עבור לתוכן

פיזיקה - בניית סביבון

Featured Replies

פורסם

אני לומד פיזיקה ונתנו לנו בתור אתגר לחנוכה לבנות סביבון שצריך להסתובב כמה שיותר... למישהו יש רעיון כלשהו?

לי בכלל אין רעיון למשהו שאפילו יסתובב קצת...

פורסם

אשכרה נתנו לכם את זה?

לומדים מכניקה של גוף קשיח בתור נושא בחירה? בלי זה אני לא יודע איך אפשר לחשב אתזה, המכניקה הניוטונים שמלמדים במגמת פיסיקה זה ברמה של כיתה ד' בבית ספר במדינה כמו רוסיה או סינגפור...

פורסם

העיקרון הוא שהסביבון צריך להיות כמה שיותר מאוזן, כמה שיותר קל, ועם שטח פנים כמה שיותר קטן (במיוחד החלק של השפיץ). לדוגמא: קח צלחת פריסבי מאוזנת (יש כאלה שקצת עקומים... זה לא טוב) תסמן במדוייק את המרכז, תעשה חור, תקע איזה מוט מתכת או פלסטיק, עם קצה כמה שיותר חד, תנסה לאזן את הסביבון על הקצה, תוסיף פלסטלינה או משהו שיאזן את המסה באופן שווה, וזהו.

כמובן שזו רק דוגמא, אבל זה העיקרון... אפשר לעשות את זה ממשהו קטן יותר מפריסבי...

פורסם

https://www.tymond.com/shop/product_data.asp?id=583

נראה דיי יציב...

אגב, יש צלחות פריזבי מקצועיות שהן מאוזנות, המחיר שלהן בארץ נע מ75-90 שקל בערך.. ואפשר להשיג אותן רק ב 4-5 חנויות בכל רחבי הארץ..

פורסם

חשוב מאד גם מרכז הכובד

ככה שהוא נמוך יותר ככה העצם יהיה יציב יותר

פורסם

המורה אמר אם זה חייב להיות רק סביבון? משום שאפשר פשוט לשים מנוע ולדביק סביבון ופשוט לחבר לסוללות...

אם לא אז תכין צלחת שהקצה שלה הוא ממש חד וזה בהדרגה נהיה עבה יותר. אחר כך במרכז דפוק מקל [קל ובצורה שווה] בסביבון ותכין שפיץ ממשהו חד כמו השפיץ של העפרונות ותשחק עם הנתונים של השפיץ ושל המקל עד לנקודת איזון מקסימלית...

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

המורה אמר אם זה חייב להיות רק סביבון? משום שאפשר פשוט לשים מנוע ולדביק סביבון ופשוט לחבר לסוללות...

אם לא אז תכין צלחת שהקצה שלה הוא ממש חד וזה בהדרגה נהיה עבה יותר. אחר כך במרכז דפוק מקל [קל ובצורה שווה]  בסביבון ותכין שפיץ ממשהו חד כמו השפיץ של העפרונות ותשחק עם הנתונים של השפיץ ושל המקל עד לנקודת איזון מקסימלית...

בהצלחה!

כבר חשבתי על משהו תגידו לי מה דעתכם...

לקחת מיני דיסק ובתוך החור שבאמצע לקבע חרוז ובתוכו מסמר\בורג\קיסם שעליו יסתובב הסביבון... ואחר כך אני אמרח פלסטלינה על הדיסק מלמעלה ובמרכז יהיה הכי הרבה פלסטלינה ולאט לאט הכמות תרד בהדרגה עד לסוף... מה דעתכם?

פורסם

רעיון לא רע

בעיקרון אתה צריך משהו שאתה יודע בדיוק את המרכז שלו ופלסטלינה מסיביבו שתעביר את מרכז הכובד כמה שיותר נמוך ובמרכז

פורסם

מגנט מעל מוליך על בתוך וואקום יסתובב עד אינסוף :xyxthumbs:

פורסם

הולכים על הדרך הפשוטה הא? :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים