עבור לתוכן

מצאתי פיתרון לבעיה: לא יכול לכתוב בעברית באתרי אינטרנט עם דפדפן אינטרנט אקפסלורר

Featured Replies

פורסם

החלטתי לפתוח טראד ולספר על בעיה שהרבה אנשים נתקלים בה והפיתרון אינו ברור כלל.

חוויתי על בשרי את הבעיה פעמיים.

לצערי אני טיפוס עצלן, והפיתרון העילג שמצאתי היה לכתוב ב notepad ולהדביק לאקספלורר טקסט בעברית.

פשוט כשניסיתי לכתוב עברית, יצא ג'יבריש.

המצב נמשך כך חודש חודשיים עד שפשוט נשבר לי, אז החלטתי לחקור את העניין. חיפשתי תשובה בפורום של hwzone ולא מצאתי פיתרון לבעייתי.

לאחר מספר ימים נואשים של ניסיונות שונים ומשונים ( כמובן שחרשתי על Control panel==> Regional and language options ), בחור טוב בשם

MooMoo  הציע לי להסיר את סרגל Google tool bar . הפלא ופלא, אחרי הדלקה מחדש הבעיה נפתרה.

זהו הרגע המיוחל שהרגשתי את תוצאות מאמצי.

אך לצערי לא ידעתי באותו זמן שהבעיה נפתרה אך לא להרבה זמן.

לפני שבועיים בערך ( כמה חודשים אחרי הבעיה ) שוב פעם לא הצלחתי לכתוב בעברית. הבעיה חזרה. אך הפעם, לא היה מותקן במחשב google tool bar  או כל סרגל כלים אחר. במשך שבועיים נוספים הדחקתי את הבעיה והשתמשתי ב notepad . עד היום לפני שעתיים!

החלטתי שאני פותר את הבעיה בפעם השניה!

התקנתי דפדפן firefox בדקתי את העברית , והיא היתה בסדר גמור. כלומר, הבעיה אך ורק באקספלורר עצמו. לאחר מספר ניסיונות כושלים הבנתי את מהות הבעיה.

והנה לכם הפתרון המיוחל:

הבעיה נובעת מתוכנה מסויימת שהתקנתם לאחרונה שמתחברת באופן כלשהו לדפדפן אינטרנט אקפלורר ( כמו שעשה google tool bar ) ומשבשת את הכתיבה בעברית באתרים.

הפתרון: להסיר את התוכנות האחרונות שהתקנו , להדליק מחדש ולבדוק האם הבעיה נפתרה.

אני עצמי, הסרתי 5-8 תוכנות, הדלקתי מחדש והבעיה איננה.

בנתיים אני רגוע, אך בין לבין אני מנסה לברר מי היא התוכנה העויונת שהטרידה את שלוותי!!

( יכול להיות שמדובר ב sun java virtual machine ) בקרוב נדע.

בכל מקרה, זה הכיוון לפיתרון. הסירו מספר תוכנות בכל פעם והדליקו את המחשב מחדש. בידקו אם הבעיה נפתרה. אם כן, נסו להחזיר את התוכנות אחת אחת ולבדוק מי מהן היא הבעייתית.

מקווה שעזרתי. אשמח לקבל הודעות בפרטי בנושא!

פורסם

דבר ראשון, לא הבנתי למה חזרת ל EXPLORER אחרי שהתקנת FIREFOX :) :) :)

דבר שני, אם מותקן לך XP SP2, אז יש לך תפריט מיוחד:

TOOLS -> MANAGE ADD ONS

רשום לך שם את כל התוכנות שמנסות להתחבר ל IE כמו GOOGLE TOOLBAR, ואתה יכול לבטל אחת אחת, ולראות למי גורם הבעיה, במקום לעשות צעד דרסטי כמו שהמלצת פה...

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על הטיפ, לא ידעתי שאפשר לבדוק אילו תוכנות עובדות ע IE.

שנית, הדבר קורה לא רק עם SP2 אלה גם עם SP1 או בלי SP בכלל וגם ב win2000 . כך שחוץ מ SP2 כנראה שקשה יותר לבדוק את מה שהצעת.

ובנוסף, אני לא בטוח ב 100 אחוזים שתוכנה שעובדצת עם IE היא מוקד הבעייה. זו רק השערה (די הגיונית), שום דבר מוכח.

מישהו שלח לי הודעה בפרטי ואמר שמוקד הבעיה זה SP2 ושעליי להסיר אותו. ובכן, אני משתמש בכלל ב WIN2000 ג כך שאל תהיו בטוחים כל כך. לכל בעיה עלולים להיות מספר גורמים.

ואל תגזים, "צעד דרסטי" להסיר תוכנה ולהתקין שוב זה לא ביג דיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים