עבור לתוכן

אוברקלוקינג לזיכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי זיכרון ישן של 266MHZ PC2700 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוקינג ל 400MHZ

איך אני עושה את זה? גם בביוס? כי לא מצאתי אפשרות לשנות את הזיכרון שם...

והאם אני צריך את הקירור לזיכרון בשביל להמהיר אותו מ 266 ל 400 ? האם המהרה בסדר גודל כזה לא תעלה הרבה את הטמפ'?

ואיך אני משנה את המתח של הזיכרון (בשביל להגיע לאוברקלוקינג טוב יותר וכמובן מה המתח שלא כדאי לעבור אותו)? וגם תיזמונים :P

נ.ב

זה זיכרון ג'נרי

תודה רבה :)

פורסם

הלוח שלך כנראה לא נותן לך אפשרות לOC. אסור להעלות מתח ביותר מ15% , אין הכרח בקרור לזכרונות .

אז או תעשה עם תכנה או שתשכח מזה

פורסם
  • מחבר

איזה תוכנה נותנת לשנות MHZ לזיכרון? וגם תיזמונים?

אם אפשר לינק אני אשמח

תודה רבה :)

פורסם

באוברקלוקינג יש לך מספר פרמטרים שאיתם אתה עובד:

1. Front Side Bus (FSB) - התדר שבו הזכרונות עובדים ביחס למעבד.

2. Multiplier (מכפלה) - קובע את מספר הפעמים שה-FSB קיים במעבד - ז"א FSBxMultiplier = CPU's Speed in MHz. לדוגמה, אצלך ב-Default ה-FSB הוא 200, והמכפלה היא 11, ז"א 200x10 = 2200MHz. במעבד שלך המכפלה נעולה למעלה, לכן אתה יכול רק להוריד אותה.

בביוס של הלוח אם שלך (נכנסים אליו ע"י לחיצה על מקש ה-Delete כשהמחשב עולה) ישנם את הפרמטרים האלה, ובנוסף יש עוד מספר פרמטרים שקשורים למתחים:

1. CPU Voltage - קובע את כמות המתח שהמעבד שלך מקבל - אתה תשים לב, שככל שהמעבד שלך עולה בתדרים, באיזשהו שלב הוא נעשה לא יציב (קורס במשחקים, ריסטרטים פתאומיים), על מנת לייצב אותו עלייך להעלות את המתח שהמעבד מקבל (המתח ה-Default של המעבד שלך הוא 1.5V) - חיסרון, ככל שאתה מעלה את המתח המעבד מתחמם יותר ויותר, לכן על מנת להגיע למתחים גבוהים ולתדרים גבוהים, עלייך לדאוג לקירור איכותי למעבד.

2. Memory Voltage - ה-FSB, שאותו הסברתי בסעיף הראשון למעלה, ככל שאתה מעלה אותו למעבד, זה גם נקבע אוטומטית לזכרונות - לדוגמה, אם העלת את ה-FSB ל-220 אז גם הזכרונות שלך יעלו ל-220. מכאן גם נקבע הדירוג של הזכרונות (PC3200, 3700,4000 וכו' - ז"א שהזכרונות יכולים לעבוד במהירויות גבוהות ולהבטיח OC איכותי). באיזשהו שלב, כנראה עוד לפני ההעלעת מתח למעבד, המחשב לא יעשה Boot - ז"א הזכרונות לא יציבים. ישנם מספר דברים שאפשר לעשות - להוריד את ה-CAS ל-2.5 או ל-3. או להעלות מתח לזכרונות (רוב הזכרונות מגיעים במתח של 2.5V - זכרונות איכותיים יותר מגיעים כבר מתח של 2.7V וכו'.

תכנס לביוס - תתחיל להעלות את ה-FSB בקפיצות של 5. ככל שהמעבד והזכרונות שלך יותר איכותיים, כך יידחה השלב של העלעת מתחים.

בדיקות יציבות אתה יכול לבדוק ע"י התוכנות Prime95 ו-SuperPI.

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים