עבור לתוכן

מהו פוטנציאל האוברקלוק למעבד P4c 3Ghz ?

Featured Replies

פורסם

אבא שלי הולך לקנות לו מחשב אז אני עושה איתו קומבינה שאני מביא לו את ה2.4C שלי (כי הוא לא ממש צריך יותר מזה) ועוד כל מיני רכיבים אבל זה לא ממש משנה עכשיו, בכל אופן אני הולך לקנות במקום ה2.4C שלי 3GHZ C (לא רוצה PRESCOTT, חרא לOC).

השאלה שלי היא מה הפוטנציאל (בערך כמובן) שאליו המעבד יצליח להגיע, אני יודע שקצת קשה לתת הערכות אבל זה חשוב לי בכל זאת בגלל שאני גם קונה RAM חדש ואני לא רוצה לזרוק כסף על RAM לOC שהמעבד לא יתקרב בכלל למהירות המקסימלית של הRAM ומצד שני אני גם לא רוצה לקנות זכרון יקר מאוד כשהFSB יעבור את היכולות שלו ואז אני אצטרך להוריד את היחס הישיר, במצב כזה עדיף לי כבר לקנות זכרון טוב אבל 400MHZ או ממש קצת יותר ולכוון בערך את הOC כשאני מוריד מהיחס אבל אני מגיע לקצת יותר מ400 מMHZ.

לא יודע אם הסברתי את עצמי הכי טוב בקשר לזה אבל זה גם לא ממש משנה כי הRAM זה לא הנושא.

נכון לעכשיו יש לי P4P800 ASUS וCNPS 7000CU, עם לוח האם הצלחתי כבר להגיע ליותר מ275MHZ FSB אז מהבחינה של הלוח אין ממש בעיה וגם ב275 זה כבר 4.15GHZ ואני בספק אם יהיה אפשר להגיע כל כך רחוק... אז בסדר.

הקירור לפי דעתי הוא בין HSF הטובים בשוק, אני לא הולך רחוק עד לכדי קירורי מים או מארז עם מליון מאווררים, נכון לעכשיו יש 3 מאווררים על המארז ובסך הכל המערכת שקטה וקרה וככה אני גם מתכוון שתשאר.

בקיצור בלי לזין לכם את השכל יותר מדי, על בסיס המערכת הקיימת... יש מצב להגיע ל240 FSB ? זה יהיה 3.6GHZ במעבד.

אני אשמח כמובן ליותר אבל 3.6/5 זה פחות או יותר המינימום של הציפיות שלי.

ממה שהבנתי עד היום ה3.0C עובר OC מצוין ומגיע רחוק, אם מישהו חושב שהPRESCOTT אפילו יכול יותר בלי לשרוף את המארז (או לפחות לקבל יותר ביצועים ממנו לאחר OC), או אם 3.2C יכול יותר ושווה להשקיע את הכסף בשביל לקבל הרבה יותר בOC אז אני אשמח לשמוע.

תודה רבה מראש !

:xyxthumbs:

פורסם

ראיתי שבארץ אנשים הגיעו יחסית לדי הרבה עם המעבד הזה

אבל זה גם תלוי במערכת שיש לך

עם אתה רוצה אתה יכול להשקיע ב 3.2 אני לא בטוח אבל נירא לי שבאוברקלוק יהיה לך תוצא קצת יותר טובה

פורסם

לחבר שלי יש 3.0 פרסקוט..

עשיתי לו OC יציב על 3.6

ביחס של 5:4

אחלה מעבד

3.3\ 3.4 הוא עושה בכיף..

ל3.6 כבר צריך להעלות מתח..

וזה נהיה קצת חם כל העסק.

פורסם

תהיה חכם ותישאר !!! עם ה 2.4C המתוק שלך ותשנה את הזיכרון ל DDR320 ותמשיך לעלות ........

איך אתה יכול להשוות 2.4@3.4 לעומת 3@3.4 ???? אתה צריך לקבל מכות וחודש בקלבוש !!

3 צורך המון זרם והספק וכשאתה מעלה תדר ב OC הצריכת הספק עוד עולה וזה קשה מאוד ללוח ול 2.4 זה הרבה יותר קל וגם ה FSB יותר גבוהה משמע זרימת נתונים יותר מהירת לעיבוד !!

בקיצר 2.4C וזהו

ותגיד אבא לקנות סמפרון אם הוא לא עושה משהו מיוחד

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו על 3.2.

אם אני מעלה ל3.4 אני צריך כבר המון המון מתח, משהו כמו 1.725 והמעבד מתחמם מאוד ואני גם לא רוצה לעבוד ככה, גם המערכת לא יציבה ולפי דעתי עדיף 3.6 עם FSB קצת נמוך יותר מאשר 2.4@3.2.

לא ?

אם מורידים את היחס FSB:RAM אז מה הטעם בFSB גבוהה ? נכון שבכל זאת זה מוסיף קצת לביצועים של הזכרון והמעבד אבל זה לא שווה ערך לתוספת של 400 MHZ למעבד ואולי יותר :nono:

במערכת נכון לעכשיו יש לי DDR 400 256x2 מסדרת הGOLDEN DRAGON (שונא את השם הזה) של GEIL.

יש לו אחלה תיזמונים ופוטנציאל OC מטורף יחסית לDDR 400, הוא מגיע ל480MHZ !

עכשיו אם אני נשאר עם אותו זכרון או קונה משהו שווה ערך אליו (או אולי DDR 500) אני יכול להגיע אפילו ל3.75 משהו כזה (כי המערכת מקוררת בכלל לא רע) ולהישאר עם 1:1 ואז הביצועים יהיה הרבה יותר טובים והFSB יהיה כמעט זהה.

2.4C כמה שהוא טוב וזה אחלה מעבד הוא בכל זאת לא יכול להגיע מעבר ל3.4 בתנאים נורמאליים ועם קירור קונבנציונלי.

פורסם

אם אתה נשאר עם אינטל הייתי בוחר ע"פ הקירור שיש ברשותי.

קירור מים - הייתי הולך על הפרסקוט (ןמוודא שאני מקבל E0 STEPPING)

קירור אוויר - הייתי הולך על NORTHWOOD - אבל הפסיקו לייצר אותם.

מנסיוני עם ה NORTHWOOD ניתן להגיע ל 3.6 - תלוי ב CHIP ובלוח אם. - הבעיה חלקם דורשים מתח גבוה (כמו שלי) אבל ידוע על חלק שלו. בעיה נוספת שהיא די חשובה היא HYPERTHREADING מגביל את ה OC לפחות - ניתן לכבות אותו...אבל אני מאוד אוהב את HYPERTHREADING ולכן עושה בשלב זה OC קל ל 3450-3500 עם תיזמונים טובים - וזה מספק מאוד לקידודים.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על ה3.0C אני חושב, גם הזכרון בטוח יהיה יותר מהיר ממה שיש לי עכשיו בגלל שאני לא הולך להוריד יחס וגם המעבד יהיה יותר (לפחות 300 MHZ יותר מעכשיו) ככה שאני לא רואה את ההפסד פה.

פורסם

על איזה לוח ולאיזה מטרה?

יש גם את ה 2.8C - מאוד מוצלח ל OC תלוי בדגם למיטב זכרוני ה - SLZ.

אולי עדיף כבר לעבור ל AMD. - כך זאת בחשבון.

עם ה NORTHWOOD אתה ניתקע - כבר לא ייצרו לוחות חדשים טובים ל SOCKET 478.

פורסם
  • מחבר

מה קשה להבין ?

אני לא קונה מחשב חדש ואני גם לא רוצה לקנות.

כתבתי בדיוק איזה מערכת יש לי קודם...

לוח P4P800 שכבר הגעתי איתו כמעט ל290 FSB וRAM אולי אני קונה חדש אז לא ממש משנה כרגע (ובכל מקרה אפשר לשנות יחס).

המחשב הזה הוא בן שנה ועכשיו במצבו הוא בביצועים של מחשבים חדשים פחות או יותר.

אבא שלי קונה BAREBONE חדש לעבודה משרדית בAUTOCAD וכו', לא צריך שם ממש כוח עיבוד רציני.

הוא קונה אינטל ולא AMD, זה מחשב שבכלל לא הולכים לשחק עליו ולא רק שאני מעדיף להרכיב אותו עם אינטל אלא גם שאינטל יותר טובים ברוב התחומים (חוץ ממשחקים).

אין טעם לעשות OC בBAREBONE, לא רק שהוא לא בנוי לזה זה גם מסוכן כי הכל דחוס ואין שם קירור טוב.

בגלל שלא צריך למחשב ההוא כוח עיבוד חזק והיום בשוק בכל במקרה לא ממש ניתן לקנות פחות 2.8\3 GHZ אז אבא שלי הציע שאני אתן לו את הזכרון שלי (שהוא אחלה זכרון ומתאים בדיוק למחשב ההוא) וגם את המעבד (היום הוא עובד על P2 או משהו כזה, ממש לא צריך מחשבים חזקים...) ובמקום המעבד והזכרונות שלי או רק במקום המעבד אני אשדרג את המחשב שלי.

ככה שכל מה שנשאר זה לקנות לי מעבד INTEL וRAM.

לוח האם שלי הוא כמובן 478 אז ככה חשבתי שזה יהיה חכם לקנות מעבד 3GHZ ועוד פעם לבצע OC עם איזה 3.5/6/8 GHZ המחשב הזה יהיה מאוד מאוד חזק, שאר הרכיבים במחשב גם חדשים וטובים, כרטיס מסך 6600GT וכו' , ככה שזה יהיה כמעט ניצול מקסימלי של החומרה בשוק היום בלי להוסיף הרבה כסף (אפשר להגיד בלי להוסיף בכלל כי אני פשוט "מחליף" עם הBAREBONE חלקים).

אז אלה השיקולים... לגבי RAM אני כבר אחליט בעצמי, לגבי המעבד אם אני יודע שהוא עושה לפחות 3.4 אז אין סיבה שלא לקנות אותו.

אני יודע שהNORTHWOOD כבר עוד רגע עפים לגמריי מהשוק ואני גם יודע שהPRESCOTT חמים ולא הכי טובים לOC (לפחות לא הספינגים הישנים), אז אם מישהו יודע שעל מעבד אינטל 2.8 - 3.2 PRESCOTT או NORTHWOOD לSOCKET 478 עם ביצועים מצוינים לOC או איזה STEPPING שפועל בDEFAULT על מתח מאוד נמוך והוא גם קר יותר ונותן גם ביצועים טובים וגם מאשר המהרה טובה אני אשמח לשמוע.

פורסם

עדיפים:

בסוקט 478: SL6WK - זה לגבי 3GHZ NORTHWOOD.

לגבי פרסקוט - STEPPING E0 - לא יודע עם מיוצר לסוקט 478.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים