עבור לתוכן

קניית רכיבים בארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי אפשרות לקנות בארה"ב בזמן הקרוב. יש מספר דברים שאני חייב לדעת קודם לכן...  ???

אם אני אקנה בארה"ב, כנראה שאני אקנה מעבד, זכרון, כ.מסך

1. האם תהיה לי איזושהיא אחריות על המוצרים בארץ ? (אם כן איפה)

2. האם שווה לקנות בחו"ל או לא ?!

אני מניח שיש אנשים שכבר בדקו את הנושא בעבר. אשמח לקבל המלצות מאנשים שבדקו/קנו בעבר (גם לגבי מקום הקנייה)

פורסם

1) לא נראה לי שתיהיה לך אחריות כי אתה לא קונה בחנות בארץ תיהיה לך אחריות רק איפה שקנית

2) עם אין לך בעיה עם האחריות ואתה רוצה לשלם זול יותר אז למה לא?

פורסם
  • מחבר

יש מצב שאתה צודק אבל זה נשמע לי די מוזר...

הרי האחריות לכל החיים על זכרון או 3 שנים על מעבד היא לא של הספק של המחשב אלא אחריות יצרן.

תקנו אותי אם אני טועה.

אני חושב שאחריות על חלקים במחשב היא דבר מאוד חשוב ואין מצב שאני מוותר עליו.

פורסם

יש מצב שאתה צודק אבל זה נשמע לי די מוזר...

הרי האחריות לכל החיים על זכרון או 3 שנים על מעבד היא לא של הספק של המחשב אלא אחריות יצרן.

תקנו אותי אם אני טועה.

אני חושב שאחריות על חלקים במחשב היא דבר מאוד חשוב ואין מצב שאני מוותר עליו.

נו ואיפה אתה חושב מייצרים את הרכיבים ?? בהרצליה?

ונראה לי שזה אחריות של הספק אבל עם קנית מחנות XCOMP בניו יורק(סתם דוגמא) אז האחריות תיהיה רק שם

פורסם

המחיר בארה"ב זול מהארץ (ראה ערך NEWEGG ) אולם אחריות לא תהיה לך בארץ!

פורסם

מנסיון שלי לא כדאי לקנות רכיבי מחשב בארה"ב כמעט בכלל.

א. מחיר - הבדלי המחירים בין חנויות בארץ לבין חנויות בארה"ב הוא זניח ולעיתים אף יקר יותר מהארץ.

המחירים אותם אתה רואה באתרים בארה"ב זולים משמעותית מהמחיר אותו תוכל למצוא בחנות.

הבעיה היא שהמחירים המפורסמים באתרים בארה"ב אינם כוללים מס מקומי,משלוח ביטוח וכ"ו -

כאשר אתה מוסיף אותם אתה מקבל מחיר דומה מאוד למחיר בארץ.

אם תנסה לשלוח לארץ תגלה שרוב האתרים לא מכבדים כרטיסי אשראי בין לאומיים,תאלץ להשתמש בשרותים כמו paypal ולשלם בטוח ומשלוח יקר.

יכול להיות (תלוי בסכום הקניה) שתאלץ גם לשלם מע"מ בארץ.

גם שער הדולר שמחייבים אותך בזמן תשלום בכרטיס אשראי גבוה יותר מהשער היציג וצריך לקחת גם את זה בחשבון.

יוצא דופן מבחינת מחירים הוא האתר newegg שיש לו מחירים זולים בצורה יוצאת דופן.אבל newegg שולחים רק בתוך ארה"ב ומכבדים רק כרטיסי אשראי מקומיים.

כך שאם אין לך קרוב בארה"ב שיכול להזמין לך מ newegg ולהביא בעצמו וגם גר במדינה שאין לה מע"מ מקומי - המחירים יהיו דיי דומים למחיר בארץ.

ב. אחריות : לא תהיה לך אחריות בארץ על אף חלק מחשב שתקנה בחו"ל.

אם תרצה להחליף חלק תצטרך לשלם משלוח וביטוח הלוך וחזור לארה"ב מה שיבטל לך את מה שאולי חסכת קודם.

ג. המוכרים בחנויות בארה"ב לא מבינים כלום מהחיים שלהם ובהחלט יכולים למכור לך חלקים לא תואמים.

אם תגלה את הדבר בארץ תהיה לך בעיה להחליף חלקים.

ד. למרות מה שכתבתי קודם שנכון במרבית המקרים, לפעמים יש פערים מאוד גדולים במחיר במוצרים מסויימים במיוחד בתקופות של מבצעי מכירות בארה"ב.

במקרה כזה שווה לשקול קניה.

הנה מקרה שקרה לי שמסכם את כל הנקודות שרשמתי קודם:

לפני חודשיים אשתי היתה בארה"ב ובקשתי ממנה לקנות לי שני סטיקים של זכרון DDR500 (סה"כ 1 Gb ) ומעבד AMD 3500 winchester.

נתתי לה רשימה עם דגמים מדוייקים ומחירים.

המחיר ב newegg היה 320$ למעבד ובין 200-250 דולר לזכרון. המחיר למעבד בארץ היה 1850 ש"ח.

היא הסתובבה שבוע בחנויות ולבסוף קנתה את המעבד ב 378$ בחנות לאחר מס (שזה רק 200 ש"ח פחות מהמחיר שהיה בארץ).

המעבד היה 0.13 ולא 0.9 כמו שרציתי (למרות שאמרו לה שזה 0.9) והזכרון שמכרו לה היה DDR2 שלא היה מתאים למעבד ועלה גם הוא 378$.

(המוכר בחנות הסביר לה ש DDR2 יותר טוב מ DDR )

את הזכרון החזרתי לארה"ב וקיבלתי את הכסף בחזרה אך עלה לי 120 ש"ח משלוח + ביטוח.

לבסוף קניתי בארץ שני סטיקים של ADATA שעלו לי 1160 ש"ח (דומה למחיר ב newegg )וגם יש לי אחריות מקומית.

פורסם

אני קניתי את כל המחשב שלי גם בארה"ב , ושלחתי אותו לארץ .

לגבי המחיר , אם אתה קונה רכיבים TOP NOTCH אתה הולך להוזיל את המחיר מבארץ בהרבה , אתה האלבטרון 6800GT קניתי לפני חצי שנה (!) בארה"ב ועלה לי כולל משלוח 450 דולר , היום , בארץ , הוא עולה משהו בסביבות 650 דולר , בזמן מבצע (!!!) .

לגבי אחריות , הלוח אם שלי הפסיק לתפקד ודיברתי עם המשווקים המורשים שלו בארץ והגעתי למסקנה אחת ברורה שאין אחריות בארץ למוצרים , אבל יש מי שיכול לתקן אותם , ככה שיצא לי לשלם 300 שקל על תיקון הלוח אם .

אני לא מתחרט על הקנייה בארה"ב , כי בסכום של 1200 דולר קניתי את המחשב שיש לי בחתימה ואני מרוצה עד הגג !!! אם באותה תקופה הייתי קונה אותו בארץ הוא היה עולה לי 12000 שקל , אם לא יותר !

אני הייתי ממליץ לך דווקא כן לממש את הקנייה הזאת , אבל רק עם אתה קונה מוצרים אייכותיים וברמה גבוהה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים