עבור לתוכן

עזרה במדעים,מספר שאלות.[של כיטה ט']

Featured Replies

פורסם

אוקי:

א)מדוע יצרנים ניקראים אוטוטרופים?

ב)מדוע צרכנים ניקראים הטרוטרופים?

יש עוד:

1. הסבר מהוא חומר תשמורת ואילו תכונות מאייפנות אותו,הבא דוגמאות.

2.למה מתכוונים שאומרים:חומרי תישמורת נאגרים "לשעת הצורך" הסבר.

3.בתאי השריר יש מאגר של גליקוגן; הסבר מה היתרון שבכך.

4.פטריות מסוימות מסוגלות לפרק תאית. האם בהסתמך על כך נוכל לומר כי התאית היא חומר תישמורת בפטריות אלו? נמק.

תודה רמה לכול העונים!! :xyxthumbs:

פורסם

זה חומר של כיתה ט'?

מוזר כי השנה אני עושה על זה בגרות ב יא' :P

זה חומר שאני אמור לדעת פחות או יותר, אבל אני לא (ועדין יש לי מגן 90 הסמסטר :xyxthumbs: )

פורסם

בגרות באקולוגיה? וואי אני ממש מרחמת עליך....זה אולי אחד המקצועות היותר משעממים שקיימים בטבע האנושי...

טוב לפחות בשיטות הלימוד בישראל...

בכל אופן שנה שעברה (בכיתה י') למדתי את זה, אז אני אנסה לענות לפי מה שאני זוכרת...

אוטו=עצמי, יוצר לעצמו את המזון, לכן היצרן הוא אוטוטרופי (למשל עצים, צמחים)

הטרו= אחר, מישהו אחר מייצר מזון עבורו, לכן הצרכן הוא הטרוטורופי, מקבל "מזון מוכן", חומרים שהם כבר אורגנים.(למשל בני אדם, כלבים, חתולים,ערסים)

עכשיו....חומר תשמורת ,לפי מה שזכור לי ,הוא חומר המורכב מרכיבים, והוא יכול להיתפרק לרכיבים אלו בשעת הצורך.

למשל שומן הוא חומר תשמורת.

"לשעת הצורך" הכוונה היא לרגעים שבהם אין מקורות מזון מידיים, למשל בזמן שיש רעב ומחסור במזון, הגוף לא מקבל מספיק מזון ולכן הוא מפרק את השומן לרכיבים הנ"ל בשביל אנרגיה. תהליך הפוך הוא כשיש עודף מזון, ולכן הגוף אוגר שומן, לשעת הצורך....

היתרון במאגרי הגליקוגן הוא כמו היתרון בשומן, נגמר מאגר המזון המיידי - עוברים לשימוש הגליקוגן. (יש הסבר יותר טוב בקשר לגליקוגן, אני לא זוכרת בפירות לצערי)

בקשר לפיטריות, לדעתי זה שהן מסוגלות לפרק תאית לא אומר כלל שהן משמשות חומר תשמורת...

כי למשל אתה יכול לפרק בגופך גלוקוז, אין זה אומר שהוא ספיציפת משמש כחומר תשמורת...

בכל אופן, הדבר הכי חכם לעשות מצידך זה לפתוח ספר לימוד, שם תמצא את כל התשובות...בהצלחה...

:xyxthumbs:

פורסם

אני לומד ביולוגיה וזה נושא מעניין מאוד, ביחס למה שמלמדים בבית ספר בדרך כלל.

כל שיעור לומדים משהוא חדש, וכל שיעור מבינים איך עובדת מערכת שונה בכדור הארץ, בלי בולשיט, לימודים נטו.

מה שטוב זה גם שזה נושא קל מאוד.

(פעם ראשונה שאני רואה אותך, ברוכה הבאה)

פורסם

וואללה, אתה צודק....

עכשיו כשאני חושבת על זה חברים שלי שלומדים ביולוגיה לומדים את זה...נכון מאוד...

הייתי אולי בוחרת בביולוגיה כמקצוע לחמש יחידות, אבל לנו מותר לבחור רק 2, אז העדפתי לבחור פיסיקה וכימיה...

הם יותר מועילים בעתיד....

אהה....ועשיתי בכיתה י' את שלושת היחידות במחשבים (פסקל ותיכנות בסביבת אינטרנט), וקיבלתי בהם 99...(עם מגן 100)

כי חשבתי לעצמי שלא אכפת לי לעשות אותם, אם אני אוהבת אז שיהיו לי תמיד בכיס ולא בעיה להשלים עוד 2....

מה ת'אומר שלוש יחידות יכולות לעזור לי במשהו?

פורסם

להם לא יעזרו בכלל...

פורסם

גם אני אני עשיתי את השלוש יחידות במחשבים בכיתה י' :yelclap:

(אינטרנט-95, תכנות-70 )

ואז פרשתי כי זה מדכא (9-10 שעות בשבוע!!)

פורסם

אם קיבלת 70 בתיכנות יהיה לך יחסית קשה להשלים את ה2 הנותרות

החלק התיכנותי שלהם די כבד ולא פשוט כל כך להבנה

פורסם

אוקי:

א)מדוע יצרנים ניקראים אוטוטרופים?

ב)מדוע צרכנים ניקראים הטרוטרופים?

יש עוד:

1. הסבר מהוא חומר תשמורת ואילו תכונות מאייפנות אותו,הבא דוגמאות.

2.למה מתכוונים שאומרים:חומרי תישמורת נאגרים "לשעת הצורך" הסבר.

3.בתאי השריר יש מאגר של גליקוגן; הסבר מה היתרון שבכך.

4.פטריות מסוימות מסוגלות לפרק תאית. האם בהסתמך על כך נוכל לומר כי התאית היא חומר תישמורת בפטריות אלו? נמק.

תודה רמה לכול העונים!! :xyxthumbs:

חחח

היו לי בדיוק את אותן שאלות (גם אני ט') בשיעור האחרון במדעים. (גם אצלכם זה נקרא הזנה?)

אם יהיה לי כח אני אסרוק את התשובות....

פורסם

אני זוכרת את הימים שלמדתי מחשבים שנה שעברה...

היינו נשארים עד שש בערב בבית הספר, ופיתחנו שיטה לסחוב שתיה חמה בחינם מחדר המורים...

והמנקה הסתומה הזאת הייתה מתעצבנת כהיינו עושים "החלקות" על הריצפה הנקיה, ומאיימת עליינו עם המטאטא....אחח הימים הטובים...

:lol:

בכל אופן נכון להיום אני יכולה לומר בוודאות שפיסיקה זה הרבה יותר קל.....

לומדים איזה ארבע חמש שעות סה"כ...

:cool2:

סתם סתם...פיסיקה זה לא קל בכלל....

מישהו פה לומד פיסיקה בכלל? או שכולם מרחיבים מחשבים ואלקטרוניקה וכל היוצא בזה?....

פורסם

פיסיקה תיכונית זה מקצוע ממש ממש קל

לי היה הרבה יותר קל מכל ההומנים ביחד

פורסם

מקצועות הומאנים זה סיוט...ספרות? wtf? בשביל שיר של ביעעעליק או שיר מימי הביניים בעל 4 שורות צריך למרוח במבחן שניים וחצי דפים....

תנ"ך בכלל....זה מצחיק שאני בין הרוסיות היחידות בכיתה, ואני מבין היחידים שמקבלים מעל 90 במבחנים...עם כל הכבוד, כל אלה שטוענים שהם מאמינים והכל, למה שלא יוכיחו זאת בציונים למשל?

ואני אולי הכי אתאיסטית בב"ס...שונאת שונאת שונאת תנ"ך...

בכלל, לדעתי צריך להשאיר בתור מקצועות לימוד חובה רק את מתמטיקה, אינגליש, כימיה/פיסיקה/ביולוגיה, היסטוריה (חשוב להשכלה כללית),אזרחות(כן כן גם את זה חייבים להבין), ואולי גם גיאוגרפיה (מאותה סיבה)...חוץ מזה הכל צריך להיות בבחירה אישית....

זאת דעתי.

אה...והייתי גם מוסיפה לרשימת מקצועות הבחירה גם אסטרופיסיקה, רפואת חירום, או רפואה כל שהיא.....

איזה קטע....שמעתי שיש בגרות בדיג'ייז...או איך שלא אומרים את זה....אתה לומד להיות דיג'יי ועושה בזה חמש יחידות....איזה דביליות.......

:s07:

פורסם

רוצים לשמוע קטע מצחיק: אנחנו למדנו את כל השירים והפואמות של בייאליק, הכל!

והכל נפל במיקוד :s07:

עד היום יש לי פלאשבאקים על הדברים האלה... שונא ספרות!!! (או יותר נכון את השיטה שבה מלמדים ספרות בארץ... אני די אוהב לקרוא ספרים, כשיש זמן...)

זה שמערכת החינוך בארץ דפוקה (ותמשיך להיות דפוקה, אבל עם פחות מורים, פחות מקצועיות ופחות כסף...) זה כבר ידוע. אני לא חושב שיש צורך לחזור על זה שוב ושוב ושוב ושוב.....

ד"א, זה ממש לא הנושא של הת'ראד :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים