פורסם 2004 בדצמבר 920 שנים שלום! יש לי בעיה מסוימת במחשב ו... תהיתי אולי אם תוכלו לעזור לי, בבקשה. אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אז ככה - המעבד במחשב הוא פנטיום 4 2.4 או משהו כזה ו... העניין הוא שלפני שבוע החלפתי ספק. לאחרונה המחשב פשוט נכבה ומתאתחל. לאחר אבחון ראשון שמתי לב שהמעבד ממש התחמם - 80 מעלות! עכשיו מה שלי עלה בראש זה: המאוורר שלו נשרף והתקלקל, המאוורר חלש מדיי סתם ככה, או שהמאוורר מקבל פחות כוח חשמלי ומסתובב לא מספיק מהר לקירור. לקחתי קצת נתונים מהביוס: המאוורר מעבד מסתובב ב2700 ככה עד 3100, ולגבי החשמל - VCORE מראה על 1.5V +3.3 מראה על 3.20V +5 מראה על 5.6V +12 מראה על 11.2V האם באמת יש בעיה בספק החדש שהתקנתי כך שאין מספיק כוח למאוורר לקרר המעבד? אשמח מאוד אם תעזרו לי, באמת -בכל דרך שהיא, רעיונות הצעות... זה דיי משבית את המחשב אתם יודעים תודה!
פורסם 2004 בדצמבר 1020 שנים מחבר הספק הוא של CODEGENוהוא בעל 400W, כמו הקודם של אותו המחשב עם הבעיה.מה גם, הוא כבר השני שאני שם למחשב כלשהוא, אצלי יש אחד והוא לא בעייתי.מוזר... ובכל זאת מחשיד.
פורסם 2004 בדצמבר 1020 שנים לא שמעתי על הספק הזה, חריגה של 11.22 ברייל של 12וולט זה גרוע מאוד, זה אומר שהספק לא עומד בדרישות של המעבר, הארדיסקים וכרטיסי מסך.כשדבר כזה קורה :1. מכבים את המחשב.2. לפתוח מכסה צד.3. להביא מאורר ביתי שניתן לכוון ישר על המחשב (עם המחשב על הרצפה להביא מאוורר קטן), להדליק על עוצמה מרבית ולכוון על המחשב. (הצד החשוף)4. להדליק את המחשב ולבדוק את הרכיבים ידנית במידת הצורך, כדאי בזמן שהמחשב עולה ככה שלא יהיה זמן לרכיבים להתחמם. (שימו לב שלא שיחקתם תופסת שערות לפני ^^)5. לא להשאיר את המחשב דלוק יותר ממספר דקות במקרה שלך.מן הסתם כמו שבדקת המאוורר של המעבד מסתובב (אני הייתי בודק פיזית כמו שאמרתי למעלה), מדובר לדעתי בספק שלא עומד בדרישות המערכת, אני הייתי קונה ספק 350 וואט של אנטק במקום. (אם יש לך כרטיס מסך תובעני והרבה כוננים אפשר ללכת על 400 אבל אין סיבה לעבור)אם יש לך אחראיות תחזיר את הספק תבקש זיכוי ותקנה אנטק או אנרמקס. (משהו עם שם)מקווה שעזרתי
פורסם 2004 בדצמבר 1020 שנים מחבר קודם כל תודה.את כל מה שרשמת אמרתי לאחותי לעשות, אני מכיר מקרים דומים. אבל... מה הכוונה לבדוק ידנית את הרכיבים? איך אפשר למדוד מאוורר באופן ידני? ו... הכרטיס מסך שלה לא תובעני במיוחד, 5200 GF4 אם אני לא טועה...למה לקנות ספק שך 350W אם קודם היה למחשב 400?
פורסם 2004 בדצמבר 1020 שנים קודם כל תודה. את כל מה שרשמת אמרתי לאחותי לעשות, אני מכיר מקרים דומים. אבל... מה הכוונה לבדוק ידנית את הרכיבים? איך אפשר למדוד מאוורר באופן ידני? ו... הכרטיס מסך שלה לא תובעני במיוחד, 5200 GF4 אם אני לא טועה... למה לקנות ספק שך 350W אם קודם היה למחשב 400? בקשה אני שמח לעזור מצטער שרשמתי משהו כל כך סתמי - הכוונה הייתה בלבדוק ידנית כלומר להרגיש אם אוויר זורם, אם המאוורר מסתובב - להשתדל לא לגעת ברכיבים מתכתיים שלא לצורך (אפילו שרוב החלקים המסוכנים מוגנים, רק שתדע). הנתונים שאתה מקבל מהטרמוסטטים וכדומה לא תמיד מדויקים, לפעמים יכול להיות דיווח על מאוורר שלא זז אבל הוא בעצם זז טוב - במקרה שלך מה שאתה צריך לבדוק זה עם המאוורר של המעבד עובד או לא, חוץ מזה אין לך הרבה מה לעשות. דבר שני זה שספק נקרא 400 וואט לא אומר שהוא מספק חשמל יותר טוב מ350 וואט - לרוב ספקים גנריים רגילים (כמו הספק שלך) חזקים כמו ספק עם שם בעל 50-100 וואט פחות. (לדוגמא לאנטק יש ספקים מאוד חזקים, 350ווט שלהם יכל להחזיק מערכת בזמן שדרוש 450וואט ספק גנריק בשביל להחזיק אותה מערכת) סביר להניח שהספק שלך פגום, אני אישית הייתי מנצל את ההזדמנות וקונה ספק עם שם, יש יותר בטחון ויותר חיים לספק. מקווה שזה קצת יותר ברור.
פורסם 2004 בדצמבר 1020 שנים אני לא חושב שהספק פגוםקודגן נחשבים לג'נריים הסבילים, אבל הם עדיין ג'נרייםלא ציינת כל כך מה המפרט מערכת אבל המלצה שלי זה לקנות HEC AR-T 300W ב 175 שקל, הספק הזה יחזיק יותר טוב מכל 450W ג'נרי.קודם כל חשוב לבדוק את המחשב עם ספק של חבר או משהו, לראות שבאמת הוא הבעיה (רק להיות בטוח שאחרי הקניה המצב יחזור לקדמותו)לא ממש רשמת איזה מעבד יש לה, אבל רוב המעבדים לא ישרדו ב80 מעלות, ואתה תראה את זה בבירור על המסך (ע"י הורדת הביצועים בצורה דרסטית) , בנוסף הייתי בודק את גוף הקירור שיושב על המעבד, שהוא תפוס חזק ושהוא בא במגע עם המעבד, מקרב להיטסינק עוד מאורר שיעזור למאורר שעל גוף הקירור, לראות אם הטמפרטורות צונחות בצורה משמעותית..בכל מקרה גם אם הספק הוא אכן הבעיה, וגם אם לא.. תמיד עדיף לשמור על המערכת עם ספק איכותי ולא סתם ספק ג'נרי לא אמין (:יום טוב, ובהצלחה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.