עבור לתוכן

אוברקלוק למעבד p4 2,400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

אני בשבוע הבא מקבל כרטיס מסך 6600GT ואיתו גם עוד 512 זכרון, ואז המערכת שלי תיהיה

p4 2400

asus p4s533

1giga ram

6600GT

עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואין לי מושג בתכום הזה, אני יודע שהעסק צריך קירור וזה, יש לי מחשב דיי מקורר ועם מוד כבר וכל המסביב.

עכשיו מה אני צריך לעשות כדי לעשות אוברקלוק טוב? איך אני ממהיר את החלקים שלי? יש איזה מדריך או משהו בעיברית שמסביר שלב אחרי שלב איך עושים אוברקלוק טוב ?

פורסם

הלוח אם שלך לא חזק באוברקלוקינג

לא נראה לי שתגיע רחוק עד כדי כך שתצטרך קירור מסיבי

זרימת אוויר סבירה במארז וניקוי של ההיטסינק המקורי יספיקו

אתה נכנס לביוס, בלשונית אדוונס איפה שמופיע לך מהירות המעבד, אתה משנה את זה ל MANUAL

ואז יש לך אפשרות לשחק עם הבאס

קח בחשבון שהלוח שלך לא נועל את תדרי ה PCI-AGP ולכן חשוב לשמור על סביבות ה 32-34 ולא לחרוג מהם.

תיקון: במחשבה שניה תנסה לחפור בתפריטים ותמצוא אפשרות לנעול את התדרים על 33 ו66, יכול להיות שבדגם הסצפיפי שלך הם כן אפשרו נעילה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אחי אבל מה זאת אומרת נעילה? כאילו מזה עושה\נותן ?

מצטער על הבורות אני קצת לא מבין בתכום הזה :\

פורסם

בחלק מהלוחות ברגע שאתה משנה את תדר המעבד, אוטומטית תדר ה PCI והAGP משתנים..

דבר כזה יכול לגרום לבעיות חומרתיות וכמובן שלא מומלץ להתרחק מהתדר המקורי (של הPCI זה 33 ושל ה AGP זה 66, גבול של 32-34 הוא עדיין סביר ולא יגרום בעיות)

תנסה לחפש בביוס אפשרות לנעילה, זאת אומרת שגם אם משנים את התדר של המעבד, זה לא ישפיע על התדרים האחרים.

פורסם

זה בעצם מקבע לך את המהירות על המהירות שאנו רוצים.(33 ל PCI ו 66 ל AGP)

אם אין נעילה, משמע אנחנו ממהירים גם את כרטיסי ה PCI וה AGP ובכך אנחנו מסכנים אותם..

פורסם

לא רק ממהירים, גם מאיטים בחלק מהמקרים.. מה שיכול גם זה לגרוע מהמצב התקין..

בכל מקרה אני לא יודע אם יש לך מעבד שעובד בבאס 100 או 133

אבל הסטוק של הצ'יפסט שלך זה 133, ומעבר לזה קח בחשבון שאתה גם עושה אוברקלוקינג ללוח עצמו, ולא נשאר בגבול ה"רגיל" שלו..

אותו דבר לגבי הזכרונות, לא ציינת איזה זכרונות יש לך, אבל ברגע שאתה עולה מעבר למהירות סטוק שלהם אתה ממהיר גם אותם ולא רק את המעבד

אתה צריך לקחת הכל בחשבון, ולבדוק יציבות עם התוכנה PRIME95 (לא להסתמך על טמפרטורה טובה ו"אם המחשב עולה אז הכל בסדר" כי זה שיטה של חובבנים חסרי אחריות, חשוב כל הזמן להיות במצב יציב לחלוטין..)

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה, תשמעו אני עכשיו נכנסתי לביוס ועשיתי את המהירות על Manual ואז הסתכלי שמה זה רשם לי אם אני זוכר טוב 33/133mhz עד איזה

66/166 דברים בסגנון הזה, זאת הכוונה שלכם?

ולגבי הזכרונות יש לי 512drr Pc-2700 של micron אני חושב שזה 333mhz.

תודה על העזרה אתם עוזרים כאן מאוד! לא כמו בפורומים אחרים :ס

פורסם

מבחינת הזכרונות אין שום בעיה, המהירות סטוק שלהם זה באס 166

לא ממש הצגת מה הבאס המקורי של המעבד שלך 100 או 133 אבל עד כמה שהבנתי מהדוגמאות שלך זה שבביוס מופיע לך על ההתחלה 133.. (שזה אומר סדרה B)

בקשר לתדר שמופיע ליד הבאס (כמו שאמרת 133\33 166\35 וכו.. זה מראה את תדר הPCI שעובד בכל באס נתון, וזה לא טוב כי זה אומר שהתדר PCI לא נעול והוא משתנה יחד עם הFSB הכללי..)

פורסם
  • מחבר

ראיתי כאן בהורדות שיש עדכונים לביוס שלי, אולי אני אוכל לפתוח את האפשרות הזאת? ואז לעשות OC רק למעבד-לוח-זכרון?

פורסם

אתה מוזמן לנסות.. אני לא חושב שעדכון ביוס יאפשר לך אופציה חדשה של נעילת PCI\AGP במידה וכרגע אין לך את האופציה..

פורסם
  • מחבר

פיי איזה בעסה, אז מה אתה אומר שווה לי לעשות אוברקלוק עם הלוח הזה? או שכדאי לי לחכות איזה חודשיים שלושה כדי לקנות לוח נורמאלי של Abit/epox

משהו נחמד באיזה 500-600 שקל?

כאילו כמה שיפור אפשר להשיג עם אוברקלוק שהנעילה לא קיימת? אחד ששווה להשקיע בשבילו? :ס

פורסם

זה לא רק עניין הנעילה

הלוח שלך גם לא נותן מתחים מספיקים ב VCORE לאוברקלוקינג מכובד

אבל תשמע... תנסה לעשות אוברקלוקינג כל עוד המחשב יציב, הטמפרטורות סבירות, תדר ה PCI ברמות סבירות...

אין לך מה להפסיד, תיהיה זהיר ולא תגיע למצבים מסוכנים, מה גם ששימוש של שעה שעתיים הוא לא נורא אם תעשה טעות תחזור אחורה, או שתעשה איפוס ביוס פיזי עם הג'אמפר על הלוח, ותחזור אוטומטית למצב המקורי (:

פורסם
  • מחבר

נשמע קל שמבינים :ם)

אני נראה לי יחכה עם זה טיפה, נקנה את הלוח IC-7 של אביט אמרו לי הוא ממש טוב, וזה גם לא הכי בוער לי תמבין, אני רק רוצה להתחיל ללמוד איך מה ומו וכל המסביב, אתה מכיר איזה מדריך טוב? או שלמדת מנסיון את כל זה ?

פורסם

בתכלס - לומדים רק מניסיון...

אבל אתה יכול לנסות לקרוא את המדריך אוברקלוקינג פה באגף המדריכים - אולי הוא ייתן לך בסיס.

אתה עושה רושם של בחור רציני - אם אתה רוצה תפנה אלי באי סי קיו ואני אעזור לך שלב אחרי שלב.

פורסם

בתכלס - לומדים רק מניסיון...

אבל אתה יכול לנסות לקרוא את המדריך אוברקלוקינג פה באגף המדריכים - אולי הוא ייתן לך בסיס.

אתה עושה רושם של בחור רציני - אם אתה רוצה תפנה אלי באי סי קיו ואני אעזור לך שלב אחרי שלב.

רייזור, סחתיין על הפלאפל. לא שמתי לב ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים