עבור לתוכן

OC לכרטיס מסך. אני צריך עזרה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כרטיס מסך כמו שמצויין בחתימה. הבנתי בעבר דרכם שעדיף להתחיל בקטן את הOC ובאמת הפעלתי את הRIVA ונתתי לו לבחון את ההגדרות של הכרטיס לאחר הפעלה מחדש. זה מה שיצא: (ראו תמונה)

השאלה שליהיא: מה להעלות קודם? את הCORE או את הMEMORY? ובכמה (יש לציין שאין לי גופי קירור שאני הוספתי על הכרטיס)?

איך אני רואה את הטמפ' של הכרטיס שלי עכשיו ואחרי הOC? כי כל עוד שאני לא רואה טמפ' אני יכול להעלות את הMHZ ללא בקרה.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

קודם כל תבדוק את גבול הזכרון בקפיצות של 10 את הליבה לאחר מכן בקפיצות של 5

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אז אני יעלה מ297 ל307... מה אז? איך אני יודע מה הגבול של הכרטיס שלי.

ואני אשאל זאת בצורה יותר ברור: שעשית OC למחשב אז העלתי את הMHZ ובעצם מה שהגביל אותי זה הטמפ'. ידעתי שהיא לא צריכה להיות גבוהה. בערך 40+- (לאחר בדיקת מאמץ). כאשר הטמפ' עלתה שם ידעתי להפסיק את הOC.

בכרטיס מסך אניך אני יודע את הגבול של הכרטיס? (אין לי שום גוף קירור נוסף על הכטיס אלא מה שבה עם היצרן).

ברגע שהעלתי את הזיכרון ב10 לאן להמשיך? ומתי אני יודע שלמהירות מקסימום של הזיכרון הגעתי ואז אני מתחיל עם הליבה.

כאשר עשית OC למחשב התעסקתי עם פרמטר אחד. כאן אני מעלה שני פרמטרים.

אודה להסבר מפוורט מעט. היות ואת המדריך קראתי אך אלו שאלות שלא רשומות שם.

תודה מראש על הסבלנות.

פורסם

כל פעם לאחר שאתה מעלה את מהירות הליבה ב5 והזיכרון ב10 תריץ את התוכנה 3DMARK05 תבדוק אם יש ארטיפקטים, וגם תראה את השיפור בציון.

כך תעלה כל פעם עד שמופיעים ארטיפקטים, וברגע שיופיעו תוריד את המהירויות למצב הלפני אחרון.

לגבי מקסימום אוברקלוק, בתוכנה RIVATUNER

פורסם

בתוכנה RIVATUNER אמור להופיע סימן קריאה בצהוב ברגע שאתה מעלה לרמה מסוכנת.

מרגע שמופיע הסימן אל תנסה להעלות יותר,פן תשרוף את הכרטיס!

פורסם
  • מחבר

אוקי, קודם כל תודה! סוף כל סוף הבנתי משהו. (למרות שאת הOC אני יעשה רק בערב כי אני לא ליד המחשב שלי, את התאוריה הבנתי).

2 שאלות:

מה זה

תבדוק אם יש ארטיפקטים
מה זה ארטיפקטים? איך אני בודק את זה. בקציור הסבר קצר של מה זה, ואיך בודקים זאת יעזור כאן.
וגם תראה את השיפור בציון
אותו כנ"ל לגבי שיפור בציון.

שוב תודה על התגובה הממצה.

פורסם

ארטיפקט פירושו תוצאה לא רצויה בתמונה המופיע על המסך, לדוגמא נקודות שחורות,עיוותים,מריחת צבעים,תמונה מעוותת.

הארטיפקטים נוצרים עקב התחממות יתר של הכרטיס ,בד"כ כאשר מבצעים אוברקלוק לכרטיס.

ברגע שהם מופיעים בזמן אוברקלוק, משמע שעליך להוריד מהירויות על מנת שהכרטיס לא יתחמם יתר על המידה.

לגבי ה3DMARK05 התוכנה מריצה בדיקה ובסיומה נותנת ציון.

רשום את הציון בצד והרץ את התוכנה לאחר כל העלאת מהירויות.

לאחר שהעלית מהירויות התוצאה אמורה להיות גבוהה יותר והדבר יתן לך איזושהי אינדיקציה ליכולת התצוגה של הכרטיס.

השיפור בא לידי ביטוי למשל בשיפור הFPS שפירושו מהירות פריימים בשנייה,או כפי שרבים קוראים לו מהירות תמונה בשנייה.

בזהירות,ובהצלחה ידידי!

פורסם
  • מחבר

אחחח, מי יתן וכל תשובה תהיה כזאת.

עוד שאלה טכנית: ברגי שהטמפ' גבוהה יווצרו ארטיפקטים זאת אומרת שאין לי מה לבדוק טמפ' עם תוכנות יעודיות לכך, מספיק שאני בודק בתוכנה שציינת שאין לי ארטיפקטים, ברגע שאין כאלוהכל בסדר ואפשר להעלות את המהירות. עד לפה הבנתי נכון?

אגב שאנחנו מדברים על מהירות להעלות תמיד 5 בליבה ו10 בזיכרון?

יש גבול לכמות הארטיפקטים שמותר שיהיו? או שבעצם הכרטיס אומר לך שיש לך (עדיין לא הרצתי אז אני מדבר בתאורטי בלבד) נאמר 10 ארטיפקטים מתי אתה יודע שהכמות הנ"ל היא לא בגדר הסביר? ובעצם האם היום שאני אריץ את התוכנה ללא שום OC יהיו לי 0הארטיפקטים?

פורסם

לגבי הטמפ' לא מזיק למדוד את גובה טמפ' כרטיס המסך במיוחד כאשר אתה מבצע אוברקלוק, ישנם כרטיסים אשר יש עליהם סנסור הנותן לך אפשרות לראות את טמפ' הכרטיס,אך בכרטיס שלך אין.

כפי שציינתי כבר, אל תעלה את המהירוית ברגע שמופיע סימן קריאה צהוב!

אמנם ישנם כאלו שהעלו אף מעבר לאזהרה,אך הם עשו זאת בידיעה ברורה שהם לוקחים סיכון,וכנראה שיש ברשותם קירור תואם.

חלק מאלו שנכשלו "הריחו" את התוצאה. :-\

תמיד תעלה בכל פעם מקסימום 5 בליבה,ומקסימום 10 בזיכרון,ואל תנבה להיות גיבור ולהקפיץ ביותר.

לגבי כמות הארטיפקטים,לי וגם לך אמור להיות מספיק שיופיע סוג אחד בכדי להוריד את המהירויות במיידי!.

אף אחד לא שואף לשחק counterstrike עם נקודות שחורות ומעצבנות על המסך,כל עוד הוא יכול להיפטר מהן.

ללא אוברקלוק לא אמורים להיות ארטיפקטים,אלא אם כן הכרטיס נדפק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים