עבור לתוכן

בעיה בחיבור הרשת לראוטר..[Cisco Soho 91]

Featured Replies

פורסם

subnet mask = 255.255.255.0

כל השאר לא צריך לשנות

• תגובות 31
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

subnet mask = 255.255.255.0

כל השאר לא צריך לשנות

ניסיתי ועדיין לא עובד..

פורסם

אם אני שם לו כמו שאמרת Subnet של 10.10.10.10 אז הוא כותב לי:

לא אמרתי לך לשים subnet mask של 10.10.10.10 . שים לב למונחים:

subnet זה החלק בכתובת ה- ip שמכיל את מספר הרשת (שאר הכתובת מכילה את מספר המחשב ברשת).

subnet mask זה מספר שבו כל הביטים של ה- subnet הם 1. זה מה שמאפשר למחשב לדעת במה ביטים הם subnet וכמה הם host address.

לענינינו, נסה לכתוב tracert 10.10.10.1 ותראה מה קורה .

(שלח כאן את הפלט).

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי לך לשים subnet mask של 10.10.10.10 . שים לב למונחים:

subnet זה החלק בכתובת ה- ip שמכיל את מספר הרשת (שאר הכתובת מכילה את מספר המחשב ברשת).

subnet mask זה מספר שבו כל הביטים של ה- subnet הם 1. זה מה שמאפשר למחשב לדעת במה ביטים הם subnet וכמה הם host address.

לענינינו, נסה לכתוב tracert 10.10.10.1 ותראה מה קורה .

(שלח כאן את הפלט).

אז מה לכתוב ב-Subnet? מה ש- McFly אמר לי לכתוב(255.255.255.0)?

פורסם

אז מה לכתוב ב-Subnet? מה ש- McFly אמר לי לכתוב(255.255.255.0)?

גם 255.255.255.0 וגם 255.0.0.0 יעבדו לצורך הענין.

פורסם
  • מחבר

Tracing route to 10.10.10.1 over a maximum of 30 hops

1 * * * Request timed out.

2 * * * Request timed out.

3 * * * Request timed out.

4 * * * Request timed out.

5 * * * Request timed out.

6 * * * Request timed out.

7 * * * Request timed out.

8 * * * Request timed out.

9 * * * Request timed out.

10 * * * Request timed out.

11 * * * Request timed out.

12 * * * Request timed out.

13 * * * Request timed out.

14 * * * Request timed out.

15 * * * Request timed out.

16 * * * Request timed out.

17 * * * Request timed out.

18 * * * Request timed out.

19 * * * Request timed out.

וממשיך..

פורסם

נראה שאין שום דבר בכתובת 10.10.10.1 , והראוטר לא ממוקם בכתובת הסטנדרטית.

במקרה כזה אין לי תשובה פשוטה בשבילך:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps380/products_configuration_guide_book09186a008011a32f.html

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps380/products_installation_guide_book09186a00801d03ab.html

הלינקים הנ"ל זה התעוד לראוטר. תצטרך כבל סריאלי (שמגייע עם הראוטר), ולהכנס אליו דרך תוכנה כמו Hyperterminal שמגיעה עם הווינדוס. 0(כמובן אם ידעת את כתובת ה-IP שלו לא הית צריך את זה).

בגדול, תצטרך לבצע LOGIN לראוטר כדי לראות איזה פרמטרים הוגדרו לו. מכיון שבטח יש לראוטר סיסמה ב-LOGIN, ישנה פרוצדורה מסובכת יותר כדי לעקוף את זה.

כדאי שתמצא מישהו שמכיר ראוטרים של סיסקו שיעשה לך את זה, כי די קשה להסביר את כל השלבים.

פורסם
  • מחבר

אני אחפש את הכבל במשרד..

מצאתי פה מדריך איך לשחזר את הסיסמא לראוטר:

http://corky.net/2600/data-networks/cisco-password-recovery.shtml

מקווה שזה מתאים :)

אם למישהו יש עוד רעיונות למה זה לא עובד בבקשה תעזרו

פורסם

א. תנסה להגדיר את כרטיס הרשת שלך לעבודה עם 10HALF DUPLEX, זה חיבור יציב יותר מ100.

ב. תגדיר את מה שאמרו לך קודמיי שזה:

Ip : 10.10.10.2

subnet: 255.0.0.0 או מה שכתוב לך במדריך של הראוטר

gateway: 10.10.10.1

ג. תבדוק פינג לכתובת של הראוטר ותראה אם יש תגובה. אם אין תצטרך לבדוק שהכרטיס רשת שלך עובד ולכן תבדוק אותו עם המודם.

הגדרות המודם בכרטיס הרשת הם:

Ip : 10.0.0.5

subnet: 255.0.0.0

gateway אתה לא צריך

תבדוק פינג לכתובת של 10.0.0.2 שזו הכתובת של המודם ותראה אם יש תגובה

אם אין תגובה כנראה שהבעיה היא מכיוון הכרטיס רשת שלך ותצטרך להתקינו מחדש / להשיג אחד אחר.

כמו כן כל זאת במידה וחיבור הכבילה נכון, תוודא זאת עם מדריך הראוטר שלך. אני מכיר שמודמים מחברים עם כבל מוצלב ולא ישר אבל יכול להיות שאני טועה אז אל תסתמך על זה.

אם היה תגובה לראוטר אז כנראה ש10HALF DUPLEX זה סוג החיבור שלו ולכן לא היה פינג.

פורסם
  • מחבר

א. תנסה להגדיר את כרטיס הרשת שלך לעבודה עם 10HALF DUPLEX, זה חיבור יציב יותר מ100.

ב. תגדיר את מה שאמרו לך קודמיי שזה:

Ip : 10.10.10.2

subnet: 255.0.0.0 או מה שכתוב לך במדריך של הראוטר

gateway: 10.10.10.1

ג. תבדוק פינג לכתובת של הראוטר ותראה אם יש תגובה. אם אין תצטרך לבדוק שהכרטיס רשת שלך עובד ולכן תבדוק אותו עם המודם.

הגדרות המודם בכרטיס הרשת הם:

Ip : 10.0.0.5

subnet: 255.0.0.0

gateway אתה לא צריך

תבדוק פינג לכתובת של 10.0.0.2 שזו הכתובת של המודם ותראה אם יש תגובה

אם אין תגובה כנראה שהבעיה היא מכיוון הכרטיס רשת שלך ותצטרך להתקינו מחדש / להשיג אחד אחר.

ד. כמו כן כל זאת במידה וחיבור הכבילה נכון, תוודא זאת עם מדריך הראוטר שלך. אני מכיר שמודמים מחברים עם כבל מוצלב ולא ישר אבל יכול להיות שאני טועה אז אל תסתמך על זה.

אם היה תגובה לראוטר אז כנראה ש10HALF DUPLEX זה סוג החיבור שלו ולכן לא היה פינג.

תודה רבה על העזרה!

אוקי אז ככה..

א. שיניתי ל-10half עדיין לא עובד.

ב. ניסתי לתת לו פינג בפעם הקודמת, אין תשובה (לאיפי 10.10.10.2 Mask: 255.0.0.0 Gateway:10.10.10.1)

ג. הכרטיס רשת עובד בטוח, אני גולש דרכו עכשיו.. עם מודם Samsung ATH-300IL.

ד. בדקתי את המודם עם כבל מוצלב הוא לא מקבל כתובת ומתי שאני נותן לו ידנית אין לו פינג.

עדיין לא עובד :(

תודה רבה בכל מקרה..

יש עוד רעיונות?

פורסם

שלח קצת יותר פרטים על הראוטר:

איך קיבלת אותו? כלומר האם מותר לך לעשות בו שינויי קונפיגורציה או שהוא צריך לחזןר כמות שהוא לחברה? האם הקונפיגורציה הנוכחית שנמצאת בו חייבת להשמר - האם אתה יודע את שם המשתמש והסיסמה בשביל הגלישה באינטרנט?

המדריך שהזכרת די מדויק, אבל תמצא פרטים מלאים וספציפיים לראוטר שלך במדריך המקורי של סיסקו ששלחתי אליו לינקים.

דבר נוסף, בלי כבל טורי לא תוכל לעקוף את בעיית הסיסמאות בראוטר (יש 2 סיסמאות).

ישנו קודם שם משתמש וסיסמה שמאפשר להכנס לראוטר בחיבור טורי או ב- TELNET (אם הרשת מקונפגת כמו שצריך והאופציה הופעלה).

במצב כזה אתה יכול לראות פרמטרים אבל לא ממש לשנות קונפיגורציה.

בשביל לקנפג הכל, אתה צריך לכתוב פקודה שנקראת ENABLE שדורשת סיסמה נוספת.

בעזרת הכבל תוכל להכנס ל-ROM MONITOR שרץ לפני שמערכת ההפעלה של הראוטר (IOS) נטענת, ובעזרת פקודת ה- CONFIG שהוזכרה, לעקוף את מנגנון הסיסמאות.

במקרה הפשוט תוכל פשוט לשחזר את שם המשתמש והסיסמה, אבל במקרה הגרוע תצטרך לבחור סיסמה חדשה, כדי שתוכל להכנס אליו תוך כדי ריצה בלי הטריק של ה-config

בקיצור, הכבל חשוב מאד.

פורסם
  • מחבר

שלח קצת יותר פרטים על הראוטר:

איך קיבלת אותו? כלומר האם מותר לך לעשות בו שינויי קונפיגורציה או שהוא צריך לחזןר כמות שהוא לחברה? האם הקונפיגורציה הנוכחית שנמצאת בו חייבת להשמר - האם אתה יודע את שם המשתמש והסיסמה בשביל הגלישה באינטרנט?

המדריך שהזכרת די מדויק, אבל תמצא פרטים מלאים וספציפיים לראוטר שלך במדריך המקורי של סיסקו ששלחתי אליו לינקים.

דבר נוסף, בלי כבל טורי לא תוכל לעקוף את בעיית הסיסמאות בראוטר (יש 2 סיסמאות).

ישנו קודם שם משתמש וסיסמה שמאפשר להכנס לראוטר בחיבור טורי או ב- TELNET (אם הרשת מקונפגת כמו שצריך והאופציה הופעלה).

במצב כזה אתה יכול לראות פרמטרים אבל לא ממש לשנות קונפיגורציה.

בשביל לקנפג הכל, אתה צריך לכתוב פקודה שנקראת ENABLE שדורשת סיסמה נוספת.

בעזרת הכבל תוכל להכנס ל-ROM MONITOR שרץ לפני שמערכת ההפעלה של הראוטר (IOS) נטענת, ובעזרת פקודת ה- CONFIG שהוזכרה, לעקוף את מנגנון הסיסמאות.

במקרה הפשוט תוכל פשוט לשחזר את שם המשתמש והסיסמה, אבל במקרה הגרוע תצטרך לבחור סיסמה חדשה, כדי שתוכל להכנס אליו תוך כדי ריצה בלי הטריק של ה-config

בקיצור, הכבל חשוב מאד.

הייתי מנוי בחברת "אקטקום" במשרד ובבית.. את הראוטר Cisco Soho 91 קיבלתי בדיל עם אקטקום לעסק. כעת שעברה ההתחייבות עם אקטקום, החלפנו חברה ל-"בזק בינלאומי" ואז נוצר דיל אחר שהם מביאים גם ראוטר לחברה של צק' פוינט... לכן לקחתי את הראוטר לבית כדי לחבר את המחשבים בבית.

חשוב לציין בעסק גם יש את אותו מודם Samsung ATH-300IL.

את הכבל עדיין לא הבאתי מהמשרד אני יביא אותו בקרוב.. אבל אני מפחד להתעסק עם הראוטר עם הגירסא שלו, ולשנות קונפיגורציות שונות.. בגלל שקרה לי דבר דומה בשידרוג המודם Samsung והוא נהרס למזלי הייתה לי אחריות בבזק.. אבל ל-Cisco נגמרה כבר האחריות :(

פורסם

לפי מה שתארת, הפתרון הפשוט הוא לאפס את הסיסמאות לראוטר.

בכל מקרה תצטרך לשנות בקונפיגורציה את הפרטים של ספק האינטרנט.

פורסם

קח את הראוטר ובדוק אליו טרייס או פינג כמו ש-udif תיאר, אבל כשהראוטר מחובר למחשב אחר. בשביל לוודא שהבעיה באמת בראוטר ולא במחשב שלך.

פורסם

אני לא בטוח שזה יעזור, אבל אני יודע שיש חברה שתומכת בכל הרואטרים שנקנו דרך בזק. אני ישיג לך את המספר מחר אולי הם יוכלו לעזור.

לפי מה שאתה אומר זה יותר נראה לי כהגדרות לא נכונות של הIP, SUBNET GATEWAY

תראה, כעיקרון אתה לא צריך להשתמש בכל ההגדרות הידניות הללו כי המודם הזה הוא PPPOE ולכן הוא יעבוד גם בצורה אוטמטית.

PPPOE זה שלב מעל הTCP/IP ובעצם הוא לא משתמש בו כי לחבר אותך לאינטרנט. אבל כדי לעבוד בממשקים של המודם והראוטר אתה

צריך את ההגדרות של הTCP/IP (ממשק WEB או TELNET), וללא הכנסת ההגדרות בראוטר לא תוכל לגלוש.

בקיצור אתה חייב לשנות לראוטר את ההגדרות לשם המשתמש שלך, חיבור PPPOE, וVPI וVCI ל8/48

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים