עבור לתוכן

קניתי מדיות ritek dvd-r 4X ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

יש לי צורב nec 3500ag ועד עכשיו צרבתי עליו רק דיסקים cd-r, ועכשיו קניתי גם מדיות DVD, ויש לי כמה שאלות לפני שאני צורב:

-שמתי על הצורב FIRMWARE 2.18 שהורדתי מהאתר של NEC. ה-FIRMWARE הזה מאפשר לי לצרוב על המדיות האלה יותר מהר מ-X4? אם לא, האם קושחות אחרות (פרוצות) מאפשרות את זה? ואם כן, האם אני יכול לעדכן אותן בצורב, אחרי שכבר עדכנתי ל-2.18? והקושחה הזו כוללת תמיכה ב-BITSETTING?

-יש סרט של חתונה של בת דודה שלי שאני רוצה לשכפל. עם איזו תוכנה אני עושה את זה? והאם יהיה אפשר לנגן את הסרט בנגן DVD?

-ראיתי בחנות גם מדיות של TEAC X8 ב-10 שקל יותר מהריטק, אבל הלכתי על הריטק כי ידעתי שהמדיות האלה טובות. האם ה-TEAC מדיות טובות?

-וסתם שאני ידע - מדיות DVD+R אפשר לנגן בנגן DVD?

פורסם

שום קושחה רשמית לא תתן לצרוב יותר ממה שכתוב על המדיה עצמה,האופציה הזאת היא רק בקושחות לא רשמיות (פרוצות).

קושחות אחרות כן יתנו לך לצרוב במהירות יותר גבוהה וכן,אתה יכול לעדכן לקושחה פרוצה (אבל כך בחשבון שזה עדיין סיכון),כן יש בהם bitsetting. ל2.18 לא נראה לי שיש.

לשכפל בקלות נסה את dvdshrink ואין שום סיבה שהוא לא ינגן בדיוידי הביתי שלך (אם הוא תומך במדיה שעליה צרבת).

לגבי ה TEAC אני לא יודע,אני רק משתמש בסילברליין RITEKG04.

הרבה מאוד מכשירי דיוידי ביתיים לא יכולים לקרוא את פורמט הפלוס,או שתצרוב על מינוס או על פלוס ששינית לו את ה bitsetting ל ROM.

פורסם

רק תיקון קטן, קושחות רשמיות מאפשרות מריבות במהירויות גבוהות יותר אבל בד"כ רק על מספר דיסקים איכותיים נבחרים.

פורסם
  • מחבר

אז כדאי לי לעדכן לקושחה פרוצה? אילו סיכונים יש (חוץ מאשר מצב בו תהיה הפסקת חשמל באמצע העדכון) ? האם ניתן יהיה לעדכן את הקושחה הלא רשמית לאחת רשמית, בשביל האחריות? אם לא, האם יסכימו להחליף את הצורב במקרה שיתקלקל (לא כתוצאה מעדכון הקושחה)?

ואם כדאי לי לעדכן, לאיזו קושחה כדאי לי לעדכן? ובאיזו מהירות היא תאפשר לצרוב את ה- RITEK04? והאם הצריבה במהירות גבוה יותר מגדילה את הסיכוי לשגיאות בצריבה?

פורסם

כדאי? לא יודע,לי זה כדאי,לך,זה רק תלוי בך :)

הסיכון היחידי הוא שהעידכון ייכשל ולא תוכל לחזור ולעדכן לקושחה רשמית,למרות שלא ניתקלתי בבן-אדם אחד שזה קרה לו זה עדיין אפשרי.

אם זה יתקלקל עם קושחה פרוצה ולא תוכל להחזיר לרשמית...קשה לדעת,יש חנויות שלא מבינות מהחיים שלהם ולא ישימו לב ויחליפו,יש כאלו שיכולים לגלות.

כנס לפה: http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html רד ל NEC-3500A Modified Firmware ותתחיל לנסות,אני אישית משתמש ב LD_V1.3.zip באתר כבר יצא 1.4 אבל אין הבדל גדול,יש בו rip lock removed,bitsetting,RPC-1 אני צורב על הסילברליין שלי במהירות 8,ניסיתי במהירות 12 אבל התוצאה הייתה חרא,אז לא מומלץ.

פורסם

קניתי 10 מדיות DVD-R של RITEK ב50 ש"ח.

א. האם דפקו אותי ?

ב. באיזה מהירות כדאי לצרוב עליהן ? אמרו לי שX2 יתן את התוצאה הכי איכותית (כמה זמן זה יוצא ?)

(NEC3500A FW2.16

פורסם

1. לא בדיוק. 50 שקל זה המחיר ל10 דיסקים עם קופסאות אבל אתה יכול למצוא עוגות של 25 במחיר זול יותר בד"כ

2. לצרוב על 4X לוקח רבע שעה אז אני מניח ש2X יקח לך חצי שעה. אם הדיסקים מיועדים ל4X צרוב אותם במהירות הזאת, פשוט חבל על הזמן.

פורסם

מישהו יכל להסביר מהם היתרונות של rip lock removed,bitsetting,RPC-1 ...

פורסם

rip lock removed שאתה מוריד את הסרט להארדיסק שלך אז לא יקח לך 40 דקות,אלא משהו כמו 5-9 דקות.

bitesetting לשנות מדיה מפורמט פלוס ל ROM ככה שכל הנגנים הביתיים יכולים לקרוא אותה.

RPC-1 זה שאתה יכול לשנות בין PAL ל NTSC מבלי להיתקע אחרי 5 פעמים.

פורסם

איך עובד הקטע של ה MULTI SESSION בDATA DVD ? זה כמו CD רגיל ? צרבתי DVD ב MULTI SESSION ונרו זרק איזה הודעה שעל חלק מכונני DVDה הדיסק לא יעבוד וכאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים