עבור לתוכן

משדרג ...צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לשדרג את המחשב בעיקר בחלק של הזכרון\לוח אם .

טוב ככה יש לי 2 מחשבים

אחד :AMD 2200 + abit nf7 + 512DDR333 + geforce2gts

השני :לוח אם דפוק + מעבד AMD 2000+ זיכרון 128DDR 266+ geforce2 mx400

ככה מה שאני מעוניין לעשות זה לאזן קצת בין המחשבים ששניהם יהיו בערך באותה רמה עכשיו מה שאני רוצה לעשות

זה לקנות לוח אם חדש  וזכרון חדש למחשב השני

ראיתי המון לוחות שתומכים ב FWIRE וכ'ו אבל לא היה כתוב כלום על התקן החדש של כ.המסך החדשים PCIX

מה שאני צריך לדעת זה ככה :

א. האם התקן של PCI-X יכול לתמוך בכרטיסי ה PCI הישנים שלי ??? או שצריך להחליף ?

ב. אם אני קונה זכרונות מסוג DDR500 mhz  האם הם יעבדו על ה ABIT NF7 ???

ג. המלצה על לוח עם PCI X ו FWIRE ו 64 ביט  לעתיד שיכול כרגע להכיל מעבד מסוג 2200 \2000+ מכיוון שכרגע אני לא מעוניין

לשפר את המעבד ...

התקציב הוא כזה עד 500 שקל לזכרון 512 חשבתי אולי אפילו להוריד את זה ל 256 מגה משום שהמטרה היא רק קידוד סרטים ומוזיקה

ובקשר ללוח אם גם משהו בסגנון אני יותר גמיש משום שמדובר בהשקעה לטווח ארוך יותר .. אבל אני באמת לחוץ קצת בכסף אז תשתדלו לשמור

את זה נמוך ככל האפשר  ...

בבקשה שימו לב לשאלות וענו ברצינות ....  :xyxthumbs:

פורסם

א - אתה לא תמצא צ'יפסטים שתומכים במעבדים שלך ובPCI-E (ולכן גם לא תמצא לוחות)

ב - כן, אבל זכרונות כאלה הם רק לאוברקלוק, הם לא תורמים בסטוק (למרות שאצלך המכפלות בטח פתוחות ואפשר להעלות באס ולהוריד מכפלה)

ג - לא קיים, תוכל לקבל רק firewire שיש על הNF7-SL למשל (אף לוח שתקנה היום לא יחזיק בעתיד, כי הסוקט של המעבדים שלך מת)

יש הרבה סטיקים של 512MB 400Mhz שעולים בסביבת ה400-500 שקל, כל אחד מהם מחברה מוכרת יספיק

פורסם
  • מחבר

:-\

א- שאלתי את א' רק בשביל הידע הכללי אם אפשר להכניס צ'יפסט של PCI רגיל ל PCI X ? ( לא ענית לי על זה ... )

ב - תודה ... כן ...

ג - מה אתה חושב ? כדאי לקנות כבר מחשב חדש כלומר מעבד לוח וזיכרון ? או שכדאי להתפשר על לוח כמו abit nf7-s\m ולתת oc ... קטן

אם יש לך המלצות כלשהן בבקשה ...

==[עוד שאלה קטנה אם יש לוח שתומך רק עד 333mhz זיכרון ואני שם לו 400mhz לדוגמא אז הזכרונות יעבדו ב 400 או ב 333 ?

או שבשביל שהם יוכלו לעבוד ב 400 אני צריך OC .... ?]

==אין מתאם למעבדים מסוקט A ל 754 ?

פורסם

יש בלוח במילא חריצי PCI רגילים, וזה לא אמור להתאים אני חושב.

פורסם

PCI-E שונה מהותית מPCI רגיל, הם חולקים רק את השם. תמיכה בPCI בכלל לא אומרת תמיכה בPCI-E

כתבת שעיקר השימוש הוא לקידוד

בזה מעבד מהיר (כמה שיותר Mhz = אינטל) זה פחות או יותר כל הסיפור

השאלה היא אם חשוב לך זמני קידוד, כי לשאר השימושים שציינת כל מחשב כמעט יספיק

המחשב הראשון נראה לי יותר ממספיק לשימושים כלליים, ובמחשב השני מספיק באמת החלפת לוח+זכרון כדי להפוך אותו למחשב שאפשר לעבוד איתו

אחרי שראיתי את העריכות שלך -

זכרון 400Mhz יעבוד ב333/266Mhz לפי הבאס של המעבד (שני המעבדים שלך 266Mhz), צריך OC או להוריד מכפלה ולהעלות באס בשביל לעבוד ב400Mhz

ובOC זה רק עוזר

אין מתאמים בין סוקט A לסוקט 754, ?AMD עשו מהפכה שלמה בארכיטרטורה של המעבדים שלהם, וזה מחייב הרבה שינויים שלא מאפשרים מעבר כזה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות זה ממש עזר עכשיו אני רק צריך להחליט איזה לוח ?

אני צריך את הלוח "הכי חדש" שמתאים למעבד הנ"ל ... ז"א שיהיה בו כמה שיותר טכנ' חדשות

יותר חשוב firewire ו PCI-E

פורסם

כמו שאמרתי, לא תמצא לוח עם PCI-E שייקח את המעבדים שלך

אפשר לקחת NF7-SL, יש לו firewire

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים