עבור לתוכן

שאלה בקשר ל OC לזכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת האם יש אופציה לעשות OC לזיכרונות עצמם ע"י העלת מתח שינוי תזמונים וכולי ..

אני כמעט בטוח שכן פשוט קראתי כמה דברים שבלבלו אותי ..

אמרו לי שעדיף לי לקחת על ההתחלה זיכרונות 500 MHZ ולעשות OC ככה שהלוח יתמוך בהם ..

אבל אני לא יכול פשוט לקנות זכרונות 400 ואז לעשות להם OC שיגיעו ל 500 ?

פורסם

לא כל זכרון DDR400 יוכל להגיע ל250MHZ (מהירות סטוק של DDR500)

בנוסף לא מומלץ להמהיר את הזכרונות בלבד, אלא לשמור על יחסים סינכרוניים עם הFSB הכללי (CPU:DRAM RATIO)

במידה ויש לך מעבד העובד על 200MHZ ואתה מעוניין להמהיר אותו, תמהיר במקביל גם את הזכרונות...

קח בחשבון שככול שאתה מעלה את הזכרונות מעבר למהירות הסטוק שלהם, תצטרך להוריד את התזמונים, ככה שמומלץ לקנות מראש זכרונות בעלי תזמונים גבוהים, בנוסף תצטרך גם להעלות את המתח אז עדיף לקנות זכרונות שידועים ביכולת עבודה במתח מינימלי של 2.8V (הסטוק הוא 2.6) - פה כבר יותר משתלם לפי דעתי לקנות DDR500 סביר, מאשר DDR400 יוקרתי.

תוכל להעלות את הזיכרון לבד ע"י מעבר ליחסים אי-סינכרוניים (כאשר ב CPU:DRAM RATIO המספר הימיני יהיה גבוה יותר),

אבל שוב אני לא ממליץ להתעסק עם זה שלא לצורך (כפי שאמרתי הפעולה הנורמלית היא העלאת המעבד והזיכרון במקביל).

בהצלחה (:

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה !

אם אתה יכול לעשות לי רק עוד טובה קטנה אחת ..

אני רוצה לקנות את ה PDP 400 MHZ PATRIOT ..

עכשיו אתה אומר לי ששווה לי לקנות את ה 500 MHZ שלהם ? (התיזמונים הם 3.4.4.8 אם אני לא טועה ..)

אם לא אז תגיד לי מה שווה לקנות מלוג'יק פי סי ..

הלכתי דווקא על ה PDP כי היו עליהם ביקורות מעולות כאן באתר ...

ד"א הלוח שאני הולך לקנות זה ABIT AV8 939 ככה שיש לי דואל והוא תומך ב 400 גג ..

המעבד הוא 64 3000 939

פורסם

עד כמה שזכור לי מהכתבה, ה ADATA אוברקלוקרים טובים יותר, וזולים יותר..

וואטוס - אתה עוד לא ראית זכרונות רצים 2-2-2-11@275MHZ ;)

פורסם
  • מחבר

עדיין ה PDP לוקחים אותם ..

כי התכנון ל OC הוא לא בזמן הקרוב כי חבל סתם על ההתחלה לתת אוברקלוקינג (חוץ מלמעבד כי הוא קר מאוד ושווה לעשות לו OC על ההתחלה)

אז אתם אומרים ששווה לי לקחת את ה PDP 500 MHZ ? הבדל של 100 שקל

פורסם

חבל? מה בדיוק אתה מפסיד באוברקלוקינג שחבל?

פורסם

עד כמה שזכור לי מהכתבה, ה ADATA אוברקלוקרים טובים יותר, וזולים יותר..

וואטוס - אתה עוד לא ראית זכרונות רצים 2-2-2-11@275MHZ  ;)

מה דעתך על 280 ב 11-2-2-2 ?? ;D

פורסם

איזה זיכרון עושה את זה? :o :o :o

פורסם
  • מחבר

חחחחחח אין באמת משהו רציני .. הבלאי לא כזה פקטור פה למה גם אם זה יקצץ את אורך החיים שלו בחצי זה יהיה 5 שנים ולא 10 :P

אבל ... חבל סתם שנגיד אני אפקשש בOC ואז יגידו לי שאין לי אחריות .. בלה בלה בלה ..

קיצר .. בחזרה לשאלה המקורית .. אם מתוכנן OC .. עדיף לי לשלם עוד 100 שקל ולקנות זיכרונות 500 או לעשות OC לזיכרונות של ה 400

פורסם

שים עוד 100 שקל ותקנה ADATA DDR500.

על 400 הם גם יעבדו בתזמונים מצוינים(2-3-3-5)

פורסם

איזה זיכרון עושה את זה?  :o :o :o

שלי... על הלוח של חבר יש לו DFI LAN PARTY NFORCE 3 (גם לי יש אבל המעבד עדיין לא הגיע... ) וב 3.6V הם עושים 5-2-2-2 באס 280 PRIME הרצנו 12 שעות ואז הספקנו כי הוא היה חם לשחק HL 2  :P

הזיכרון הוא MUSHKIN 512X2 LEVEL 2 BH5

פורסם
  • מחבר

זה נחמד מאוד שאמרת את זה אבל תתייחס לזכרונות של PDP ..

הם שווים את התוספת ?

כי גם לאחר OC רציני היה פער גדול בין ה PDP ל A-DATA ..(לטובת ה PDP כמובן)

ובמצב רגיל הם אפילו לא קרובים ..

(אני רוצה לקחת את הקיט של הדואל .. http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4677 .. שווה לקנות אותם או את ה 400 ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים