עבור לתוכן

צריך את עזרתכם לפענח בעייה שהתחילה בעקבות נפילת מתח בבית.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

ביום שישי האחרון עבר על המחשב שלי אירוע לא נעים שמאז אני לא מצליח לפענח איזה חלק נפגע אבל הכיוון שלי הוא הספק כח.

אני צריך שתעזרו לי לפענח איזה חלק נפגע באמת כי מההודעות של המסך הכחול אני לא יכול לדעת.

הסיפור הוא כזה , יום שישי אני יושב לי סתם בסלון והמחשב עסוק בדיוק בלעשות DEFRAG לאחד מהדיסקים.

פתאום אני שם לב שהאורות בבית מעמעמים כמו שקורא בנפילות מתח ואז אחת מהן מתפוצצת וגורמת לקצר בכל הבית.

ישר חשבתי על המחשב אתם יודעים.. יש לי אותו שבועיים בקושי ועד עכשיו הוא עבד פשוט מדהים והיה לי כיף איתו , מאותו אירוע רק צרות :'(

קודם כל בכמה דקות הראשונות אחרי שזה קרה הוא לא הסכים בכלל להידלק. חשבתי שהלך הספק לחלוטין ( ספק ENERMAX ) אבל לא התייאשתי

חיכיתי עוד קצת ובאמת הוא נדלק אחרי כמה דקות נוספות אבל הבלאגן שנוצר לי לא ידעתי להתגבר על זה. המערכת הפעלה בכלל לא עלתה

והוא אפילו לא זיהה שקיימת מערכת הפעלה. הדיסקים היו במצב RAID_0 ומהאירוע הזה היה נדמה לי שאולי גם הוא דפק לי את אחד מהדיסקים.

קיצר , לא בזבזתי הרבה זמן והתקנתי את המערכת הפעלה מחדש ( גם ככה המחשב היה כמעט ריק והכל מגובה אצלי אז לא התבאסתי )

החלטתי הפעם לוותר על RAID וביטלתי אותו בביוס והרצתי BOOT מדיסק של WINDOWS XP ויצאתי לדרך. עשיתי פורמט למחיצה קטנה

של 40 ג'יגה ואחר כך השלמתי את הפורמט אחרי שסיימתי את ההתקנה של המערכת הפעלה.

בקיצור אני לא אשגע אותכם אבל מאותו אירוע למרות שעשיתי מערכת הפעלה חדשה יש לי כל הזמן צרות ואני לא ממש יודע מה נפגע במחשב אבל אני

בטוח ב 1000 אחוז שמשהו עבר עליו. מה שמוזר זה שהרצתי בשבת לופים של 3DMARK במשך שעה שלמה והוא לא עשה שום בעייה.

אבל במשחקים פתאום בלי הודעה מוקדת אחרי חצי שעה או שעה של משחק הוא נופל. זה לא קרה לפני האירוע.

בדקתי גם טמפ' כמובן והכל בסדר. 30 מעבד - 35 לוח אם.

אני חושב כרגע שאו שהספק כח נפגע או שאחד מההרדיסקים. האמת שהדיסקים האלה שקטים מאוד ( WD ) ולא שמעתי אותם בכלל לפני האירוע הזה

ועכשיו אחד מהם עושה רושם נורא מרעיש.. הוא כל הזמן טוחן רעש כזה מעצבן שקודם לא שמעתי בכלל.

מצטער על הסיפור הארוך והמייגע..

תודה למי שהיה סבלני לקרוא הכל :)

מקווה לשמוע דעתכם בקרוב , היא חשובה לי.

תודה.

פורסם

השאלה הראשונה שלדעתי ישאלו אותך פה היא..

"איזה ספק יש לך ? "...ואחרי זה תגיע המסקנה המיידית.."בטח יש לך ספק ג'נרי :kopfpatsch: "

פורסם

הוא אמר שזה ספק ENERMAX שזה ספק איכותי ביותר, ואני מניח שהוא מעל 420 וואט למחשב כזה.

בקיצור, כתבת שההארד דיסק התחיל להרעיש, אז כנראה הבעייה היא בהארד דיסק, אם אפשר בבקשה תיאור של הבעיה? מה קורה? המשחק פשוט נתקע?

או שהוא יוצא עם מסך כחול?

אני עדיין חושב שזה ההארד דיסק.

פורסם

לדעתי יכול להיות פה אחת מ-3 בעיות:

1. הדיסק - איזה פורמט עשית?, פורמט מהיר או רגיל (כבר קרו לי מקרים שבהם הייתי חייב לעשות פורמט רגיל ע"מ שהמחשב לא יעשה בעיות אח"כ).

לדעתי תעשה פורמט מלא לכל הדיסקים (ואם אפשר LOW LEVEL)

2. זיכרון - תנסה לשחק עם הסטיקים ותראה אם יש שינוי.

3. BIOS - בשלב ראשון הייתי מנסה לאפס את הביוס דרך הג'מפר (יכול להיות שאחד ההגדרות שלו נדפקו) ואם זה לא עוזר אולי תנסה לצרוב אותו

מהאתר של יצרן לוח האם שלך.

אני הייתי מהמר על הבעיה השלישית.

עריכה:

הספק שיש לך הוא איכותי ולכן אני מהמר שלא קרה לו כלום, אבל רק ליתר ביטחון אם יש לך איזה ספק ישן בבית תנסה להחליף ולראות אם יש שינוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים