עבור לתוכן

מה עדיף, 100:133 או 100:100

Featured Replies

פורסם

היי

לחבר שלי יש מחשב AMD ישן, שעובד כיום בתדירות 1100 (11*100).

הזכרונות שלו עובדים ב133mhz ב2-2-2-5 עם תיזמון של 1.

עד כמה שאני יודע הMultiplier נעול (אין אופציה בביוס וגם לא מצאתי על הלוח אם), כלומר זה נשאר כפול 11.

השאלה אם עדיף יחס של 3:4 או שכדי להוריד את הזכרונות ל100.

המחשב לא מצליח לעלות אם אני מעלה את התדירות שלו ל133 דרך אגב, זה גם אם אני מעלה את המתח ל1.9 (במקום 1.75)

יכול להיות שאני גם לא יודע איך משנים מכפלה, כיוון שאף פעם לא עשיתי את זה :) (שמישהו יגיד לי איפה האופציה אמורה להיות...)

זה הלוח אם שלו דרך אגב:

http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VTXE+.htm

פורסם

If it's a Thunderbird core Athlon than all you need to do to unlock the multiplier is to draw two pencil lines between two specific bridges i can't remeber exactly which ones but you should be able to find it on the net

פורסם
  • מחבר

זה לא Tunderbird, זה משהו כמו

Pacomelia

משהו כזה, לא זוכר

לא מצאתי באתר של AMD את זה...

אני חושב שזה מסדרת הK6, אולי אפילו K5... (או אולי K7, אבל אני בספק)

עריכה - מצאתי בLOG של ICQ

palomino

פורסם

אין שום PALOMINO במהירות 1100 מה"צ

מה שיכול להיות שזה Athlon XP 1800+ שאמור להיות 1533 מה"צ אבל בגלל שהלוח עובד ב FSB 100 אז המעבד עובד ב 1100 מה"צ

נ.ב. המעבד האחרון מסדרת K6 היה הרבה פחות מ 1100 מה"צ (בסביבות ה 600 אבל אני לא זוכר בדיוק)

פורסם
  • מחבר

אין שום PALOMINO במהירות 1100 מה"צ

מה שיכול להיות שזה Athlon XP 1800+ שאמור להיות 1533 מה"צ אבל בגלל שהלוח עובד ב FSB 100 אז המעבד עובד ב 1100 מה"צ

נ.ב. המעבד האחרון מסדרת K6 היה הרבה פחות מ 1100 מה"צ (בסביבות ה 600 אבל אני לא זוכר בדיוק)

שכחתי לציין שהמעבד אמור להיות ב133, כלומר 133*11...

מה שגורם לעובדה שאני לא יכול לעלות אותו ל133 עוד יותר מוזר, כי הלוח אם תומך בזה והזיכרונות כבר על זה!!!!!!!!!!

זה גם K7, טעיתי בהתחלה.

עריכה - בכל מקרה זה לא משנה את השאלה שלי...

מה עדיף, מעבד ב100 וזיכרונות ב133 או שניהם ב100?!?

אלא אם כן מישהו יודע איך אני יכול לגרום למעבד לעבוד ב133 (מכפלה וכו')

פורסם

זה מעבד AXP PALOMINO 1700+ בדיוק כמו שיש לי, והוא אכן אמור לעבוד ב 11*133....

יש לי גם לוח עם אותו CHIPSET...

תריץ CPUZ להיות בטוח שזה הדגם, וגם תריץ תוכנה לבדיקת מתחים וטמפרטורה של המעבד / לוח.... (וגם כמה VCORE יש)...

כמו כן, תבדוק שיש לו את ה BIOS הכי עדכני... אם זה עדיין לא עובד, אחד מהחלקים לא טוב...

פורסם
  • מחבר

זה מעבד AXP PALOMINO 1700+ בדיוק כמו שיש לי, והוא אכן אמור לעבוד ב 11*133....

יש לי גם לוח עם אותו CHIPSET...

תריץ CPUZ להיות בטוח שזה הדגם, וגם תריץ תוכנה לבדיקת מתחים וטמפרטורה של המעבד / לוח.... (וגם כמה VCORE יש)...

כמו כן, תבדוק שיש לו את ה BIOS הכי עדכני... אם זה עדיין לא עובד, אחד מהחלקים לא טוב...

הרצנו כבר CPUZ ואוורבסט, ככה הכל התחיל...

המחשב שלו נשרף בגלל הפסקת חשמל (היה לו UPS).

אבא שלו החליף לו, סיפור ארוך.

אחרי זה בדקנו לראות מה הוא שם, לוח אם לא רע, ספק ג'נרי אבל חזק שמספק מתחים נכונים (בלי קפיצות בכלל).

בכל מקרה יותר מאורח היום אני יצרף את הקובץ מCPUZ, אבל כתוב שם Athlon XP PALOMINO, זהו...

באוורסט כתוב שהמעבד עובד על 100 ושזה Underclock כי במקורי זה 133...

אני ינסה עידכון ביוס.

מתחים לא כתוב בשום תוכנה בwindows, אני מניח שהלוח אם לא תומך או משהו...

בכל מקרה בביוס כתוב

Vcore 1.75 (שהעלתי ב10% זה עלה ל1.9).

3.3 - 3.25

5 - 5.1

12 - 11.92

משהו כזה, לא זוכר בדיוק

אבל הכל היה תקין.

דרך אגב הטמפ' שלו היו באזור ה80+, אז מרחתי לו קצת AC5 וזה הוריד את זה ל55...

עריכה - צירפתי את CPUZ.html

נחכה לתשובה...

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

If it's a Thunderbird core Athlon than all you need to do to unlock the multiplier is to draw two pencil lines between two specific bridges i can't remeber exactly which ones but you should be able to find it on the net

אפשרי לעשות את זה למעבד בארטון ?

פורסם
  • מחבר

אפשרי לעשות את זה למעבד בארטון ?

עשיתי בגוגל:

barton multiplier unlock

אפשרות ראשונה שקיבלתי:

http://www.computing.net/hardware/wwwboard/forum/30166.html

או במילים אחרות - לא :)

עריכה - למעשה זה אפשרי במעבדי BARTON ספיצים ישנים, וזה רק על ידי זה שאתה הופך אותך לMobile Barton, משנה את הMultiplier ואז מחזיר

אבל זה ממש מסובך!

פורסם

חבל... אם כבר קלוקים נמוכים לפחות למתוח את הבאס... טוב נו לא נורא :)

פורסם

קראתי ת התראד וגם לי יש בעיה דומה

ולא עניתם לשאלה של פותח התראד :/ (מה יותר עדיף 100:133 או 100:100? )

אני אשמח גם לקבל תשובה :P

פורסם
  • מחבר

קראתי ת התראד וגם לי יש בעיה דומה

ולא עניתם לשאלה של פותח התראד :/ (מה יותר עדיף 100:133 או 100:100? )

אני אשמח גם לקבל תשובה :P

מה שנכון נכון...

עדיין יש את השאלה המקורית ויש גם כמובן את השאלה השניה, האם זה אפשרי שהמעבד יגיע למה שהוא אמור (133)?

פורסם

לפי ה COMMON SENSE הכי עדיף זה 133:133 אחרי זה 100:133 אחרי זה 100:100 (כאילו DUH? מה שכן זה שאלה של יציבות של המערכת ובמה היא תומכות)....

האם זה אפשרי שהמעבד יגיע למה שהוא אמור ?!?!? שאלה די מפגרת... ברור שכן, השאלה למה לא... אם עשית את כל הדברים (כולל איפוס של ה BIOS), אז יש לך בעיה פיסית בחומרה, צריך להחליף את החלקים אחד-אחד ולראות מה לא עובד...

פורסם
  • מחבר

לפי ה COMMON SENSE הכי עדיף זה 133:133 אחרי זה 100:133 אחרי זה 100:100 (כאילו DUH? מה שכן זה שאלה של יציבות של המערכת ובמה היא תומכות)....

האם זה אפשרי שהמעבד יגיע למה שהוא אמור ?!?!? שאלה די מפגרת... ברור שכן, השאלה למה לא... אם עשית את כל הדברים (כולל איפוס של ה BIOS), אז יש לך בעיה פיסית בחומרה, צריך להחליף את החלקים אחד-אחד ולראות מה לא עובד...

הCommon Sense לא הכי ברור, בגלל שאם הזכרונות עובדים יותר מהר מהמעבד אז הם לא מסוכרנים, מה שאומר שהם מדברים אחד עם השני רק כל 3 עבודות של המעבד... מפה הגיעה השאלה!

לזה התכוונתי, אחרי הביוס נראה כבר...

פורסם

חבל... אם כבר קלוקים נמוכים לפחות למתוח את הבאס... טוב נו לא נורא :)

באס גבוה חשוב רק אם יש לך מהירות ליבה גבוהה - אחרת הליבה מורעבת למידע, אז דווקא עם מהירות ליבה נמוכה מהרגיל, באס גבוה יותר לא יעזור.

הCommon Sense לא הכי ברור, בגלל שאם הזכרונות עובדים יותר מהר מהמעבד אז הם לא מסוכרנים, מה שאומר שהם מדברים אחד עם השני רק כל 3 עבודות של המעבד... מפה הגיעה השאלה!

לזה התכוונתי, אחרי הביוס נראה כבר...

זה שונה ממעבד למעבד ובגלל שהמעבד כבר ישן קשה למצוא מי שיענה על זה. לדוגמא, במעבדי Prescott בLGA775 עדיף לעבוד לא מסונכרן עם, שהזיכרון ב533 כפול 2 והמעבד ב800.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים