עבור לתוכן

הקרנת קרן שחורה.. האם זה אפשרי לעשות בבית?

Featured Replies

פורסם

חשבתי על דרך להקרין אור שחור.. בהתחלה לא חשבתי שיש אופציה כזאות.. ואז חשבתי לעצמי אז מה בעצם יש במקרנים ובבתי קולנוע שהם מצליחים להקרין בשחור?..

אז שיתפתי בזה את אבא שלי והוא אמר שבמקרנים יש את צבעי היסוד.. אני רוצה לדעת האםאפשרים לעשות את זה בעזרת לד אדום, כחול, וירוק?

כי בצבעי הRGB אפשר לעשות שחור לפי מה שהבנתי מפוטושופ.. :)..

פורסם

שחור זה פשוט (0,0,0)

פורסם

רוצה להקרין אור שחור?

כבה את האור בחדר :lol:

פורסם

אין כזה דבר אור שחור...

מקרן של קולנוע, או כל מקרן אחר, כשהוא רוצה "להקרין שחור" הוא פשוט לא מקרין כלום באותה הנקודה...

לסיום, מתכון לבניית מקרן אור שחור:

1. קח מקרן פעיל.

2. כבה אותו.

3. סוף!

פורסם

אה אוקיי נפל לי האסימון

באנגלית black light זה אור שאתה לא רואה בעיקרון אבל אם מקרינים אותו על כל מיני כתביי סתר למיניהם פיתאום מתחילים ליראות את מה שכתוב שם

The name means "beyond violet" (from Latin ultra, "beyond"), violet being the color of the shortest wavelengths of visible light. Some of the UV wavelengths are colloquially called black light, as it is invisible to the human eye.

לקוח מכאן

פורסם

אה אוקיי נפל לי האסימון

באנגלית black light  זה אור שאתה לא רואה בעיקרון אבל אם מקרינים אותו על כל מיני כתביי סתר למיניהם פיתאום מתחילים ליראות את מה שכתוב שם

אור אולטרה סגול??

פורסם

אור אולטרה סגול??

בדיוק

באנגלית קוראים לו אור שחור(קרא למעלה)

פורסם

זה יהיה הדבר ההגיוני לחשוב...

אבל לא נראה לי שלזה הוא התכוון... איפה מקרינים אולטרא סגול בקולנוע?

פורסם

בארה"ב בחלק מבתי הקולנוע התחילו לשים INFRA RED PROJECTORS מאחורי המרקע לכיוון האנשים, כדי שזה ידפוק את כל אלו שמנסים לצלם את הסרט בזמן ההקרנה...

פורסם

בעיקרון אתה צריך להקרין אלומת אור בלי בהירות בכלל וש"תבטל" את הקרנים האחרות....הדרך היחידע לזה להקרין בשחור במקום חשוך....ואז איבדתה את כל הרעיון....

פורסם
  • מחבר

אז הינה לך משו בידיוק כמו שאמרת...:

http://www.aaroncake.net/circuits/blklite.htm

בגלל זה פתחתי את הדיון...

זה נראה לי אור ללא בהירות...

פורסם

זה לא שהוא ללא בהירות אלא פשוט לא נמצא בתחום הניראה לעין

פורסם

הצירוף "אור שחור" הוא פשוט בלתי אפשרי, אלו שתי ניגודים מובהקים,אם משהו הוא "אור" הוא אינו יכול להיות שחור.

אור עם בהירות קטנה הוא פשוטו כמשמעו,אור בבהירות קטנה,שעינך אינה יכולה להבחין באור הנפלט ביחס לסביבה.

פורסם

.הצירוף "אור שחור" הוא פשוט בלתי אפשרי, אלו שתי ניגודים מובהקים,אם משהו הוא "אור" הוא אינו יכול להיות שחור.

אור עם בהירות קטנה הוא פשוטו כמשמעו,אור בבהירות קטנה,שעינך אינה יכולה להבחין באור הנפלט ביחס לסביבה.

.

אתה יכול לעשות אור בבהירות אפס....רק אתה לא תראה אותו וכל מנורה אפילו לד ...בסביבה יאיר יותר חזק אז זה הגיוני אבל אין בזה אף שימוש...

בטח יש איזה משכפת מיוחדת שאתה יכול לראות את האור הזה לשימושים צבאיים

פורסם

אי אפשר לעשות אור בבהירות אפס

בהירות אפס זה אומר שלא יוצאים פוטונים בכלל מהמנורה, ואז היא למעשה כבויה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים