עבור לתוכן

עשיתי OC למעבד, ויש לי שאלה

Featured Replies

פורסם

יש לי P4 3.0C ועשיתי לו אובר ל3.6.

מה שמוזר לי, שאחרי הOC המהירות של הזיכרונות ירדו...

מה עושים??

תמונה 1

תמונה 2

• תגובות 34
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתקן את הלינקים.

ובטח היחסים היו במצב אוטומטי, ובבאס מסויים הוא הוריד אותם ליחסים אי סינכרוניים

פורסם
  • מחבר

הלינקים תוקנו....

יש לך מושג מה עושים?

פורסם

נכנסים לביוס, ושמים יחס FSB:DRAM של 1:1. או נכנסים למהירות הזיכרון ובוחרים שתהיה תואמת למעבד.

לא יודע איך זה הולך בביוס אצלך...

פורסם

יהיה חוסר אחריות במצב הקיים לעבור ליחס סינכרוני,

כי אני ממש לא בטוח שהזכרונות שלך מסוגלים לעבוד ב DDR480.. את התזמונים אין לך מה להוריד כי הם גם ככה לא משהו (CL3)

תשחק עם היחסים תנסה להגיע בביוס ל 6:5, ואם כבר תגיע למהירויות באס קרובות לסטוק, תעלה גם את התזמונים ל CL2.5...

פורסם

זה לא ישפיע על הביצועים היחסים האלו?...

פורסם
  • מחבר

יהיה חוסר אחריות במצב הקיים לעבור ליחס סינכרוני,

כי אני ממש לא בטוח שהזכרונות שלך מסוגלים לעבוד ב DDR480.. את התזמונים אין לך מה להוריד כי הם גם ככה לא משהו (CL3)

תשחק עם היחסים תנסה להגיע בביוס ל 6:5, ואם כבר תגיע למהירויות באס קרובות לסטוק, תעלה גם את התזמונים ל CL2.5...

^^^^

לא ממש הבנתי איך עושים את זה...

יש לי את הP4P800DELUXE... אם אתה יודע איך עובד הביוס שם אני אשמח אם תוכל להסביר לי קצת יוצר בפירוט.

זה לא ישפיע על הביצועים היחסים האלו?...

מז"א?

פורסם

בלשונית אדוונס יש לך DRAM FREQUENCY (מצטער אם טעיתי בכתיבה, זה אמור להיות רשום ככה..), פשוט תנעל את הזכרונות על 400..

זה באמת לא המצב הכי טוב, וכדאי למשוך את הזכרונות יותר.. אבל אין לך ברירה, כי אין לך פה לקבוע יחסים מדוייקים, אתה לא יכול לדעת עד איפה הזכרונות יכולים להגיע, ומצב AUTO זה מצב לא טוב (כמו שראית המחשב החליט לבד להקפיץ את הזכרונות ליחסים גרועים - 3:2)

מה שכן אם יש לך אפשרות לנעול את הזכרונות על פחות מ500, נגיד 450, אני ממליץ לקבוע את התזמונים ל CL3, ולתת לזכרונות מתח של 2.8V

במידה ואין לך אפשרות, ואתה נועל אותם על 400, אני ממליץ להעלות את התזמונים ל CL2.5, דרך המסך Advanced Chipset settings

** קח בחשבון שלא בטוח שכל מה שאני כותב יהיה מוצג בדיוק ככה בביוס, לא היה לי ניסיון עם הדגם המדוייק שלך, אבל את אותם אופציות תוכל למצוא בביוס שלך אולי תחת שמות או קטגוריות שונות במקצת - תפעיל את ההיגיון (: **

פורסם
  • מחבר

בלשונית אדוונס יש לך DRAM FREQUENCY (מצטער אם טעיתי בכתיבה, זה אמור להיות רשום ככה..), פשוט תנעל את הזכרונות על 400..

עשיתי את זה, ונעלתי את הזכרונות על 400 (לא היה משהו באמצע).

זה באמת לא המצב הכי טוב, וכדאי למשוך את הזכרונות יותר.. אבל אין לך ברירה, כי אין לך פה לקבוע יחסים מדוייקים, אתה לא יכול לדעת עד איפה הזכרונות יכולים להגיע, ומצב AUTO זה מצב לא טוב (כמו שראית המחשב החליט לבד להקפיץ את הזכרונות ליחסים גרועים - 3:2)

מה שכן אם יש לך אפשרות לנעול את הזכרונות על פחות מ500, נגיד 450, אני ממליץ לקבוע את התזמונים ל CL3, ולתת לזכרונות מתח של 2.8V

במידה ואין לך אפשרות, ואתה נועל אותם על 400, אני ממליץ להעלות את התזמונים ל CL2.5, דרך המסך Advanced Chipset settings

נעלתי את זה על CAS 2.5 (בשאר התזמונים לא נגעתי).

** קח בחשבון שלא בטוח שכל מה שאני כותב יהיה מוצג בדיוק ככה בביוס, לא היה לי ניסיון עם הדגם המדוייק שלך, אבל את אותם אופציות תוכל למצוא בביוס שלך אולי תחת שמות או קטגוריות שונות במקצת - תפעיל את ההיגיון (: **

עכשיו הבעיה היא, שאחרי שאני מעביר את זה למצב MANUAL (כדי לנעול על 400MHZ), זה פשוט מבטל לי את הOC (כי העלתי את זה לפי %).

עכשיו זה נותן לי אפשרות לשנות את הCPU EXTERNAL FREQUENCY מ200 עד 400 (כרגע זה דיפולט 200).

כמה לתת??

תמונה 3

(שים לב שהמהירויות של המעבד חזרו לדיפולט)

פורסם

אין שום בעיה תעביר ל MANUAL, תנעל את ה DRAM על 400 (לא אמרת לי כמה יש לך מעל 400..)

תנעל את ה PCI\AGP על 33\66, תשחק ידנית עם ה VCORE, זכרונות תשאיר בסטוק (V2.6)

תשים את התזמונים על 2.5-3-3-7 (או 6, לא יודע איזה זכרונות יש לך - אתה משום מה שומר אותם בסוד)

ואת הבאס (cpu frequency) תעלה למה שהיה קודם, כמו שרשום בתמונות 240 (בVCORE של 1.7V ?)

בדוק יציבות בPRIME95, בדוק זכרונות ב memtest, ממליץ שתרד ל 2.5-3-3-6, ואם הזכרונות שלך מאפשרים אז אפילו תרד עוד.

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה תעביר ל MANUAL, תנעל את ה DRAM על 400 (לא אמרת לי כמה יש לך מעל 400..)

רק 500

תנעל את ה PCI\AGP על 33\66, תשחק ידנית עם ה VCORE, זכרונות תשאיר בסטוק (V2.6)

מה זה נותן לי לשנות את הPCI/AGP ל66/33?

ויש לי רק 66.66/33.33 לזה התכוונת?

תשים את התזמונים על 2.5-3-3-7 (או 6, לא יודע איזה זכרונות יש לך - אתה משום מה שומר אותם בסוד)

חחח... איזה סוד? צרפתי תמונה

ואת הבאס (cpu frequency) תעלה למה שהיה קודם, כמו שרשום בתמונות 240 (בVCORE של 1.7V ?)

לא נגעתי בוולט של המעבד, ושינתי ל240 כמו שאמרת

בדוק יציבות בPRIME95, בדוק זכרונות ב memtest, ממליץ שתרד ל 2.5-3-3-6, ואם הזכרונות שלך מאפשרים אז אפילו תרד עוד.

אחרי ששינתי לכל מה שבקשת, המחשב עושב פוסט (נדמה לי) אבל לא עולה לוינדוס (כרגע אני עובד שוב בדיפולט).

מה עושים?

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

כמובן שהוא לא יגיע לוינדוס, העלת ל240 בלי להעלות מתח למעבד

אם תשים לב בתמונה מספר 1 בהודעה הראשונה שבתארד, במצב של 240, תראה שה CPUZ כותב לך שהמתח למעבד זה 1.68 (הכוונה ל 1.7).

פורסם
  • מחבר

אז לעלות את המתח בביוס ל1.7?

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

1. קודם כל המון המון תודה על העזרה והסבלנות!

2. המחשב שוב לא עולה לי (למרות ששיניתי ל1.7) אלא אם אני מבטל את ה400MHZ ומחזיר את זה לAUTO. (גם פה אולי צריך להוסיף מתח?)

3. לא שיניתי את הAGP/PCI ל66.66/33.33 כי לא הבנתי מה זה...

ושוב פעם תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים