עבור לתוכן

זכרונות: מה זה CL 2?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין את כל הנושא של תזמונים.

קראתי את הכתבה באנגלית שהובאה כאן פעם בנושא

זכרונות ותזמונים ואני עדיין לא מבין.

מישהו יכול להסביר לי בפשטות מה פירוש CL2 ומה ההבדל

בין זה לCL2.5?

מישהו מכיר כתבה פשוטה שמסבירה את הנושא?

פורסם

בתזמונים ככל שפחות ככה יותר טוב (2 יותר טוב מ2.5)

זה הזמן שלוקח לזיכרון להעביר מידע ולהתנקות אני חושב...

פורסם

מבין אותך המאמרים באנגלית (וגם בעברית)לרוב טכניים וכבדים מידי.

אני ינסה להסביר בשיא הפשטות

הזיכרון עצמו בנוי כמעיין מטריצה כשתיזמונים מייצגים אתת זמני הגישה לנקודות מידע במטריצה, ככל שניתן יהיה לקרוא\לכתוב נתונים מהזיכרון  הביצועים שלו יהיו עדיפים.

cl הוא ההגדרה של ה cas שקובע את את ההשעייה (במחזורי שעון) של הזיכרון בין הקריאה וכתיבת המידע, אותו ערך של ה cas מיוצג ע"י cl:

לדוגמא cl 2 מייצג זמן השעייה נמוך בין הקריאה לכתיבה ומכן ביצועים עדיפים על cl 3.

זה היה ממש על קצה המזלג וניסיתי לנסח את זה ביתר בהירות אבל לא בנוסף ל cas יש עוד תיזמונים שקובעים את ביצועי הזיכרון בנוסף לתדר כמו ה ras .

פורסם
  • מחבר

קראתי כבר את הכתבה ההיא באנגלית ולא הבנתי את הכל.

זאת הסיבה ששאלתי.

האם הנתון הזה משמעותי? האם זיכרון שיש לו CL2

לעומת זיכרון שיש לו CL3 באמת יתן שיפור

משמעותי בביצועי המחשב?

יש למישהו איזה BENCHMARK שנערך בנושא?

פורסם

מאוד קשה לענות לך על זה ישירות כי זה נושא רחב יותר.

תשובה על חצי רגל היא שבאותו תדר בדיוק הבדל בין cas 2 ל cas 3 במערכות amd יהיה מדובר בהבדלים גדולים יותר מאשר במערכות מבוססות  intel בגלל צורת עבודה של המעבד אל מול הזיכרון ובכלל.

מעבדי אינטל משתמשים בפייפים ארוכים יותר, מכאן המידע עובר הפקטות גדולות, שמכאן הגל סינוס של תעבורת הזיכרון יהיה ארוך יותר (פחות עליות וירידות) ולכן התיזמונים ובראשם ה cas שקובע את ההשעייה כמעט ולא משפיע, מעבדי amd עובדים עם פייפים קצרים יותר ואפשר לתאר את זה כפקטות קטנות של מידע באופן מהיר, העליות והירדות יהיו בכמות גדולה ממעבדי אינטל וכן התיזמון שלהם משפיע יותר.

בספק שתמצא השוואה ישירה משמעותית בין ה cas לבדו, התיזמונים עצמם זה מכלול של כלל התיזמונים כמו ras

אתה תוכל לראות הבדל בין זיכרון שמתוזמן 2-2-2-10 לבין זיכרון שמתוזמן 3-4-4-10 (הסיפרה הראשונה מייצגת את ה cas) יתרה מזאת

שינוי התיזמונים לאיטיים יותר מקל על הזיכרון ונותן אפשרות להעלות את ההתדר = זיכרון שמתוזמן 2-2-2-10 ב 200mhz יוכל להגיע גם ל 300mhz עם תיזמונים איטיים יותר ל 300mhz (ואפילו לא דיברנו על t1 ו t2).

אפילו עוד יותר חשוב זה על מה באמת משפיע התיזמון , באפליקציות שדורשות מידע באופן רציף כמו אממ קידוד סרטים לא יהיה הבדל משמעותי, באפליקציות אחרות אקטיביות יותר מבחינת זיכרון כמו במשחקים יהיה לתיזמונים לרוב הבדל גדול יותר.

טוב לעיניין כי רשמתי לך פה ווחאד סיפור בלי לשים לב.

הנה השוואה פחות או יותר על התיזמונים ( אינטל 875):

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=ddr400myths&page=3

יש שם כמה מילים על ביצועי הזיכרון ב nforce2, בסוקט 939 לא מצאתי.

עריכה :

מה שכן אם זה מה שאתה רוצה לדעת אני יוכל לבדוק מחר עם הזכרונות החדשים ולהעלות לך.

פורסם

אפשר קצת יותר מידע על T1 ו T2 בבקשה? :yelclap:

פורסם

אפשר קצת יותר מידע על T1 ו T2 בבקשה?  :yelclap:

בכיף, t=מחזורי שעון, למעשה אתה קובע את פרק הזמן שפעולות הזיכרון יעשו, מכאן שהביצועים תחת t1 יהיו עדיפים ע"פ t2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים