עבור לתוכן

שאלות בנוגע לקירור PELTIER

Featured Replies

פורסם

היי

האם למישהו פה יש ניסיון עם קירור PELTIER ?

אני לא מתכוון למוצרים כמו ACTIVECOOL אלא פלטייה אמיתי שמחברים לבד לחשמל.

איזה חוזק של פלטייה מומלץ לקנות ? (בדרך כלל נמדד לפי וואטים) כמה כוח הוא לוקח מהספק ?

פורסם

פלטייה טוב לוקח 226W

פורסם

WTF?

מה הקשר טוב=226 וואט?

יש פלטיירים טובים מאוד בהספקים שונים. מוואטים בודדים ועד מאות וואטים.

השאלה היא למה אתה צריך, וכמה.

בד"כ גם מצוין כמה זרם(A) הפלטייר לוקח ועל איזה מתח.

בשביל מה הפלטה? מעבד? איזה קירור יש לך לשים על הפלטייר?

פורסם
  • מחבר

מה שקורה זה ככה:

כיום יש לי קירור מים רגיל שאני בגדול די מרוצה ממנו. הרעיון שלי הוא לא לשים פלטיה ישר על המעבד אלא לשים אותו על מיכל המים שלי וכך לקרר את המים עוד יותר.

עדיין לא ממש חשבתי איך להיפטר מהחום שיווצר (אפשרות אחת היא לשים את הצד החם כלפי מעלה על הצד העליון של המארז ולעשות מזה מעמד לכוס קפה...).

פורסם

הרעיון שלך ממש נשמע טוב...

אבל אני חושב שבשיל לקרר את המים תצטרך פלטייר ממש חזק לא? המיכל מים שלך מפח?אלומיניום? סוג של מתכת?

כי הוא כנראה מפלסטיק (כמו כמעט תמיד) וכמו שאתה בטח יותר פלסטיק הוא לא מעביר חום/קור ממש טוב, אז הפלטייר יהיה ממש לא אפקטיבי.

מה גם שאתה אומר שאתה מרוצה מהקירור מים שלך, אז למה לשנות אותו?

פורסם
  • מחבר

המיכל שלי מפלסטיק ועשיתי אותו לבד מקופסאות הפלסטיק למטבח שקונים בהום סנטר. אין לי בעיה לחתוך את החלק העליון שלו ולהחליף אותו בפלטת אלומיניום או משהו כזה ואז זה יוליך חום.

בקש ללמה לשנות, אז מאותה סיבה של למה לעשות מודינג בכלל ולא להישאר עם המחשב הסטנדרטי.

פורסם

מה שקורה זה ככה:

כיום יש לי קירור מים רגיל שאני בגדול די מרוצה ממנו. הרעיון שלי הוא לא לשים פלטיה ישר על המעבד אלא לשים אותו על מיכל המים שלי וכך לקרר את המים עוד יותר.

עדיין לא ממש חשבתי איך להיפטר מהחום שיווצר (אפשרות אחת היא לשים את הצד החם כלפי מעלה על הצד העליון של המארז ולעשות מזה מעמד לכוס קפה...).

אני חושב שלפני שאתה זורק דברים כאלה בפורום לך לגוגל ותחפש על אפקט הפלטיה

בכל אופן על הפיזיקה של העניין אני אשאיר לך ולגוגל ......

אני רק אגיד שמה שאמרת זה שטויות לפלטיה יש צד חם מאד וצד קר מאוד את הצד הקר שמים כמובן על מה שרוצים לקרר(מעבד)

את הצד החם צריך לקרר טוב טוב כי לפי עקרונות הפלטיה ככל שהצד החם קר יותר הצד הקר קר יותר ואם אין קירור בכלל על הצד החם הפלטיה נשרף :bash:

אם אתה מתעקש על פלטיה שלדעתי זה צעד מבורך תכניס את הפלטיה כחלק מקירור המים שלך הצד הקר על המעבד ועל הצד החם יעבור קירור המים שלך

פורסם

אתה צודק וטועה...

באמת צריך תמיד לקרר את הפלטייר... אבל אם הוא מחבר את הצד החם למארז... אז המארז משמש בתור גוף קירור... לדעתי זה צריך להספיק לא?

ובקשר למודינג ולקירור? יש הרבה הבדל ואין לי כח להכנס לזה...

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלפני שאתה זורק דברים כאלה בפורום לך לגוגל ותחפש על אפקט הפלטיה

בכל אופן על הפיזיקה של העניין אני אשאיר לך ולגוגל ......

אני רק אגיד שמה שאמרת זה שטויות  לפלטיה יש צד חם מאד וצד קר מאוד  את הצד הקר שמים  כמובן על מה שרוצים לקרר(מעבד)

את הצד החם צריך לקרר טוב טוב כי לפי עקרונות הפלטיה ככל שהצד החם קר יותר הצד הקר קר יותר ואם אין קירור בכלל על הצד החם הפלטיה נשרף :bash:

אם אתה מתעקש על פלטיה שלדעתי זה צעד מבורך  תכניס את הפלטיה כחלק מקירור המים שלך הצד הקר על המעבד ועל הצד החם יעבור קירור המים שלך

הייתי, קראתי, ראיתי.

לא נראה לי שאתה או גוגל תחדשו לי משהו בנושא.

ברור לי שאת הצד החם צריך יהיה לקרר איכשהוא רק שאני יעשה את זה בצורה קצת שונה ולא כמו שעוד מיליון אנשים עושים (לשים אותו על המעבד ועל זה בלוק מים). קצת דימיון...

פורסם

ניתן לעשות זאת.

אבל תיצטרך עוד לופ קירור של מים לצד החם, אולי תיצטרך 2 פלטיירים, עוד משאבה וצנרת.

אתה בעצם מדבר על WATERCHILLER - יש אנשים שניסו זאת בעבר.

חישובים תוכל לעשות בעזרת תוכנת KRYOTHERM - תוכנה חינמית לפלטיירים - אבל אין בה פלטייר של 226.

וכמובן תיצטרך להתמודד עם CONDENSATION.

סה"כ הרעיון הוכח כבר - והינו ישים.

צריך לזכור ש ככול שהדלתא בין הצד החם והצד הקר של הפלטייר יותר גדול - יעלותו קטנה.

תיצטרך להכין בלוק מיוחד - ל WATERCHILLER.

אנשים הגיעו עם 2 פלטיירים של 226 על 6 VOLT ל - 8 מעלות מתחת ל AMBIENT.

פורסם

אתה צודק וטועה...

באמת צריך תמיד לקרר את הפלטייר... אבל אם הוא מחבר את הצד החם למארז... אז המארז משמש בתור גוף קירור... לדעתי זה צריך להספיק לא?

לא זה לא מספיק

הייתי, קראתי, ראיתי.

לא נראה לי שאתה או גוגל תחדשו לי משהו בנושא.

ברור לי שאת הצד החם צריך יהיה לקרר איכשהוא רק שאני יעשה את זה בצורה קצת שונה ולא כמו שעוד מיליון אנשים עושים (לשים אותו על המעבד ועל זה בלוק מים). קצת דימיון...

למרות הדימיון לא נראה לי שהבנת עדיין אם איזה חום אתה אמור להתמודד ואם אתה חושב שבדרך הקצת שונה שלך תצליח ...אתה טועה הרעיון הוא להגיע לתוצאות (מעבד קר יותר)אז סלח לי אבל מיליון איש לא טועים

ניתן לעשות זאת.

אבל תיצטרך עוד לופ קירור של מים לצד החם, אולי תיצטרך 2 פלטיירים, עוד משאבה וצנרת.

אתה בעצם מדבר על WATERCHILLER - יש אנשים שניסו זאת בעבר.

חישובים תוכל לעשות בעזרת תוכנת KRYOTHERM - תוכנה חינמית לפלטיירים - אבל אין בה פלטייר של 226.

וכמובן תיצטרך להתמודד עם CONDENSATION.

סה"כ הרעיון הוכח כבר - והינו ישים.

צריך לזכור ש ככול שהדלתא בין הצד החם והצד הקר של הפלטייר יותר גדול - יעלותו קטנה.

תיצטרך להכין בלוק מיוחד - ל WATERCHILLER.

אנשים הגיעו עם 2 פלטיירים של 226 על 6 VOLT ל - 8 מעלות מתחת ל AMBIENT.

אני מסכים איתך רעיון יפה מוכר ומקובל אבל לא שאת הצד החם אתה מקרר ע"י כוס קפה או ע"י המארז עדיין צריך קירור כמו שאמרת ע"י בלוק מים על הפלטיר ככה

שלפי מה שאמרת זה הרבה יותר מסורבל מאשר לשים את הפלטיר על המעבד וקרר אותו ע"י בלוק מים

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה משהו יותר מדי משוגע.

עם קירור מים אני על טמפרטורה של כ 36 מעלות והייתי רוצה להוריד את זה עוד קצת. זה הכל.

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור - לא הכרתי את המוצר וזה דווקא נראה לא רע (חוץ מהמחיר).

פורסם

כן Swiftech עושה דברים טובים מאוד... אבל המחירים באמת יקרים... (כנראה בגלל שהמפעל יושב בארה"ב ולא באסיה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים