עבור לתוכן

איך ניתן להעלות את הFSB שלי ?.........

Featured Replies

פורסם

פרטים על המפרט שלי למטה

הבעיה שלי היא כזאת העלתי את הFSB דרך הביוס

מ166 ל200 והמחשב שלי לא עלה מאז כלומר מסך שחור

והיייתי צריך לבצע ריסט ללוח אם ואני מה זה מבואס כי אני לא מבין בזה והייתי מה

זה שמח אם מישהו יכול לומר לי למה לא הצליח לי ההעלאה .....

וחשוב לציין שאני עם שניי סלוטים של 256 400 שעובדים בדואל

פורסם

שוב ושוב ושוב אנשים שלא מבינים שום דבר באוברקלוקינג (וסליחה מראש אם אני פוגע אבל לצערי זה נכון) מבצעים אוברקלוקינג בלי לחשוב ואחרי זה מתפלאים שזה לא עובד.

לצערי הרב אוברקלוקינג ניהיה יותר מידי עממי ויותר מידי אנשים מודעים לדרך הפשוטה איך לעשות אותו בלי הסיכונים והחישובים מראש.

תארד שני השבוע שאומר "העלתי את הבאס מX לY ומשום מה האוברקלוקינג לא הצליח, אין לי מושג למה זה קורה".

בקיצור ולעניין עכשיו לחלק היותר רציני,

הOC מוגבל ממספר לא קטן של משתנים, כגון גבולות המעבד (המעבד שלך לא אוברקלוקר מוצלח במיוחד), מתח ליצוב המעבד (כן כן אתה צריך להוסיף מתח בשביל לקפוץ קפיצה כזאת!!).

זכרונות, לא מהווים בעיה כל עוד הם לא משתנים או שמשתנים בהדרגה נכונה (הורדת התזמונים תוך כדי העלת הבאס, וכו..),

ועוד דברים שצריך לקחת בחשבון..

אל תחשוב על זה אחרי שאתה מבצע, תחשוב על זה תוך כדי הביצוע ואפילו לפני הביצוע, תדע מה אתה עושה וממה כל דבר מושפע ורק אז תבצע את זה.

מצטער מראש אם ההודעה תוקפנית אבל אוברקלוקינג כמו שאמרתי התחיל להיות דבר שכל ילד בן 13 יודע איך לעשות בצורה הפשוטה אבל לא יודע איך לעשות בצורה הנכונה, כל הניאום הזה לא נוגע ישירות לפותח התארד אלה לכל הניוביז שרצים לבצע במקום ללמוד את הבסיס קודם לכן.

פורסם
  • מחבר

אין חכם כבעל ניסיון אומרים בדרך כלל ואני עדיין מכנה את עצמי "מתנסה"

את האמת אתה צודק באלף אחוז בקשר לעובדה הזאת אבל אוליי אם תיהיה סבבה ש בן אדם

תפנה אותי לאיזה כתבה שאוכל ללמוד בה קצת מעבר למה שניתן לראות בפורומים של אוברקלוקינג

למיניהם

תודה מראש על ההתייחסות ....

פורסם

האמת היא שאני לא מכיר כתבה ממצה בנושא, יש מדריך לאוברקלוקינג פה באתר אבל הוא לא יעזור לך בגרוש כי הוא תיאורתי בלבד

חיפוש בפורום יתן לך את כל ההסברים שאתה צריך, לגבי כל האופציות בביוס (שינוי באס, מכפלה, מתחים, יחסים, תזמונים, נעילות תדרים וכו..), וכל הדברים שאתה צריך להיות מודע אליהם (יציבות מלאה במאמץ, טמפרטורות מומלצות ועוד..)

פורסם
  • מחבר

תבין שאני לא מעלה להעלות מתחים או שאני משתמש באיזה שהם כלים או תוכנות מיוחדות כדי

לשפר , אני בסך הכל מנסה מה שהביוס של הלוח אם שלי מציע ....

אני יודע שהמחשב שלי הוא בכלל לא פוטנציאל לאובר קלוק וכשהרכבתי אותו לא ידעתי מה זה  אפילו

אבל הוספתי לו מלא דברים שהם מעבר למחשב הבסיסי ואני רוצה לקחת אותו עד לגבול היכולת שלו

זה כיף לראות אחר כך תוצאות

אז כרגיל אמשיך לגלוש באתר הנפלא הזה שכאמור לימד אותי רבות על כל דבר ואפילו הקטן ביותר שיש

במחשב ומי יודע עם הזמן הכל יבוא

לא ככה ....

פורסם

אם המעבד שלך פועל בבאס 200 בסטוק (במהירות רגילה) אז הוא יעבוד גם במתח רגיל

אם המעבד שלך פועל בבאס 166 בסטוק, אז בשביל להעלות ל200, תצטרך גם לתת לו יותר מתח!, האופציה הזאת נמצאת בביוס, בלוח אם שלך...

אתה לא יכול לבקש ממנו לעבוד יותר מהר, בלי שזה ישפיע על שום דבר, הוא מאבד מהיציבות שלו, ואתה צריך לתת לו עוד מתח בשביל לאזן אותו מחדש, שיחזור למצב יציב!

שוב, אני לא מבטיח שהמעבד שלך יגיע לבאס 200, עליה מ 166 ל 200 זאת עליה לא קטנה במעבדי AMD.

פורסם
  • מחבר

אז בעיקרון זה תלוי במעבד שלי ?

פורסם

נכון

פורסם
  • מחבר

נגיד אז על מה אני מסתכל למשל כשאני מריץ את CPUZ כדי לבדוק את זה

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

ידידי.

תנסה להעלות כל פעם ב5 מגהרץ את הבאס.

אם אתה רואה שזה נתקע אז תעלה את המתח ב0.05 אני מתכוון למעבד.

אם הלוח נותן לך.

לאחר מכן שהגעת לתוצאה המספקת אותך תריץ את התוכנה פריים95 המוצעת כאןם באתר ותבדוק את היציבות של התהליך שעברת.

בהצלחה.

אל תגיע למתח שהוא יותר מ2 וולט תוספת.

האתר ובטח לא אני לוקחים אחריות אם פתאום יישרף לך משהוא ;D

פורסם
  • מחבר

אין לי את האפשרות קפיצה הזאת

אני יכול לבחור בין

100

133

166

200

והבעיה עם המתחים היא שבביוס ישנה אופציה לפי אחוזים

כלומר :

+0.01%

וכך הלאה ....

אז מה עושים במצב כזה ??

פורסם

אז תעלה אחד אחד בכל דבר

תעשה 133 אם אתה רואה שזה נפל תוסיף מתח אם לא תמשיך וככה עד הסוף כל עוד הוא לא מתחמם יותר מידי

פורסם
  • מחבר

אחלה אני מבין רק שאלה אחת נשארה לי שהיא

האם יש תוכנה שאני מתקין ואני יכול להעלות את המתחים והFSB דרכה

בדומה לATI TOOL ?

פורסם

זה תלוי בלוח שלך

ל GIGABYTE יש את EAZYTUNE 5 ושם אתה יכול לשנות הכל

אולי יש את זה גם ל- ASUS אבל אני לא סגור על זה

ללוחות אחרים אני לא יודע

פורסם
  • מחבר

כן אז כמדומני שיש את התקן הזה על הדיסק

מה שנשאר זה לעדכן תתוצאות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים