עבור לתוכן

צורב או כונן CD במקביל ל HD, מה ממולצ?

Featured Replies

פורסם

שלום וחנוכה שמח

יש לי P4P800 ועלין HD כונן CD וצורב CDR

אנימוסיף צורב DVD

אמרו לי בחנות לא לחבר אותו במקביל ל HD כדי שלא יאיט את התעבורה אליו

1) האם זה נכון?

2) האפ CDR מאיט גם כן?

3) האם כונן CD מאיט גם כן?

נכון, אם זה הכל מאיט אני אוריד את כונן CD, זה ברור.

בברכה ובתודה, יהודה

פורסם

את הכונן שאתה משתמש בו הכי פחות שים במקביל לקשיח

פורסם

שים את הכונן עם הבאס המהיר ביותר (רוב הסיכויים שזה הצורב DVD) כדי לא להוריד את המהירות באס של ההרדיסק יותר מידי.

אם הצורב DVD עובד ב-ATA66 לא יהיה הבדל משמעותי בביצועים, מתחת לזה יהיה הבדל משמעותי בביצועים.

פורסם
  • מחבר

מצטער, לא ברור

האם קצב הבס BUS מוקטן מעצם השמת כונן איטי או רק כשאני משתמש בכונן זה (האיטי)?

מה זה ATA66 והאם צורבים תומכים בזה? LG4160 או NEC3500?

תודה, יהודה

פורסם

הבאס של זוג מכישרים על אותו כבל יוגדר לפי הבאס האיטי מבין השניים בעצם זה שהוא מחובר ולא מעצם זה שאתה משתמש בו.

כלומר אם אתה מחבר הרדיסק שתומל בATA100 עם מכשיר אחר שתומך ב-ATA33 שניהם יפעלו כל הזמן על ATA33 ולכן הביצועים של ההרדיסק ירדו

לא יודע אם יש צורבים שתומכים ב-ATA66. אם תחבר מכשיר עם ATA66 יחד עם הרדיסק זה יפגע הרבה פחות (אם בכלל) בביצועים של ההרדיסק (שבדרך כלל לא מצליח לנצל מעל 66)

באיזה מהירויות הצורב תומך תבדוק באתר הייצרן.

אם אין ברירה ויש רק ATA33 אז תחבר אותו עם המכשיר שאתה משתמש בו הכי פחות, אבל קח בחשבון שזה יגרור פגיעה ישירה בביצועים.

אני הייתי מעיף כונן אחד.

פורסם

אצלי יש הארדיסק על כבל בודד והצורב והCD משתפים כבל. לא ראיתי שום בעיות עם הסידור הזה (אפילו הצורב SLAVE)

פורסם

אין בעיה מבחינת תאימות לשים הרדיסק וסידי יחד, הבעיה היחידה היא בעיה של ביצועים.

הסידי שלך במקרה הטוב תומך ב-ATA33 ולכן הוא מגביל גם את ההרדיסק ל-ATA33.

בחיבור ב-ATA100 אתה יכול להגיע לקצב של 50-60MByte\s ב-Burst, כשאתה מוגבל ב-ATA33 תגיע מקסימום ל-33MByte\s, הפסדת חלק מהביצועים של ההרדיסק.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה תודה

ברור ומובן, מסקנה ברורה, יהודה

פורסם

זה נכון לגבי CHIPSETים ישנים... נכון להיום אפשר להריץ ATA100 עם כוננים ATA33 בלי פגיעה בביצועים.

מה שכן בקר IDE בנוי ככה שאיאפשר לקרוא משני התקנים בו זמנית ולכתוב להם גם כן... שזה אומר לצרוב לדוגמא מדיסק לדיסק כשמחוברים CD וצורב ביחד זה יכול לעשות בעיות במהירויות גבוהות לדוגמא.

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים