עבור לתוכן

מחשב "קופא" או עושה ריסטרט.

Featured Replies

פורסם

המחשב כל כמה שעות פשוט קופא ונצקע או שסתם עשושה ריסטרט. אני עושה defrag לדיסק למרות שאין לי מושג אם זה קשור, וכמובן שאריץ בדיקת וירוסים. מה יכולה להיות הבעייה? :kopfpatsch:

פורסם

חימום יתר

איזה מערכת יש לך?

פורסם

מה אתה עושה לפני שזה נתקע/מפעיל מחדש?

איזה מעבד יש לך?

המעבד באוברקלוק?

הורד sandra וכנס לmainboard information בערך באמצע מתחת לvoltage sensors יש תמתחים וקצת מעל זה יש תטפרטורה רשום אותם בהודעה

כנס ל c:\windows\minidump כווץ מה ששם בzip וצרף להודעה דרך *אפשריות נוספות* ואוכל להגיד על ידי מה המסך הכחול נגרם (היה אפילו אם לא ראית תמיד יש מסך כחול לפני ריסט אוטומט פשוט רואים אותו לשניה אלא אם הריסט האוטומט מכובה בהגדרות)

אם המערכת הפעלה windows xp ויש לך sp2 אז ראה תוכנות לא מתאימות/גורמות למסכים כחולים

תסרוק וירוסים אונליין פה או פה

פורסם
  • מחבר

אז ככה. יש לי לוח אם ASUS p4p800 ומארז סביר + ( לא של חברה מוכרת ). יש לי גם את התוכנה שמגיע עם הasus שנקראית pc probe שנותנת מידע לגבי חום מתח וכו, אבל היא לא רצה אצלי ברקע. אם היא תרוץ ברקע אני אוכל לעלות על זה שהבעיה נובעת מחימום יתר למשל?

אין לי SP2 אלא SP1 , ואין לי וירוסים.

בכל מקרה ניקיתי את פתחי האורור של המארז ועברתי עם שואב אבק בעדינות על הלוח.

צירפתי את מה שביקשת :

תודה .

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

לפני כמה דקות קיבלתי מסך כחול עם הודעת שגיאה : ווינדוס גילה תקלה ותכבה את המחשב שלא לגרום בלה בלה בלה...יכול להיות שזה המסך הכחול שדיברת עליו כי מקודם הוא לא הופיע.

פורסם

לא ענית על שאלותי ולא הבאת טמפרטורות/מתחים ,קשה לעזור כאשר האדם שצריך עזרה לא מתייחס למה שרושמים

באשר לקבצים שצירפתה

Mini010305-01.dmp 3/1/2005 - CPU_CALL_ERROR

Mini010305-02.dmp 3/1/2005 - CPU_CALL_ERROR

לדעתי זה קשור להתחממות יתר

Mini010305-03.dmp 3/1/2005 - ntkrnlmp.exe (קובץ של הוינדוס לא ממש אומר משהו ואין מידע שימושי בstack

Mini010305-04.dmp 3/1/2005 - לא ברור בכלל

Mini010405-01.dmp 4/1/2005 - לא ממש ברור אבל רשום בstack text בין היתר SYMEVENT שגורם לי לחשוב שזה נגרם על ידי SYMEVENT.SYS (שזה שייך לנורטון אנטי וירוס)

Mini010505-01.dmp/Mini010505-02.dmp 5/1/2005 - אותו סיפור כמו Mini010305-03.dmp

תסיר את נורטון אנטיוירוס ותשיג גרסה יותר עדכנית או תעבור לאנטיוירוס אחר

תוריד דרייברים עדכניים להכול מהאתרים של היצרנים השונים וכמובן תסיר את הנוכחיים לפני התקנה של חדשים

תבדוק את תקינותו של הדיסק קשיח אם התוכנה של היצרן

תבדוק את תקינותו של הזכרון אם +memtest86 להורדת גרסת הסידירום לחץ כאן להורדת גרסת הדיסקט לחץ כאן

תביא טמפרטורות ומתחים

אם היא תרוץ ברקע אני אוכל לעלות על זה שהבעיה נובעת מחימום יתר למשל? .

כן אבל צריך ידע כלומר לדעת מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד כדי לאבחן חימום יתר

וגם צריך להריץ בדיקות מאמץ אם prime95 וsandra להשאיר תתוכנת ניטור טמפרטורות ולראות עד כמה הטמפרטורה עולה

פורסם
  • מחבר

לא ענית על שאלותי ולא הבאת טמפרטורות/מתחים ,קשה לעזור כאשר האדם שצריך עזרה לא מתייחס למה שרושמים

מצטער על אי ההבנה אבל מה שהתכוונתי היה שלפי הpc probe הכל בסדר , למרות שברגע שהיה ריסטרט התוכנה לא הייתה מורצת ברקע.

טמפ ומתחים :

CPU -30

MB -37

+12V - נע סביב ה12V

+5V - נע סביב ה5V

+3.3V - סביב ה3.3

Vcore - 1.6

הכל בסדר לפי הPCprobe .

השינויים היחידם שעשיתי שאני זוכר לפני שקרתה התופעה הוא התקנה של directx 9.B .

אגב, עשיתי סיסטם ריסטור וכרגע ( טפו טפו טפו ) בנתיים הכל בסדר . לא הבנתי מה אני עושה עם הבדיקת זכרון, קיבלתי קובץ בווינראר אבל לא היה בו כלום.

ותודה על העזרה

פורסם

התקנה של directx 9.B .

הידעת שיש כבר C?

טמפ ומתחים :

נראה טוב אבל תשתדל לא לתאר מילולית תמתחים פעם הבאה :smile1:

לא הבנתי מה אני עושה עם הבדיקת זכרון

אם הורדתה את גרסת הדיסקט אז פתח תזיפ לאיזהשהי תיקיה ותריץ install זה ישאל אות כונן רשום רק a בלי : או \

השאר די ברור..

אם הורדתה את גרסת הסידירום פתח תזיפ לאיזהשהי תיקיה ותריץ נרו ותצרוב כimage

וצריך להגדיר בביוס את הfirst boot device בהתאם ואז התוכנה תעלה אחרי שהדיסק/ט בפנים

אם יצרת דיסקט ובמקום שהתוכנה תעלה אתה רואה רק חירבושים ולא מסך כחול אם כל מני דברים אז זה אומר שהדיסקט דפוק או שהראש בכונן דיסקטים מלוכלך ,בעקרון תראה בצבע אדום זכרון שהתוכנה מוצאת לא טוב

התוכנה רצה ללא הפסקה עד שאתה מחליט לעשות ריסט ולהגדיר תfirst boot device אחרת או להוציא תדיסק/ט

תן לה לפחות לעבור 9 מבדקים אם היא תמצא זכרון לא טוב אז תנסה להעלות תמתח של הזכרון דרך הביוס אבל אל תחרוג מ2.8V תעלה כל פעם קצת יותר ואם זה לא יעזור אז תנסה כל סטיק זכרון בנפרד (אם יש יותר מאחד) וגם נסה להגדיר את התזמונים של הזכרון לoptimal או by spd

קיבלתי קובץ בווינראר אבל לא היה בו כלום.

וזה קשור למה בדיוק? לא הבנתי

יש מספר שאלות שלא עניתה עליהם

מה אתה עושה לפני שזה נתקע/מפעיל מחדש?

איזה מעבד יש לך?

המעבד באוברקלוק?

ואני מתכוון איזה מעבד בדיוק לא רק נניח פנטיום4 ,הדגם המדוייק לדוגמא 2.8E

אם אתה לא יודע את הדגם המדוייק אז תוריד cpu-z ותעשה צילום מסך וצרף להודעה

פורסם
  • מחבר

אוקיי . המעבד הוא 2.4 . לוח p4p800 . אני כרגע מעדכן לdirectx9.0C ומעדכן גם ווינדוס אפדייט (לא שאני מצפה שזה מה שיסדר לי את הבעיה).

קיבלתי עוד מסך כחול הפעם עם הודעה קצת שונה ואני מצרף את הקבצי dump החדשים בתקווה שיוכל לעזור לך בפיענוח של הבעייה. הקובף זיפ גדול מ250 אז חילקתי ל2 .

אני גם אנסה לעדכן bios אבל לזה אצטרך עזרה של חבר.

תודה על העזרה .

פורסם
  • מחבר

הזיפ השני :

פורסם
  • מחבר

וצילום מסך בcpuz

פורסם

המסך הכחול האחרון נגרם על ידי הפירוול של סיגייט

תשיג גרסה עדכנית או תעבור לפירוול אחר

;)

פורסם

לי נראה זה סתם וירוס

תתקין את ה xp על המחיצה שבה נמצא הווינדוס

לאחר פרמוט שלה .

ותיכנס לאינטרנט רק עם פיירוול

פורסם
  • מחבר

עדכנתי גירסא של הפיירוול, עדכנתי לdurectx 9.C , סרקתי וירוסים . לאחר מספר שעות המחשב שוב עשה ריסטרט וקיבלתי הודעה שווינדוס :has recovered fom a serious eror .

אני מצרף קבצי מינידאמפ אחרונים וזה הצעד האחרון שלי לפני שלא תהיה ברירה אלא להזמין טכנאי .

פורסם
  • מחבר

הקובץ השני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים