עבור לתוכן

כיצד מהירות הכונן הקשיח משפיעה על ביצועי המחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום.  :)

אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב לשדרג את המחשב שלי לA64 (לוח אם חדש, מעבד A64 וזיכרון) עכשיו השאלה שלי היא האם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי (WD 5400RPM 60GB) יאט לי את ביצועי המחשב החדש? כי אם כן אני יקנה פחות זכרון, והארד דיסק חדש SATA.  ;)

תודה רבה מראש.  :hi:

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל את דעתכם.  :-\ ;)

פורסם

כן הוא דיי יאט,5400 זה דיי איטי.

פורסם

בעיני זה הדבר הכי חשוב במחשב !!! זה הדבר הכי מורגש במחשב , וזה דבר שאנשים לא מתיחסים אליו מספיק בקניית מחשב

פורסם

ארד-דיסק הוא בדרך כלל אחד מה"צוור בקבוק" הכי גדולים במחשב , 5400RPM יאט לך את המחשב בצורה דיי רצינית כיום ארד-דיסקים יחסית כבר לא יקרים כלכך ועדיף שתשקיע באיזה SATA

שכולל כבר 7200RPM ו8 מגה קאש מה שאין לך ב5400RPM

את ה5400 אתה יכול להשאיר כ salve ולאכסן בו Audio/video

פורסם

איזה גיבוב שטויות, להגיד שהארד איטי מאט את פעולת המחשב זה כמו להגיד שכרטיס מסך איטי מאט את פעולת המחשב בחלונות/אינטרנט/מסמכים.

הארד איטי משפיע רק (וזה יראה לכם די ברור, אבל צריך לחשוב על זה שנייה) כשניגשים אליו, וזה לא קורה הרבה:

1. בעלייה של המערכת

2. בהתעסקות עם קבצים - העתקה והזזה ממחיצה למחיצה.

3. בטעינה של דברים מהדיסק לזיכרון, כלומר פתיחה של קובץ או טעינה בזמן משחק.

מחשב מהיר היום יכול לעבוד בלי בעייה עם הארד דיסק 5400, אם המשתמש יודע שהוא מוותר על קצת זמן בשלושת הדברים הנ"ל.

רק הבהרה בקשר לזיכרון וירטואלי: הארד דיסק איטי מזיכרון בערך פי 100 אלף (טוב, זה קצת הגזמה, יותר קרוב ל200 אלף) אז אם נגמר הזיכרון והמחשב עושה שימוש נרחב בקובץ הדפדוף, זה שהארד דיסק מהיר ב20% מהארד דיסק אחר לא יעשה הבדל, נכון?

פורסם

אז אתה מסכים שהדיסק הקשיח כן יאט את ביצועי המערכת,אז אני לא מבין מה שטויות כאן,אף אחד כאן לא ענה בטיפשות שדיסק קשיח איטי ישפיע על מהירות הזיכרון או המעבד למשל.

מדברים על המערכת (ז"א בכללי).

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה לכם.

אז אני יקנה פחות זיכרון והארד דיסק חדש מהיר 7200RPM. ;)

פורסם

אם יש הרבה ram לא יהיה שום הבדל במשחקים (במשחק עצמו) ואני בטוח בזה.

אבל הארד דיסק חדש זה די חיוני אחרת הכל יהיה איטי בין טעינה לטעינה (יכול לשגע) אז התשובה היא כן, זה חושב.

פורסם

תבדוק לפני הקניה שההרדיסק מצוייד ב8 מגה באפר, זה מינימלי היום לדיסקים שנמכרים, יהיה טיפשי לקנות ללא.

בקשר ל IDE או SATA, אין שום הבדל, תקנה מה שבא לך.

תתחדש (:

פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos, אני יודע שאין הבדל, קראתי את הדביקים.  ;) אני יקנה מקסטור 80GB sata ו8 מגה באפר כמובן.  ;) (אני קונה SATA כי הבנתי שהחיבור שלו יותר קטן וההבדל מחירים בינו לבין IDE הוא מיזערי  :))

פורסם

קח בחשבון שבשביל להתקין וינדוס על כונן SATA צריך להכניס דיסקט (מרובע) או להכין דיסק וינדוס מיוחד...

זה קצת בעייתי לבעלי מחשבים ללא כונן פלופי.

פורסם

לא בכל הצ'יפסטים צריך פלופי

בnforce3 אין צורך

פורסם
  • מחבר

יש לי כונן פלופי, ויהיה לי NF3.  ;)

שוב תודה.  :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים