עבור לתוכן

ויברציות של הארדיסק WD חדש

Featured Replies

פורסם

קניתי WD 80ג'יגה עם 8 מגה קאש.

ישר שמתי לב שהוא עושה ויברציות מוזרות מאד. לא הויברציות הגבוהות שהיינו שומעים מדיסקים קשיחים לפני שנים, אלא דווקא צליל נמוך שכזה.....חיכיתי עם זה יום והלכתי להחליף. החליפולי על המקום, וגיליתי שעם הדיסק המוחלף ההיפור אותו סיפור.

השאלה: האם ישנה סחורה "סוג ב'" בכל הקשור להארדיסקים? קשה לי להאמין שחברה כמו WD תייצר היום מוצר שמפיק ויברציות כאלו..

יכול להיות שמכרו לי חרא?

פורסם

יכול להיות שלא חיזקת את הברגים של ההארדיסק במארז ?

פורסם

לפני שזורקים חרא על אחרים, תוודא שהוא לא פוגע בך.. ;D

לא ש-WD כאלה תותחים, אבל אם זה מה שקורה אצלך עם דיסק חדש לגמרי, פעם אחרי פעם.. בדוק איפה פישלת..

ד"א, אם יש לך אפשרות, ניתן לשים גומיות בידוד (כמו שייבות, רק מגומי) בין הבורג לגוף המחשב, מה שמשפר את הבידוד ומפחית ויברציות.

פורסם

תתפלא שף, כמעט לכל חלק במחשב יש סוג ב, אפילו חברה כמו WD ידוע לי שההארדיסקים שלהם רועשים, יש להם בולם מכני (רגיל) למחט ולא נוזל כמו לseagate. מה שקורה שהויברציות עוברות למתכת מסביב לכונן וגורמת למחשב לרעוד.

יש טריק לבלום זעזועים לטווח הארוך - תסתכל על הלינק :

http://www.silentpcreview.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=8&page=1

ולטווח הקצר, אם אתה רוצה לראות איך זה עובד בתיאוריה - תסתכל על הלינק http://www.spodesabode.com/content/article/hddnoise.

היה לי אותו סיפור עם שני הארדיסקים, אחד היה WD ישן והשני חדש, ודווקא החדש עשה כל כך הרבה רעש. החלטתי שזה לא הולך, אחרי שראיתי את הלינקים האלה, קניתי Seagate Barracuda 120gig/8mb cache , חיברתי אותו עם קבל חום בולם זעזועים של זלמן (מלמעלה) לכונן של הסידירומים וחיברתי מהצד השני מאווררים כפולים של ואנטק. שקט + קור. (באיוורור עלה לי ביחד בערך 200).

אני אישית החלטתי לא להשתמש בחוטים האלסטים האלה, בגלל שהמחשב שלי זז הרבה, בגלל שהBarracuda נחשב להארדיסק אחד מהשקטים ביותר הרשיתי לעצמי להשתמש בבולם של זלמן (הוא בולם חלק קטן מהויברציות, אז למשל הוא לא היה עוזר הרבה לכונן שלך אני חושב)

מקווה שעזרתי

פורסם

יש לי הרדיסק בדיוק כמו שלך

יש לו אותם רעשים

גם לחבר שלי יש בול אותו הרדיסק עם אותם רעשים

ולחבר שלי יש גם כזה רק 40 גיגה ואותם רעשים

בקיצור כל הסדרה הזאת רעשניות במיוחד, כל המחשב שלי שקט לחלוטין שומעים רק את ההרדיסק..

פורסם

אתה מדבר על הWD או על הBARRACUDA ??

צריך לעשות כל כך הרבה בדיקות היום לפני שקונים חומרה, מוצרים ממש לא אמינים ...

פורסם

ה WD.. מרעיש כמו סמארט פאן

ניסיתי לשים במגירה נשלפת ניסיתי הכל.. הרעש שלו מחלחל מבעד לכל דבר

וזה לא ויברציות שאפשר לפתור ע"י כל מיני ספוגים.. זה רעש פנימי מתוך ההרדיסק עצמו :\

פורסם

היתה לי אותה בעיה כמו שאמרתי, וזה למה החלפתי את השני הארדיסקים שלי בהארדיסק אחד של 120 גיגה עם 8 מגה קאש, די זול היום - עלה לי פחות מ400 עד כמה שאני זוכר.

טוב שכחתי שאמרת שקנית אותו בזמן האחרון =\

אולי תצליח למכור אותו במכיר סביר, בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים