עבור לתוכן

OC לסמפרון 2800

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני צריך עזרה בקשר ל-OC בסמפרון 2800

המפרט שלי הוא כדלקמן:

מעבד סמפרון AMD 2800 + מאוורר AMD מקורי שבא איו יחד

לוח אם MSI k7n2 delta2 lsr עם ציפסט  NFORCE 2 ultra 400

זכרון DDR 400MHZ  512MB 

המארז -2 מאוררי כניסה בחזית ושתי מאוררי יציאה (לא כולל מאוורר הספק כוח)

GEforce fx 5700LE 256 MB DDR 400 128bit של STLAB

להלן מספר שאלות שגיבשתי תוך קריאת הודעות בפורומים:

1. האם יש צורך להוריד את הזכרונות ל333 MHZ לפני ביצוע OC

2. האם יש להשתמש בקירור שונה (כרגע 38 מעלות - טמפ' מעבד)

3. מה עדיף להעלות את המכפלה (אם אפשר) או את הFSB (כרגע על 166)

4. עד כמה ניתן להעלות את הFSB של המחשב והאם כדאי להוריד את היחס זיכרון מעבד...

5. אני פתוח להצעות בעניין ה -OC ... וגם אשמח לדעת איך בודקים ביצועים לאחר OC

6. אם אפשר- הסבר קטן בקשר למתחים עליהם עובד המעבד ועם כמה ניתן לעלות או לרדת לפי הצורך....

הצעת יעול- אני לא אובר קלוקר מנוסה בכלל - אבל לכל מי שצריך "הקפאה במחשב" - יש אפשרות לבנות מערכת מיני מזגנית למארז - כלומר קירור על דחיסת גז  במחשב פנטיום ישן שיש לי בבית- עשיצתי יסוי ומחלקים שינים של מזגן מיקרו - בניתי מערכת שקיררה את הטמפ ל10 מעלות במארז .. כמובן אפשר לשים רק את הגוף המעבה (ה"פולט אוויר) של המזגן עם שרוול קצר למארז ואת המדחס המרעיש -מחוץ לבית/לחלון (להפטר - מהרעש ולתרכת מתח של המאווררים).

אני מדבר כמובן על מיזוג שהוא זול -300 400 שקל מחלקים ישנים של מזגן - ועד להקפאת המארז... התיעצתי עם כמה מחבריי- חלקם מהנדסי אלקטרוניקה וחלקם מהנדסי מכונות - ניתן ליצור שרוול ממיקרו מזגן שיספיק לקירור מספר מחשבים- בנוסף ניתן ליצור צלעות קירור על הפלטה האורית של הלוח אם או בגוף הפנימי של המארז- בצורה פשוטה מאוד -שימוש בחלקי מיזוג ישנים (וחינמים במגרשי גרוטאות של רכב למשל..) או בחנויות קירור שונות -יש שניה וכו' .. מזגן פנימי למחשב כמובן לא ישב על הספק כוח של המחשב..(אני בעצמי לא בא מתחום המחשוב ולא מהתחום האלקטרו -מכני טכני בכלל זהו רק תחביב ).

בנוסף -יש לי חדר מלאכה קטן כולל כמעט כל מכשיר אפשרי 0אני גר בדרום - אזור ב"ש אבל יש לי חדר מלאכה ואפילו יותר איכותי גם בצפון -איזור עפולה והעמקים), אני אשמח לעזור לאנשים לבצע מודינג ....

כמובן - תשאלו מדוע אני לא מרכיב מזגן כזה למחשב SEMPRON שלי- ככה זה כשאתה גר בבית עם אשתך והמחשב בחדר עבודה המשותף -הכל צריך להיות מסודר ואסור לחוטים להסתובב ובטח לא קופסאות מוזרות שהם לא מקרוגל ולכן אני צריך למחשב הסמפרון קירור למעבד -מה שתמליצו כשקט וטוב לOC... אגב המצב לגבי המחשב בחדר מלאכה שונה .........

פורסם

שלום לך.

* OC (אוברקלוקינג) מטרתו הבסיסית היא הפקת המקסימום מהמערכת שיש לך. שידרוג חינם .

יש שעושים זאת לשם הOC תוך השקעה כספית בקרור , ויש שמשקיעים במעבד חדש ;D

* לגבי המערכת שלך, תשקול הוספה של סטיק זכרון זהה לניצול האפשרות של DUAL CHANNEK שמוסיף כ 10% ביצועים לזכרון.

* הישום של OC תלוי במספר גורמים : לוח, מעבד, זכרון , ספק . הישום הוא ראשית פעילות של ניסוי וטעיה על כל פריט בנפרד , כאשר אתה מבודד את היתר. ובשלב השני מציאת קומבינציה שנותנת ביצועים מקסימליים בחומרה הקיימת. ולבסוף השיקול של השקעה כספית נוספת לעומת התמורה .

* בכל שלב תעשה לוג . כולל טמפ' הלוח , המעבד והחדר. ממנו תיצור גרף/ים שיעזרו לך לראות למה לצפות .

http://www.hasw.net/8rdavcore/

* בדיקה של יציבות המעבד נעשית ע"י PRIME95 שמבצעת חישובים באופן אינטנסיבי. יש גם אחרות.

בדיקה של הזכרון נעשית גם ע"י PRIME ןגם ע"י תכנות יעודיות בDOS כמו memtest86.

* לפני הOC חפש בגוגל לוח+מעבד +אובקרלוקינג כדי למצוא תוצאות של אחרים ולקבל מושג. בנוסף, בהזדמנות הראשונה וגם להבא, תרשום את קודי הזיהוי של כל פריט וכל ג'וק שנמצא עליו . זה עוזר בזיהוי ופתרון בעיות/שאלות שיצוצו בעתיד. בנוסף , תמצא את דף היצרן של הפריט ותשמור במחשב , וכן עידכוני BIOS , MANUALS , ומפרט טכני.

1. בדיקת OC של המעבד - עם ניטרול הזכרון. הזכרון בדיפולטס , ושינוי המהירות של המעבד ע"י המכפיל בלבד וללא העלאת הFSB. אולי אפילו הורדה . הוספת וולטאג' תוך רישום של הטמפ'.

2. קנה ארקטיק סילבר 5 (30שקל?) - משחת הקרור הטובה ביותר כרגע ושים במקום הגנרי (מן הסתם) שקיים .

3. בדיקת הזכרון - מקוה שהבנת - העלאת הFSB עם הקטנת המכפיל כדי למנוע הפרעה מצד המעבד . לגבי הזכרון יש שני פרמטרים : וולטאג' FSB ותזמונים . גם כאן בודקים בנפרד עד כמה שניתן.

4. אין טעם לבדוק שלא ביחס 1:1 משום שהפגיעה בביצועים לא מצדיקה זאת.

5. OC מסתיים במערכת יציבה . שהרי אין טעם במחשב שקורס כל 10 דקות.

6. בOC אתה מוסיף וולטאג' לדיפולט ומוריד את הטמפ' כמה שניתן. יש דבר כזה שנקרא UNDERCLOCKING ומטרתו למנוע בזבוז חשמל ושקט ע"י הפחתה למינימום של הצורך במאווררים שיוצרים רעש וצורכים חשמל.

קרור ע"י גז כבר קיים , אלא שהוא יקר מאד. יש מערכות קרור מים ויש מעט עם פלטייה . כולם מקררים מקומית ולא את המארז כולו. תוכל למצוא בקלות ברשת. הבעיה היא הרעש כתוצאה של סילוק החום. קרור לטמפ' החדר מועיל ליציבות וחיי המעבד אך לא בהכרח לOC . לרמה של נק' ההתעבות יתרום לOC גבוה יותר אבל סביר. רק קירור אל מתחת ל0 יעלה את הOC לרמת שיא . ובכל מקרה יש את מגבלת החומרה עצמה. יש סדרות יצור של מעבדים שיעשו OC יותר מאחרים.

לי למשל יש קרור מים שבניתי לבד. הספיק לP3 והיתה שקטה מאד אבל עם את'לון דורש רדיאטור ואיוורור חזק . היות ויש לי מערכת קרור שפירקתי שלמה ממקרר ישן, אני מנסה לסיים את הפרויקט הזה של קרור המים מהמרפסת דרך הקיר לחדר.

המארז שלי הוא SONATA של ANTEC , קניתי קיט של בידוד אקוסטי , והוא לוחש בלבד. תענוג.

אבל קרור לא סטנדרטי זה נושא נפרד. אני רוצה להזהיר אותך מפני מאווררים נוספים . הרעש יהיה לא נסבל. יש פתרונות של תעלות איוורור שמוליכות אויר חיצוני היישר לאן שצריך ודורשות פחות מאווררים. חשוב גם להוציא אויר חם מהמארז.

פורסם

לא כדאי לקנות עוד סטיק של זיכרון בשביל לעבוד בDual Channel, השיפור הוא 0% עד 0.5% בביצועים (או פחות). תקנה רק אם אתה באמת רוצה עוד זיכרון.

המכפלה שלך נעולה, האוברקלוק שתעשה הוא רק ע"י העלאת הFSB. תוודא קודם שהיחס בין זיכרון למעבד הוא 1:1 ואפיק הAGP:PCI נעול על 66/33. אם ככה, אז במצב הרגיל הזיכרון שלך עובד ב333 מגה-הרץ למרות שהוא יכול לעבוד ב400, זה לא אומר כלום חוץ מזה שאתה יכול בשקט להעלות את הFSB עד ל200 בידיעה שכל מה שעובד מחוץ להגדרות שלו הוא המעבד. לא הייתי רץ לקנות שום דבר, גם לא משחה, לפני שאני מנסה לעשות אוברקלוק ולראות מה עוצר אותי - מחסור במתח, טמפ. או רכיב כמו לוח אם/זיכרון. אתה יכול להמשיך לעשות אוברקלוק מעבר ל200 FSB, אבל זה בשלב שני - אז אתה גם עובד עם המעבד ועם הזיכרון מחוץ להגדרות שלהם (גם זיכרון יכול לסבול אוברקלוק, אבל בד"כ באחוזים יותר קטנים ממעבדים) תזכור שהזיכרון עובד בפי 2 המהירות של הFSB.

פורסם

אין לו מכפלה פתוחה כך שלא ניראה לי שהמעבד יעמוד ב (כמה המכפלה 12 או 12.5 ) כפול 200 בקירור מקורי או שאולי AMD חידשה את הקירור שלה לסמפרון ?

זה 2400/2500 MHZ ! הסמפרונים הם לא מובילים : ;)

פורסם

זה נכון

פורסם

adihadas

עם תעשה OC תודיע לכמה אתה מגיע ....

:xyxthumbs:

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

נסיון OC ראשוני עם מאוורר רגיל של AMD ב FSB 200 עבד יפה .... 2400MHZ יציב למדי ומריץ משחקים יפה

אני צריך שם של תוכנה שמאמצת את המעבד למקסימום כדי שאוכל לבדוק את ההתחממות בLIVE בלי לצאת כל רגע ממשחק תוך הקשת alt+tab

נסיון שני הוביל אותי ל 202MHZ -עבד יפה גם הוא, יש התחממות לכיוון 50 מעלות + לכן הופסק כרגע הניסוי ואני צריך שם של מאורר מתאים לקירור מעבד (אם אפשר עדיף שקט...)

ללא OC על 166FSB מעלותיו של המחשב נעו בין 38 - ללא מאמץ ועד 44 (על NFS UGD2 - משחק, אבל לא אימצתי מעבד עד 100 אחוז לפי הTSKMNGR של הWINXP, לכן אני מבקש לינק...)

נסיון שלישי- עם מעבד של חבר- Sempron 2400 - הגענו ב200 FSB - ל 2000MHZ עיבוד 44 מעלות עד 50 מעלות ב202

שאלות שעלו :

1. מהי טמפ' מקסימום מומלצת ל SEMPRON לא מצאתי באתר של חברת המעבד AMD ... כנ"ל לגבי מתח - מופיע על הלוח שלא מומלץ מעבר ל1.675 V

2. איך אני יודע מהי המכפלה ? והאם היא נעולה- כשיש אפשרות שינוי בלוח האם אבלבמה שמסומן - כתוב אצלי DEFAULT

3. לא מופיע 33/66 יחס AGפ:PCI אבל מופיע משהו דומה AGP SPERAD SPECTROM על DISABLE או DEFALE או חצי או 1

4. הזיכרונות שלי - מופיע הכיתוב CEON על הגוק' (DDR 400 MHZ כאמור) האם ניתן לעלות איתו מעבר ל 400MHZ (200FSB כאמור)

5. למה שווה ה2800 SEMPRON מואץ ל200 FSB

6. מה לגבי תוכנת MSI CORECELL ? האם קדאי לנטר איתה

7. איזה תוכנה תיקח את המעבד למקסימום ניצולת לשם בדיקה... (אותה שאלה כמו למעלה).

תודה לכל מי שעזר לי עד עכשיו.... אנא פרטו מהם כלי הבדיקה PRIME95 לא ביצע לי אף בדיקה ...AIDA32 הצליחה לא רע

פורסם

cpu-z, gunmetal benchmark, 8rdavcore

חפש בגוגל. תנטר אם מה שתרצה

Prime95 - Torture Test

rojakpot.com - bios optimization guide

חפש review של הסמפרון .

קרא שוב את ההסבר הקודם שלי

פורסם

נסיון OC ראשוני עם מאוורר רגיל של AMD ב FSB 200 עבד יפה .... 2400MHZ יציב למדי ומריץ משחקים יפה

משחקים לא מאמצים את המעבד כמו שצריח

חוץ מיזה יש מצב כניראה שעם הסמפרונים מגיע קירור טוב יותר לפי ה OC כי ה קירור של ה AXP לא היה עומד בזה

וגם אני שיפרתי את ה OC שלי ל 2500 MHZ ;D

חח אין פשוט אין על AMD ;)

פורסם
  • מחבר

אירעה תקלה oc של הסמפרון

ב200 FSB לאחר בדיקות, 41 מעלות, ויום עבודה מאומץ, המחשב כבה, עשה REBOOT, הביוס עלה וזיהה את הסמפרון 2800 כאתלון 1200, שוב לאחר ריבוט, הלוח לא מזהה יותר את המעבד, ניסיתי JABT למחיקת הפלאש, לא עבדת , הוצאתי חשמל כמובן (את תקע הקומקום) ולא את תקע הATX , הוצאתי את הבטיריה עצמה, קיצרתי שוב את ה JBAT  בפינים 2ו-3 ל20 שניות.. והחזרתי לפינם 1 ו-2 - כלום לא עבד.... שמתי את המעבד על לוח אחר שיש לי, הפלא ופלא עבד כמו נסיך וזוהה על 2800, שמתי את המעבד על שלי- חשוך כמו הלילה אין בוט... שמתי מעבד סמפרון 2400 על הלוח שלי - זוהה ועבד גם על 200 FSB .. העלה XP SP2 וגם לינוקס שיש לי במחיצה אחרת על הדיסק מנדרייק 10.1 ..איפסתי את הלוח ל -  DEFAULT .. שוב שמתי סמפרון 2800... חשוך לנו בביוס (לא עולה)... החזרתי 2400..עולה

גרסאות ביוס שניסיתי -המקורית והמעודכנת לאחרונה -שניהם לא עבדו........כעת אני אובד עצות..ניסיתי הכל.....החלפתי כל חלק בין שני המחשבים - להלן המפרטים של שני הלוחות  MSI K7N2....האחד מדגם   רגיל  DELTA והשני מדגם DELTA2 LSR ...מפרטים תואמים למדי וביוסים מעודכנים....לא מובן לי מכדוע אני לא מצליח לאפס את הסיוס לסמפרון...........הלכתי לחנות המחשבים -אמרו לי שהמעבד לא תקין- החלפתי לסמפרון 2800 חדש... התקנתי - שמתי על 180 FSB -עבד... שמתי על 200 FSB - חזרנו לאותה בעיה- הפעם תוך שעה מהדלקת המחשב ? מה לעשות........

אני מבקש את עזרת המומחים הכבדים ממני (הלוח באחריות עדיין -אין מה לדאוג.......גם המעבד.....) הטמפ' עמדה על 42 מעלות הפעם ובמאמץ 44...

מה לבדוק עוד?

האם תיתען בעיה בלוח ולא במעבד..אף על פי שבחנות טענו שאין שום סיכוי.....האם תיתכן בעיה בFLASH שלא נותנת לאפס את הלוח....(לא נראה לי)....

ניתקתי את כל הרכיבים מהלוח (IDE והכל......החלפתי זכרונות.....).......לא עבד לצערי....

לעיונכם

אשמח לעזרה

פורסם

אז עכשיו כשאתה מתקין את ה2800+ הוא עובד בסדר ב166 מגה-הרץ?

אם כן, אז כשאתה מעלה ל200, תריץ את Prime95 במצב Torture test עם Small FFTs. תריץ את זה ללילה ותבדוק אם הוא נותן לך שגיאות. אם כן, תעלה מתח. אם המחשב קורס, גם תעלה מתח. תבדוק גם אם זאת בעייה של טמפרטורה גבוהה מדי (לא חשוב מה הלוח שלך כותב, זה אף פעם לא נכון), פתח את המארז.

להבא, אם אתה רוצה תוכנה לזיהוי המעבד תשתמש בCPU-Z ולא במקש ימני על My computer, הראשונה תתן לך הרבה יותר מידע ותגיד לך מה הבעייה.

פורסם

תשתמש בCPUZ , ותתן לנו תמונות מסך מתוכו , ואם אתה יכול , תבדוק גם super pi , אתה תמצא על זה בגוגל(תוריד את התוכנה סופר פאי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים