עבור לתוכן

O.C ראשון...

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי את לוח האם הבא: 8s651mp-rz של gigabyte.

וזכרונות

SPD Memory Modules:

DIMM1: CEONM42565340 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz)

יש לי 2 כאלה.

אין לי מושג מה המספרים הללו אומרים, אשמח לקבל הסבר...

דבר ראשון ברצוני לדעת איך לוח האם הזה ל O.C?

הקטע המוזר הוא שבביוס שיניתי את ה CPU clock ל 125 MHZ ובאותו הזמן גם שונה לי ה DRam clock ל 416 MHZ אשמח לדעת גם מה אומר ה DRAM?.

יש לי גם אפשרות לשנות את ה AGP,PCI Clock אך איני מבין מה לעשות לכן לא נגעתי. מה שמוזר הוא שאין את האפשרות לבחור את המכפלה של המעבד מה לעשות?

בתוכנה Everest נוחכתי לדעתי כי ה CPU Multipleir עומד על 20.0

תודה מראש על התשובה.

פורסם
  • מחבר

טוב עדכון קצרצר. העלתי את ה FSB ל 125 והדבר יציב לאחר בדיקה של prime 25 כאשר הוא היה על 100 בהגדרת המחדל. כאשר אני מנסה לעלות ל 130 המחשב לא יציב והוא אפילו לא מעלה את הוינוס. בביוס איני מצליח לשנות את ה vcore מאחר שהוא נעול, מה עושים?

הטמפרטורה בסדר 30 מעלות במנוחה ו 40 מעלות במאמץ, עכשיו אני גם רוצה לקנות משחה טרמית אז זה יוריד את הטמפרטורה בכמה מעלות לפחות.

חבר'ה Helpppp. :)

פורסם

איזה מעבד זה?

יכול להיות שמה שמגביל אותך זה שאולי לא נעלת את התדר של הPCI והAGP. תשמור את התדר של הAGP על 66 ואת של הPCI על 33

פורסם
  • מחבר

טוב בואו נעשה קצת סדר

המעבד הוא

CPU Type Intel Pentium 4A

CPU Alias Northwood, A80532

Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz

זה הפרטים על המעבד.... אני יעשה את מה שאמרתה לי לעשות. ישנה בביוס את התדר של הAGP על 66 ואת של הPCI על 33.

אחרי זה אני יוכל לשנות את ה vcore? תיהיה לי אפשרות?

כמו כן למה איני יכול לשנות את המכפלה? אפשר בכלל? עכשיו היא עומדת על 20.0x

מחכה לתשובה

פורסם

את המכפלה אתה לא יכול לשנות - היא נעולה.

מתח לליבה - אני משאר שאתה לא יכול לשנות כי מסומן שם באפשרות אחרת (מעל זה או מיתחת) לבטל יכולת לשנות - זה אמצעי הגנה כדי שלא תשרוף את המעבד. בכל מקרה, אל תשנה מתח בלי להתייעץ כאן קודם - בו נראה מה הוא עושה בדיפולט קודם כל.

הזכרונות שלך לא צריכים לעשות בעיות (הם אמורים לעבוד בעד 200, אז 130 או 150 הם יסחבו בלי בעיה). את הלוח שלך אני לא מכיר אז ניהיה צריכים לחכות למישהו אחר שמבין.

תחפש אופציה בביוס לנעילה של התדר AGP (על 66) ושל הPCI (על 33) או שתשנה אותם לזה ידנית.

פורסם

קודם כל שלום!

MoRtZkInG, שמתי לב שעשית OC למעבד שלך - והוא 2.6, אני מת לעשות OC למעבד שלי, אך לא יודע אם להתחיל -

יש לי את המפרט הבא:

לוח - MSI 865PE Neo2

מעבד - Intel Pentium-4 Northwood, Hyper-Threading 2600MHz = 13x200

זכרון - יש לי פעמיים דבר כזה: PQI 256MB DDR 400MHZ, PC3200

אחד מהם ב-DIMM1 וב-Everest כתוב ב-Memory Timing פעם אחת @200 : 2.5-4-4-8

ומתחת כתוב @166 : 2.0-4-4-7

מזה הפיצול הזה? זה טוב, רע?

וב-DIMM3 יש לי אותו דבר כמו הראשון רק בלי פיצול - Memory Timing פעם אחת @200 : 2.5-4-4-8, אין הפעם את ה-166@...

האם הלוח והזכרון טובים ל-OC? אומרים לי שהזכרון לא טוב, אך עם מעבד כמו שיש לי, אוכל להגיע רחוק...

הפיצול של ה- 13x200 בביוס יכול להגיע ל- 13x500, אבל מן הסתם לא יעבוד!

אז רציתי ממך עצה, ממי שכבר ביצע OC, איזה קירור כדאי, אילו זכרונות, במה כדאי להתחשב? באילו מתחים להשתמש למה?

מאד מאד אודה לך, או לכם מי שיהיה מספיק נדיב כדי לעזור לי! :nixweiss::xyxthumbs:

אז שוב, תודה רבה, ושיהיה לכולנו בהצלחה!

פורסם

אגב, אני מעוניין לבצע OC כדי להגיע ל 3.0 או 3.2 GHZ...

תודה!

פורסם

חבל לגנוב את התראד לפותח הדיון :)

אתה מוזמן לפתוח דיון חדש בנושא "רוצה לעשות OC ומחפש קצת הנחיות, המלצות ועזרה"

באופן כללי, אני לא מכיר את הזכרון שלך. יש זכרונות שיכולים לרוץ גם בתדרים גבוההים למרות שהם "זולים" ויש כאלו שלא. אני ממליץ לך לנסות לעשות עם מה שיש לך ואם אתה לא מרוצה מהתוצאות - לשפר (בין אם זה קירור, זכרון או כל דבר אחר).

פורסם

את המכפלה אתה לא יכול לשנות - היא נעולה.

מתח לליבה - אני משאר שאתה לא יכול לשנות כי מסומן שם באפשרות אחרת (מעל זה או מיתחת) לבטל יכולת לשנות - זה אמצעי הגנה כדי שלא תשרוף את המעבד. בכל מקרה, אל תשנה מתח בלי להתייעץ כאן קודם - בו נראה מה הוא עושה בדיפולט קודם כל.

הזכרונות שלך לא צריכים לעשות בעיות (הם אמורים לעבוד בעד 200, אז 130 או 150 הם יסחבו בלי בעיה). את הלוח שלך אני לא מכיר אז ניהיה צריכים לחכות למישהו אחר שמבין.

תחפש אופציה בביוס לנעילה של התדר AGP (על 66) ושל הPCI (על 33) או שתשנה אותם לזה ידנית.

מור, פיספסת משו...

הקטע המוזר הוא שבביוס שיניתי את ה CPU clock ל 125 MHZ ובאותו הזמן גם שונה לי ה DRam clock ל 416 MHZ אשמח לדעת גם מה אומר ה DRAM?.

תחפש בביוס אפשרות ליחס בין תדר העבודה של הזיכרון לתדר העבודה של ה FSB.

(DRAM:FSB RATIO)

או פשוט את מהירות העבודה של הזכרונות.

תשים אותם שיעבדו באותו תדר של ה FSB(יחס של 1:1, 2:2...).

ואז מה שמור אמר תופס.

תחפש בחוברת של לוח האם, אולי בכדי לשנות את מתח המעבד אתה צריך לשנות איזשהו ג'אמפר בלוח(מין כזה חתיכת פלסטיק קטנה שבתוכה יש מתכת שמקצרת בין 2 פינים על הלוח).

בכל מקרה, אני מאמין שמה שמגביל אותך(ברגע שתשנה את מהירות הזיכרון כמו שצריך) זה המתח של המעבד, מכיוון שהטמפ' טובות, הלוח מספיק טוב בשביל באס מכובד, והזכרונות לא מתאמצים(אחרי שינוי ההגדרות).

בנוסף, תבדוק גם את מהירות ה AGP\PCI כמו שמור אמר לך...

בהצלחה! ותעדכן אותנו בתוצאות! :)

פורסם

לי יש גם מעבד 2.6 HT וליידע שבעזרת אנשי הפורום כמובן הוא נימצע ב OC והוא 3.2 עכשיו.

וזה מה שצריך לעשות תנעל PCI ו AGP תשנה את המכפלה ל 250 אני העלתי את הליבה ל 1.55 ועובד יציב על לוח ABIT IC7-E אבל הזכרונות עוצרים אותי אז אני ביחס של 4:5

והשיפור לא רע הוא ממש נראה לעין

פורסם
  • מחבר

חבר'ה בואו לא נגלוש לנושאים אחרים :)

מור, צדקת התדר של ה AGP וה PCI היה על auto, אך אין ברשותי 66 או 33 אלה עך AGP 63 ו PCI 31 שאני יכול להגדיר... לשנות למה שמופיע לי?

את היחס לא מצאתי בביוס מה יכולה ליהיות הסיבה?

מה יעשה השינוי של נעילת ה AGP וה PCI?

בקשר למתחים, קראתי בחוברת של לוח האם ושם רשום לי הדבר הבא :

Current Voltage (V) Vcore /+3.3V/+5V/+12V

Detect system's voltage atatus automatically

מה לעשות כדי שאני יוכל לשנות לבד?

-------עריכה----------

מור, פיספסת משו...

תחפש בביוס אפשרות ליחס בין תדר העבודה של הזיכרון לתדר העבודה של ה FSB.

(DRAM:FSB RATIO)

או פשוט את מהירות העבודה של הזכרונות.

תשים אותם שיעבדו באותו תדר של ה FSB(יחס של 1:1, 2:2...).

ואז מה שמור אמר תופס.

תחפש בחוברת של לוח האם, אולי בכדי לשנות את מתח המעבד אתה צריך לשנות איזשהו ג'אמפר בלוח(מין כזה חתיכת פלסטיק קטנה שבתוכה יש מתכת שמקצרת בין 2 פינים על הלוח).

בכל מקרה, אני מאמין שמה שמגביל אותך(ברגע שתשנה את מהירות הזיכרון כמו שצריך) זה המתח של המעבד, מכיוון שהטמפ' טובות, הלוח מספיק טוב בשביל באס מכובד, והזכרונות לא מתאמצים(אחרי שינוי ההגדרות).

בנוסף, תבדוק גם את מהירות ה AGP\PCI כמו שמור אמר לך...

בהצלחה! ותעדכן אותנו בתוצאות! :)

איך אני יכול לשים את הזכרונות באותו תדר של ה FSB, עם ה FSB עומד על 125 והזכרונות על 416 Mhz?

פורסם

האופציות היחידות בביוס זה או AUTO ו- 63\31 בלבד ?

תחפש בחוברת אפשרות לנעילת תדרים דרך ג'אמפרים (גיגהבייט אוהבים ללכת על הדרך הקשה).

בקשר למה שכתוב לך בלוח על המתחים זה לא אומר כלום..

והFSB של הזכרונות עומד על 208 (DDR מוכפל בשניים..)

לא בטוח שהזכרונות שלך יכולים לעשות 400@416 או שהלוח שלך מסוגל לעמוד בבאסים מסויימים על מצב אי סינכרוני,

הבאס של המעבד שלך מאוד נמוך ככה שמצד אחד סינכרוני אולי יכול לפתור כמה בעיות, מצד שני זה מפיל את הזכרונות מDDR400 למהירות של 250 (שוב כמו שאמרתי מוכפל פי שניים מFSB של 125)

קח בחשבון שלא בטוח שתצליח להתקדם מעבר לנגיד 130 ללא תוספת מתח..

אם האופציה של תוספת מתח נעולה - תחפש בחוברת אופציה של שינוי מתחים דרך ג'אמפרים בלוח, כמו שאמרתי קודם גיגהבייט אוהבים ללכת על הדרכים המסובכות יותר..

שאני אומר סינכרוני אני מתכוון שהבאס של המעבד והבאס של הזכרונות הם שויים (מה שנקרא יחס אחד לאחד (1:1))

מצב אי סינכרוני זה כמו שאתה בטח יכול להבין, שהבאסים שונים אחד מהשני.. בחלק מהלוחות בחלק מהמצבים המצב הזה יכול להוות בעיה.

בנוסף אני ממליץ לעדכן לביוס גירסא F7 ולפחות להתחלה לעבוד עם התוכנה easytune 4

פורסם
  • מחבר

האופציות היחידות בביוס זה או AUTO ו- 63\31 בלבד ?

תחפש בחוברת אפשרות לנעילת תדרים דרך ג'אמפרים (גיגהבייט אוהבים ללכת על הדרך הקשה).

בביוס יש את האפשרויות הבאות:

AGP Clock (MHz)

72

84

50

63

auto

PCI  Clock (MHz)

36

31

25

auto

למה להגדיר?

ג'מפרים לא מצאתי בחוברת של לוח האם.. בהמלמתו של דניאל הרדתי את ה FSB ל 120 כך שמהירות המעבד היא 2.4.

את המתחים אין לי מושג איך לעלות מה שיוצר בעיה רצינית...

"בנוסף אני ממליץ לעדכן לביוס גירסא F7 ולפחות להתחלה לעבוד עם התוכנה  easytune 4"

כל האפשרויות בתוכנה easytune4 חסומות פרט ל FSB :|

גירסה F7 לביוס איני מצליח להוריד...

אז מה עושים עכשיו?

-----עריכה-----

הוספתי את המדריך ללוח האם

http://www.giga-byte.com/Motherboard/FileList/Icon/icon_download.gif

והאם להוריד את גירסת הביוס החדש שהם הוציאו ללוח f10?

במה זה יעזור לי?

פורסם

בחוסר ברירה אני מציע להשאיר על AUTO..

אף אחד מהתדרים שהצגת לא משהו..

מה שלדעתי עוצר אותך עכשיו זה לא התדרי PCI\AGP אלא המתחים

כמו שאמרתי תעדכן ביוס, תוריד מפה:

http://asia.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/BIOS/bios_8s651mprz_f7.exe

ה11 זה בטא, לא ראיתי 10 שיצא סופי...

נדמה לי שכבר אמרתי את זה קודם אבל עדכון ביוס לואו דווקא יעזור לך אבל חשוב שהביוס יהיה מעודכן במיוחד שאתה לא מרוצה מהמצב הנוכחי זה לא יכול לגרוע.. ולפני התקנה של תוכנות לשינוי באסים מתחים כדאי באמת לעדכן ביוס...

תעשה את זה בזהירות אם אתה יודע את השלבים כמו שצריך..

ואחר כך תתקין את התוכנה שאמרתי לך, גירסא 4 נדמה לי היא האחרונה.

מה שצירפת זה לא המדריך זה כולה תמונה קטנה של דיסקט ;D

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שכבר אמרתי את זה קודם אבל עדכון ביוס לואו דווקא יעזור לך אבל חשוב שהביוס יהיה מעודכן במיוחד שאתה לא מרוצה מהמצב הנוכחי זה לא יכול לגרוע.. ולפני התקנה של תוכנות לשינוי באסים מתחים כדאי באמת לעדכן ביוס...

אין לי מושג איך לעדכן את הביוס...

שאני מפעיל אותו דרך הוינדוס (את ה Flash) אני מקבל הודעה בה כתוב הרכיב אינו מזוהה או משהו בנידון"

מה לעשות?

והנה הקישור לחוברת של לוח האם:

http://www.giga-byte.com/Download/Download.asp?DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Manual/manual_8s651m_rz_e.pdf

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים