עבור לתוכן

איך בנוי האינטרנט?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן..

יש לי ידע בתקשורת וניהול רשתות\דומיינים\שרתים ברמה ארגונית

אבל תמיד עניין אותי איך מורכב האינטרנט מבחינת טופולוגיה ושרתים

כלומר לאן בהכבל שיוצא לי מהמחשב מחובר ואיך אני מקבל אינטרנט?

במקרה שלי יש לי כבלים אבל נאני אסתפק בתיאור כללי גם

תודה

פורסם

OK

תמיד כדאי להתחיל בהתחלה

אזה הינה:

התחלה

הכבל שיוצא לך מהמחשב מחובר לספק תשתית - נזק או HOT. הם מחברים אותך לספק האינטרנט שלך

הספק, מקצא לך כתובת IP זמנית או קבועה ומחבר אותך פיזית לאינטרנט.

עכשיו מגיעה השאלה: אבל מה זה אינטרנט!?!

תשובה: אנדרלמוסיה של נתבים ושרתים!

האינטרנט בנוי בפיזור של נתבים בלי קשר הגיוני או רציף(לרוב) כך שאין ממש מרכז לאינטרנט הגלובלי.

דוגמא:

חבילה יוצאת מהמחשב שלך---> מגיע לרכזת של ספק האינטרנט שלך והיא מעבירה את החבילה שלך הלאה לרכזת לדומגמא של מרכז האינטרנט הישראלי--> משם לחיבור התת ימי לארה"ב--> ניו יורק --> נתב בניו יורק --> חוות שרתים --> נתב--> שרת.

כמובן זו רק סקיצה מופשטת של התהליך ויש הרבה יותר נתבים בדרך

אתה יכול לגלות כמה נתבים אתה עובר בדרך לאתר על ידי שימוש בפקודה tracert שם אתר

עכשיו ניתן להכניס לסקיצה גם שרת DNS

אתה, פי מה שאתה טוען מבין קצת ברשת אז אתה בטח מבין שיש פה שרת DNS איפשהו.

ואתה צודק. השרת שאתה משתמש בו יושב בספק שלך לאינטרנט, שהוא יושב תחת שרת root של הטכניות לדוגמא והוא יושב תחת שרת .(כן, נקודה) שזה הסוף של כל כתובת והדומין הראשי של האינטרנט

:screwy: :screwy: :screwy: :screwy:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

אבל בערך את מה שאמרת אני יודע..

מה שיותר מעניין אותי זה להתמקד במשפט

"הכבל שיוצא לך מהמחשב מחובר לספק תשתית - נזק או HOT. הם מחברים אותך לספק האינטרנט שלך"

איך בידיוק זה קורה?

פורסם

1. האינטרנט זה ממש לא "אנדרלמוסיה" של שרתים. בפועל יש היררכיה ברורה של שרתי TIER1, TIER2 ו- TIER3, כך שהאינטרנט נראה יותר כמו מספר קטן של נתבים ב- backbone שנותנים שרותים למספר רב ינתבים של חברות אינטרנט גדולות פחות והן נותנות שרותים לחברות אינטרנט קטנות שנותנות שרותים לצרכן הסופי.

2. החיבור ב- ADSL מתבצע בערך ככה:

התשתית של בזק מבוססת על פרוטוקול ATM . בלי להיכנס לפרטים, מודם ה- ADSL שלך מדבר בקצהו השני של חוט הטלפון עם מודם ADSL נוסף שהינו חלק מדבר שנקרא DSLAM שמרכז הרבה מאד קווים. מה- DSLAM יוצא קו אופטי שמרכז את כל התעבורה אל תוך רשת ה- ATM של בזק. ספק האינרטנט גם הוא מחובר ל- ATM של בזק. בזק מגדירה דבר שנקרא "virtual circuit" בין יציאת מודם ה- ADSL ב- DSLAM שמדבר איתך לבין יציאת ה- ATM בספק האינטרנט. ה- virtual circuit זה כמו נל"ן (קו נקודה לנקודה) וירטואלי שבכלל לא מריץ פרוטוקול אינטרנט, אלא מתנהג כמו "חוט". לכן על גבי ה "חוט" הנ"ל רץ פרוטוקול PPP שזה IP על גבי תשתית שכבה 2 של תקשורת טורית (כמו שפעם הרצנו על מודמים לפני עידן הפס הרחב).

בשביל להבין מעבר לכך אתה צריך להכיר מה זה ATM.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת..

מישהו יודע איך זה בכבלים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים