עבור לתוכן

מה הדרך הכי טובה לנקות שאריות של משחה תרמית לפני מריחה של שכבה חדשה?

Featured Replies

פורסם

הסרתי את המעבד (לא חשוב למה). עכשיו אני רוצה להחזיר אותו. מה מומלץ לעשות עם שאריות המשחה התרמית? לנקות אותן? איך?

שאלה נוספת, אני רואה שריטה או שתיים על המשטח של גוף הקירור. כדאי לנסות ללטש אותן? אם כן, איך?

תודה!

פורסם

אלכוהול מנקה הכי טוב את המשחה הטרמית

אני אישית מסתפק בטישו רך (יש ניירות טואלית גסים מידי שיכולים לגרום לשריטות קלות..)

הליטוש (החלקה) של גוף הקירור נקרא "לפינג" אתה מוזמן לחפש על זה בפורום אוברקלוקינג וקירור, תחפש בהודעות ישנות כי הרבה זמן לא דיברו על לאפינג פה בפורום..

בכל מקרה שריטה או שניים לא שווה את המאמץ אם הם לא עמוקות במיוחד..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :xyxthumbs:

אגב, מצאתי באחד הדיונים הקודמים הפניה למאמר על לפינג: http://www.overclockersclub.com/guides/heatsinklappingguide.php

נראה לי שאני אלך על זה בכל מקרה, להזיק זה לא יזיק, נכון?

פורסם

;D אם תעשה את זה נכון זה לא יכול להזיק

אם תשתמש בציוד שונה אתה בהחלט יכול לגרום לנזק כלשהו, אבל נזק הפיך כמובן.. אם תבצע לאחר מכן לאפינג מוצלח אז זה יתקן את המצב..

פורסם
  • מחבר

בעצם, עכשיו כשאני נזכר, גוף הקירור שלי הגיע עם פד תרמי. זה משנה משהו לגבי נושא הניקוי-באלכוהול/לפינג?

פורסם

לא.. קודם כל תנקה את כל שטח המגע של הגוף קירור (עם אלכוהול), שהוא יהיה נקי לגמרי תסתכל אם השריטות שם רציניות ושוות עבודה או שסתם זניחות והם בגבול הסביר (וחבל על המאמץ ללאפינג)

כמובן קח בחשבון שאחרי הניקוי של החומר הטרמי תצטרך למרוח גריז טרמי או משחה טרמית חדשה...

מומלץ להשתמש בחומר טרמי ממותג מוכר, אבל גם משחות פשוטות יעשו את העבודה.

פורסם

אני דווקא מצאתי חומר הרבה יותר טוב מאלכוהול כשניסיתי להוריד את שאריות הפד הטרמי שהיה על הכרטיס מסך שלי....והוא......

מסיר צבע מצפורניים או אצטון!! הוריד את השאריות ללא בעיה!

פורסם

סבבה, תשתמשו בשני אלה העיקר לא במי חמצן !

זה החומר היחידי המוזר שהיה לי בבית באותו ערב ואמרתי "יאאלה חפיף מה כבר יכול לקרות, כולה קירור סטוק של בארטון"

הדבר הזה הסריח לי את המגירה איזה חצי שנה.. :<

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים