עבור לתוכן

צריך קצת עזרה בOC ל A64

Featured Replies

פורסם

אני מועיניין לעשות OC למעבד שלי : AMD A64 3000+

יש לי לוח : GIGABYTE K8NS NF3 250

קראתי את שתי המדריכים לאוברקלוק שבאתר ולא מאצתי OC למעבדים מישהו יכול לעזור לי בבקשה כי אני רואה לשהרבה פה יש OC על ה A64

יש לי את התוכנה ClockGen for nVidia nForce3 אבל אני יודע יודע בדיוק איך להשתמש בא כדי לא לגרום נזק השמח לקבל עזרה.

• תגובות 40
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקרא בחוברת הוראות של הלוח אם,

אמור להיות לך אופצייה בשם CPU CLOCK SPEED (או משהו דומה) בביוס

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

רגע אתה אומר פה שאני צריך לעשות OC דרך הביוס??

פורסם

מדריכים באנגלית יעזרו לך?

אם כן:

overcloking guide

פורסם

באוברקלוקינג יש לך מספר פרמטרים שאיתם אתה עובד:

1. Front Side Bus (FSB) - התדר שבו הזכרונות עובדים ביחס למעבד.

2. Multiplier (מכפלה) - קובע את מספר הפעמים שה-FSB קיים במעבד - ז"א FSBxMultiplier = CPU's Speed in MHz. לדוגמה, אצלך ב-Default ה-FSB הוא 200, והמכפלה היא 11, ז"א 200x10 = 2200MHz. במעבד שלך המכפלה נעולה למעלה, לכן אתה יכול רק להוריד אותה.

בביוס של הלוח אם שלך (נכנסים אליו ע"י לחיצה על מקש ה-Delete כשהמחשב עולה) ישנם את הפרמטרים האלה, ובנוסף יש עוד מספר פרמטרים שקשורים למתחים:

1. CPU Voltage - קובע את כמות המתח שהמעבד שלך מקבל - אתה תשים לב, שככל שהמעבד שלך עולה בתדרים, באיזשהו שלב הוא נעשה לא יציב (קורס במשחקים, ריסטרטים פתאומיים), על מנת לייצב אותו עלייך להעלות את המתח שהמעבד מקבל (המתח ה-Default של המעבד שלך הוא 1.5V) - חיסרון, ככל שאתה מעלה את המתח המעבד מתחמם יותר ויותר, לכן על מנת להגיע למתחים גבוהים ולתדרים גבוהים, עלייך לדאוג לקירור איכותי למעבד.

2. Memory Voltage - ה-FSB, שאותו הסברתי בסעיף הראשון למעלה, ככל שאתה מעלה אותו למעבד, זה גם נקבע אוטומטית לזכרונות - לדוגמה, אם העלת את ה-FSB ל-220 אז גם הזכרונות שלך יעלו ל-220. מכאן גם נקבע הדירוג של הזכרונות (PC3200, 3700,4000 וכו' - ז"א שהזכרונות יכולים לעבוד במהירויות גבוהות ולהבטיח OC איכותי). באיזשהו שלב, כנראה עוד לפני ההעלעת מתח למעבד, המחשב לא יעשה Boot - ז"א הזכרונות לא יציבים. ישנם מספר דברים שאפשר לעשות - להוריד את ה-CAS ל-2.5 או ל-3. או להעלות מתח לזכרונות (רוב הזכרונות מגיעים במתח של 2.5V - זכרונות איכותיים יותר מגיעים כבר מתח של 2.7V וכו'.

תכנס לביוס - תתחיל להעלות את ה-FSB בקפיצות של 5. ככל שהמעבד והזכרונות שלך יותר איכותיים, כך יידחה השלב של העלעת מתחים.

בדיקות יציבות אתה יכול לבדוק ע"י התוכנות Prime95 ו-SuperPI.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אוקיי נכנסתי לביוס העלתי את ה FSB ל 210MHZ וזה עשה לי 2100MHZ מהירות השעון :)

אבל כשעלתי את המכפלה ל 11 הוא לא שינה אותה..לפי התגובה שלך אני מבין שהיא נעולה..אפשר לפתוח אותה? ועם זה כדי? ???

עשיתי בדיקה ב 3DMARK03 עלה לי ב 150 נקודות..

עד כמה כדי לי לעשות OC ב FSB מבלי לגעת ב מכפלה?

פורסם

עד כמה כדאי? עד כמה שבא לך..

פורסם

אי אפשר להעלות בAthlon 64 מכפלה (Multiplier) כלפי מעלה

פורסם
  • מחבר

תגידו עם אני יוריד קצת את המכפלה ויעלה את ה FSB החום לא יגדל? אני משתמש בקירור הרגיל של BOX עד כמה אני יכול לעולת את הMHZ של המעבד ולא לגרום לו נזק או יא יציבות מערכת?

פורסם

החום תלוי במהירות המעבד ולא במהירות הבאס .

אצלי על

220X10 ועל 245X9 זה אותם מעלות

אבל הלוח עלה ב 3 מעלות על 245X9 ;)

בקשר לאובר שלך שים על 220X10 זה יספיק לא צריך יותר

אם אתה רוצה להמשיך בישביל בנצים אז אני מאמין שאתה יכול להגיע לפחות ל 2300-2400

אצלי עם קירור מקורי הוא יכול לעבוד יציב על 2600 אבל אבל עם טמפ' של 60 מעלות בחורף :pissed: לא מתאים לי ! ;)

אני כרגע על 2400 יציב וקריר (יחסית) 47 מעלות במאמץ

בהצלחה בהמשך ה אובר ;D :yelclap::xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע אחי..את המעלות בדקתה בביוס?

אהה וזה שאנחנו מגדילים את הBUS זה לא מקצר את חיי המעבד?

פורסם

טמפ' גבוהות מקצרות את חיי המעבד.

פורסם

את המעלות בדקתי אחרי שעה של פריים דרך שתי תוכנות

SPAAD FAN ו AIDA

וכן טמפ' גבוהה וקצרת את חיי המעבד אבל אני חושב ש47 זה מצוין

thegodx

מה המעלות שלך בעומס ?

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק מעלות ב AIDA?

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הטפרטורה :

mytemper.JPG

זה בסדר? אני יכול להמשיך לעלות את הFSB או שאני צריך קירור נוסף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים