעשה זאת כשהינך יחף,

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה אבל אני מניח שהבעיה היא בספק כי הכפתור שלם

פורסם

פשוט מאוד, תנתק מלוח האם את כבל ה"POWER" שמגיע מהמארז ללוח ותקצר (תיצור מגע) את שני הפינים ממתכת שאליהם הוא מחובר על לוח האם בעזרת טסטר (מברג). אם הוא נדלק אז יש בעייה בכפתור ההפעלה או בכבל שלו, אם לא אז זאת בעייה קצת יותר רצינית שמחייבת בדיקה יותר מקיפה.

רק שים לב שאתה מקצר את שני הפינים הנכונים של הPOWER על הלוח , בכדי להיות בטוח עשה זאת לפי השירטוט בחוברת וכמובן הזהר לא לגעת בשום דבר אחר בכדי לא להתחשמל וליתר בטחון אל תעשה זאת כשהינך יחף,

בהצלחה.

אני לא הייתי ממליץ לו לעשות כזה דבר כי... כמו שאומרים... "כל המוסיף , גורע".

הוא ינסה , יעשה טעות הכי קטנה וישרוף לעצמו את כל המחשב.

ואז מה עשינו בזה? במקום לעזור רק גרמנו לו לשרוף ת'מחשב.

הפתרון היחיד שהכי הגיוני לזה הוא פשוט מאוד לפרק ספק ממחשב של חבר...כמו שאני אמרתי וכמו שהבחור הוסיף אחרי. בלי לקצר.. בלי להתעסק יותר מדי בחוטים ובאלקטרוניקה של המחשב.. אני לא קובע כלום אבל זה גם יכול להיות בנאדם שאין לו מושג באלקטרוניקה אז.. תמצאו לו פתרון קל ופשוט חבר'ה.. (וגם לעצמכם).

אז.. במקום לסבך עניינים ולחשוף חוטים.. תעשה כזה דבר. תפרק ממחשב של חבר שלך או קרוב משפחה מסוים את הספק. אם אתה לא יודע איך אז זה דבר פשוט מאוד. אתה מנתק את כבל החשמל מהלוח אם. (יש לו חיבור די גדול ועבה עם 10 חוטים בערך בכל הצבעים. דבר שני.. נתק את כל המאווררים\הכוננים. הם מחוברים בשקעים המלבניים האלה עם חוטים אדום , צהוב ושחור.

אני לא יודע איזה ספק כוח יש לך (חדש או ישן) אבל נלך גם על האפשרות הזאת... תבדוק שבספק כוח מאחורה יש מתג שמשנה את מידת המתח מ-220 וולט ל-110 וולט. אם כן, תוודא שהוא לא נמצא על 110 כי אם כן אז אתה יכול לתת נשיקת פרידה לספק שלך ולקנות אחד חדש כי הוא נשרף כשהפעלת ת'מחשב :)

פורסם

גם אם הוא מתחבר לספק כוח זה לא אומר שהעיה היא לא בספק כוח, זה מסובך (שני מעגלים נפרדים) אבל תאמין לי...

לא מסובך, יציאת המתח למסך עוברת במקביל לכניסת ה- 220V.

לעומת זאת, המתחים המגיעים ללוח האם הם אלה שהספק אחראי עליהם.

אני לא הייתי ממליץ לו לעשות כזה דבר כי... כמו שאומרים... "כל המוסיף , גורע".

נזק רב לא יכול להיגרם מטעות של קצר ברגלים לא נכונות, זכור מה הפינים האלו מחברים.

לדעתי, אם יש לך בהשג יד מודד, בדוק את הכפתור, יש סיכוי שהכפתור עצמו עושה בעיות, ובמקרה זה - פשוט אחלף את הכפתור.

גם את האפשרויות האחרות שניתנו אסור לשלול.

פורסם

אמת. לגרוע במידה רבה הוא לא יכול זה בטוח... לא עד כדי כך שישרפו כל החלקים במחשב... אבל אם הוא לא יודע איך להתעסק באלקטרוניקה של המחשב אז... זה יהיה מאוד חבל שבכל פעם שהוא ירצה להדליק את המחשב הוא יצטרך לקצר חוטים...

אתה יודע איזה בעל מקצוע הוא יהיה בעתיד... :)

חחח עכשיו זה מחשב ופעם הבאה זו תהיה המכונית שלך... חחחח סתם סתם... אבל כמו שאמרתי זה סתם חבל שהוא יהרוס את החיבור... במידה והוא לא מבין...

פורסם

פשוט לא בודקים ככה ספק!

מנתקים את החיבור 20 פין מהספק, לוקחים מהדק ניר, מקפלים אותו לצורה המתאימה ומקצרים את החוט הירוק עם אחר מהשחורים. לפעמים יש גם LED על לוחות שאומר אם הלוח מקבל את ה 5V SB או לא.

פורסם

הוא ינסה , יעשה טעות הכי קטנה וישרוף לעצמו את כל המחשב.

ואז מה עשינו בזה? במקום לעזור רק גרמנו לו לשרוף ת'מחשב.

הפתרון היחיד שהכי הגיוני לזה הוא פשוט מאוד לפרק ספק ממחשב של חבר...כמו שאני אמרתי וכמו שהבחור הוסיף אחרי. בלי לקצר.. בלי להתעסק יותר מדי בחוטים ובאלקטרוניקה של המחשב.. אני לא קובע כלום אבל זה גם יכול להיות בנאדם שאין לו מושג באלקטרוניקה אז.. תמצאו לו פתרון קל ופשוט חבר'ה.. (וגם לעצמכם).

אז.. במקום לסבך עניינים ולחשוף חוטים.. תעשה כזה דבר.......

וואלה אז יש לי רעיון , במקום לנתק איזה כבל מסכן וללחוץ בעדינות איפה שהוא היה מחובר בעזרת מברג , פשוט נתחיל לפרק ספקים משני מחשבים , נמשוך בכוח את החיבורי חשמל ללוח אם (אז מה - הם כולה יושבים קצת חזק) , כמובן בדרך לא נפרק שום דבר בטעות - הרי אין סיכוי להרוס משהו או למשוך בטעות איזה כבל כשמפרקים ספק מהלוח אם והמארז , וגם אין סיכוי שהברגים שפירקנו יפלו בטעות ללוח אם או מאחוריו וישרפו לו את הנשמה בגלל קצר  (כידוע אנשים שלא מבינים ומתעסקים באלקטרוניקה אין שום סיכוי שזה יקרה להם והם בטוח יבינו מה הבעיה עם זה במקרה וזה אכן יקרה) נו באמת לא רציני ולא מסוכן. איזה מזל שעלית על זה , הצלת לו את המחשב ......  :kopfpatsch:

וכמו שאמרו, לא תפוצץ מחשב אם תקצר את הלד של ההפעלה עם הלד של ההארדיסק או את הריסט עם הPOWER או לא יודע מה.

מי שלא מבין ולא יודע שלא יפתח את המחשב בכלל ויתן לטכנאי לעשות את הבדיקה. להחליף ספקים עלק ....  :lol:

ואם בכל זאת מישהו חושש אז יש פיתרון אפילו קל מיזה - החליפו את הכבל של הPOWER עם הכבל של ה RESET - פשוט תחליפו בין המקומות שלהם והכל לפי החוברת כמובן.

מה שיקרה הוא שכפתור הRESET יהפוך לכפתור ההפעלה וכפתור ההפעלה (POWER) יהפוך לכפתור הריסט. אם המחשב ידלק לאחר לחיצה על הריסט אז הבעייה בכפתור.

תמיד יש סיכוי שגם הכפתור של הריסט בעייתי וזה החסרון של שיטה זאת על יצירת מגע בעזרת מברג.

*בכל מיקרה התשובה שנתתי בהתחלה היתה כתשובה לשאלה שלו - "האם ניתן לבדוק שהכפתור תקין" , דרכי פעולה לבדיקת מחשב מת זה משהו אחר, ביחוד כשנידלק לו בפעם אחת מתוך שיבעים נסיונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים