עבור לתוכן

מישהו יכול להסביר לי איך נוצרים בד סקטורים

Featured Replies

פורסם

תגידו מה גורם לדבר הזה שניקרא בד סקטור בהרדיסק אני לא מבין את זה :pissed: תודה לכול מי שיענה

פורסם

זה בעצם פגיעה פיזית בפלטות של בדיסק (בדרך כלל)

הסיבה הרגילה היא שהראש קריאה\כתיבה פוגע בפלטה באמצע שהיא מסתובבת זה יכול לקרות מכמה סיבות למשל:

מכה מספיק חזקה בשביל לגרום לראש לקפוץ

כיבוי לא מסודר על הארד-דיסק שלא יודע להזיז את הראש למקום בטוח לבד (או שהמנגנון מקולקל משום מה)

ראש שבטעות נוגע בפלטה גם ככה

פורסם
  • מחבר

תודה אחי

פורסם

נ.ב. כבר שנים אין דיסקים קשיחים שלא יודעים להזיז את הראש למקום בטוח כשמנתקים להם את החשמל אבל לפעמים המנגנון לא פועל

פורסם

שאלה: למה דיסק שמקבל מכה חזקה/נפילה בעת שהוא מחוץ למחשב גם כן ניזוק?

(מניסיוני נפילה של HD על הרצפה בהחלט תגרום למותו)

פורסם
  • מחבר

איזה עצבים ההרדיסק שלי עושה רעש של חתול דרוס נימאס לי ממנו !

פורסם

THE TOOL מכה מספיק חזקה יכולה לדפוק את הפלטות במשהו אפילו אם הראש כתיבה לא מעליהן או אם היא באמת חזקה אז נראה לי שרק הרעידות מסוגלות לגרום למשהו

בנוסף שכחתי עוד סיבה להרס דיסקים פשוט כי לוקח המון זמן עד שזה יקרה:

כמו כל דבר שנמצא בתנועה מתמדת הציר של הפלטות נשחק לאט לאט ואחרי הרבה זמן הוא פשוט כבר שחוק מדי ואז הפלטה יכולה לזוז בכיוונים שהיא לא אמורה

רעשים מההרדיסק הם דבר דיי נורמאלי כשהוא בדיוק מאיץ את הסיבוב והם לאו דווקא מקור לבעייה אבל אם הוא עבד מלא זמן בלי שום רעשים ופתאום התחיל זה עלול להיות הציר

פורסם

במה כבר הפלטות יכולות להדפק בו חוץ מהראש קריאה? אני ראיתי דיסקים קשיחים מפורקים וחוץ מהראש לא נראה לי שיש משהו שנמצא כ"כ קרוב לפלטות עד כדי כך שמכה תגרום לשריטתם (הרי הפלטות תפוסות חזק על הציר שלו, מכה לא אמורה לגרום לפלטות לצאת מהציר.

לפי מה שהבנתי שמה שקורה כשדיסק קשיח מקבל מכה זה שהראש עצמו נדפק בגלל שהוא מאוד עדין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים