פורסם 2004 בדצמבר 1320 שנים הבעיה עם TEC - היא צריכת החשמל והצורך בספק נוסף בד"כ.יש פתרון טוב לכך:מספר חוקים לגבי TECS.1. יכולת הקירור ב וואטים מייצגת את היכולת ב-ריק ולא באוויר. - באוויר מדובר רק ב - 80% מהיכולת הרשומה.2. יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח.עכשיו בואו ניראה מעט נתונים לגבי TEC של 226 WATT:ב-15 VOLT הוא צורך 22 AMPERב-12 VOLT הוא צורך 16.5 AMPER.ב-7.5 VOLT הוא צורך 10 AMPER.ב-5 VOLT הוא צורך 9 AMPER.כלומר ב 5 VOLT - הצריכה תהיה של 9 AMPS כפול 5 VOLT שזה יוצא 45 WATT.יכולת הקירור תהיה 90 WATT.נאמר נחבר 2 TEC כאלו: נקבל יכולת קירור של 180 WATT מעשי = השווה ל יכולת של TEC בעל 226 WATT (לזכור 226 זה בריק).ואיזה צריכת חשמל נקבל?90 WATT לשני ה TECS ביחד! יחסית ל TEC אחד ב 12 VOLT שהיה צורך 200 WATT!מה היתרון - אם מריצים על 5 VOLT את 2 ה-TECS הצריכה הכוללת שלהם באמפר תהיה נמוכה מספיק כך שמרבית הספקים ביתיים יכולים להריץ אותם - ולא צריך לקנות ספק נוסף!הערות מחברים עם ידע מתקדם יתקבלו בברכה.
פורסם 2004 בדצמבר 1320 שנים וניראה לי שעוד משהו איך הוא ישים שני TECים על מעבד אחד ? הרי זה מעין ריבוע כזה שיושב בול בין הקירור למעבד לא ?!
פורסם 2004 בדצמבר 1420 שנים מחבר המחיר - זה עדיין רעיון.וניראה לי שעוד משהו איך הוא ישים שני TECים על מעבד אחד ? הרי זה מעין ריבוע כזה שיושב בול בין הקירור למעבד לא ?!ה TEC לא ילכו על המעבד! - זה בשביל WATER CHILLER.
פורסם 2004 בדצמבר 1420 שנים 2. יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח. מאיפה הבאת את הנתון הזה? נראה לי קצת תמוה... :
פורסם 2004 בדצמבר 1420 שנים מחבר "יכולת הקירור שווה לפעמיים הצריכה אם משתמשים רק ב שליש מהמתח" מאיפה הבאת את הנתון הזה? נראה לי קצת תמוה... : טקים מסוגלים לכך ואף ליותר אפילו עד כפול 2.5 בנסיבות מסוימות... זה משהו הנקרא Coefficient Of Performance=COP רק לקראת הוולטאז המקסימלי שלו - TEC יתן COP של 0.5 - ירידה רצינית - כלומר רק חצי ממה שהוא צורך יכול לשמש לפינוי חום. הנוסחה לחישוב פינוי חום ב TEC הינה: Q=2*Qmax*I%-Qmax*(I%)^2 Qmax הינו יכולת הקירור המקסימלית של TEC: עכשיו רק תדחוף את המיספרים פנימה ותראה. (בשליש מהמתח - אתה מקבל שליש מהזרם) אתה מקבל בשביל TEC 226W ב - 5 VOLT כ 124 W - יכולת קירור....ניזכור שזה בווקום - כלומר 99 וואט באויר. בנתיים מאחר והורדנו את המתח והזרם ...צריכת החשמל של ה TEC ירדה גם כן לתשיעית ממה שהיתה קודם. כלומר ל כ 45 וואט. הבנת?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.