עבור לתוכן

המין האנושי הולך ונהיה טיפש יותר! עד מתי? ומתי אנחנו נהיה טיפשים לגמרי?

Featured Replies

פורסם

וואי וואי כמה שגיאות... כל אדם עמיד לאיזור שלו, זה לא ששחורים שורדים טוב יותר וזה לא הופך אותם לגזע עליון.

לשחורים יש נחיריים רחבים יותר כדי לקרר את הגוף בצורה יעילה יותר, לעומת זאת ללבנים נחיריים צרות יותר... יש עוד הרבה דוגמאות.

גזעים של בני אדם זה כמו גזעים של כלבים, לא פחות ולא יותר, אלא שאצלינו גזעים היו מברירה טבעית, לא מאולצים, סלקטיביים. אנחנו מין/גזע Species, וכדי ש-2 יצורים ייחשבו כיצורים מאותו מין 3 תנאים צריכים להתקיים:

1) קירבה גיאוגרפית (בטבע, לא רלוונטי בבני-אדם כי התפשטנו ברחבי העולם על פני תקופה ארוכה ולא בצורה טבעית)

2) הזדווגות מרצון (לא מאולצת, ולא מחוסר ברירה כמו שקורה כשסוס עולה על חמור ויוצא פרד)

3) צאצא פורה (פרד איננו צאצא פורה)

להגיד שגזע אחד עליון על האחר זה לא רק פוליטיקלי אינקורקט, אלא גם לא מדוייק. לכל גזע יש את האפיונים שלו, היתרונות והחסרונות שלו, אבל תכלעס, כולנו אנשים. אם אני אחזור 25 אלף שנה אחורה, לשחר האנושות, ואקח משם איזה ילדון, שחור לצורך העניין, ואגדל אותו כאילו הוא היה שלי, לא תראו שום הבדל בינו לבין הילדים שמתרוצצים בחוץ.

מה שכן, קשה להסביר למה האדם הלבן דווקא התפתח כל כך מהר לעומת ציוויליזציות אחרות שנשארו מאחור. כל הסבר והשארה שניתן להעלות על כך, ייחשבו כגזעניים... :nixweiss:

• תגובות 62
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אממ... דריה כמעט עם הכל אני יכול להסכים חוץ מההתפתחות של האדם הלבן... למעשה זה לא ממש נכון... האדם ה"צהוב" הוא זה שהתפתח הכי מהר... אבל בכל זאת בשביל להסביר יש תשובה פשוטה יותר... יותר משאבים... כמה שהארץ עשירה יותר יותר קל לגלות דברים ולהתפתח איתם... אפשר ללכת עם זה אחורה גם לתנ"ך... רואים שם שהממלכות החזקות היו עם ברזל וסוסים והחלשות היו צריכות לקנות מהן או לנסות להתקיים בלי...

ואני חושב ש25 אלף שנה זה קצת הגזמה... בכל זאת יש איזו התפתחות מסויימת...

פורסם

האדם הלבן התפתח יותר מהר ב-800 השנים האחרונות. לפני כן האדם ה"צהב" בהחלט הוביל במירוץ יחד עם האדם בעל החזות הערבית. עד להתאסלמות מוחלטת והתקצנות של הדת, הערבים היו מתקדמים יותר מפחינה טכנולוגית מאשר הלבנים.

פורסם

אממ לאחרונה אני חושב שהאדם ה"צהוב" חזר להוביל... כל היפנים האלה גם כן :silly:

פורסם

לא אמרתי שכן, אבל מפחינת השרדות הם בהחלט מובילים. הם 33% מכלל האוכלוסיה העולמית והמספר עודנו בעליה.

האדם הלבן לעומת זאת, כן כן, נכחד, או לפחות מצתמצם. מה שכן, פה האיכות עולה על הכמות אם נסתכל על אירופה. האומות הכי משגשגות הן בצפון ובמרכז אירופה.

האדם השחור, עדיין בתחתית השרשרת הציויליזציונית, בין אם זה באפריקה, שלמרות כל ההכרות שהאדם הלבן ניסה לעשות להם עם הטכנולוגיה, רבים בחרו במאבקי כוח ורכוש במקום לרכוש השכלה למשל, לכן כל המלחמות, הרעב והמחלות.

אם לקחת את האדם השחור במדינה "לבנה", מערבית, לצורך העניין, אז גם שם ההתקדמות לא כפי שהיינו רוצים. נכון, רבים הם השחורים שהגיעו לרמות בחייהם ותופסים משרות נכבדות, אבל האחוז שבתחתית מאד גבוה יחסית לעילית. ולא, זה לא בגלל שהם מסכנים, הם אינם עבדים כבר מזה 150 שנה ויש להם יתרונות רבים על הלבנים - הפליה מתקנת: מלגות חינם לשחורים, העדפה במקום עבודה (שחור עם 80% כישורים עשוי להיות עדיף על לבן עם 100% כישורים בגלל הפליה מתקנת), תכניות שיקום ל"גטאות", ועוד. ועדיין, לא רואים מספיק תוצאות.

האדם הערבי... כולנו יודעים איפה הוא נמצא.

פורסם

ממש שטויות מה שאמרת לגבי השחורים באמריקה.

נראה לך שמלחמת האזרחים הפסיקה את העבדות מיידית ?

הצחקת אותי.

באוטובוסים בארצות הברית עד לשנות ה60 היו מקומות באוטובוס מאחורה רק לשחורים, אדם שחור שהייתה לו חברה לבנה חבל על הזמן מה היו עושים לו, היחס שהשחורים קיבלו היה תמיד נחות.

לא השקיעו בהם בשקל.

אלימות של שוטרים נגד אנשים שחורים ולפעמים גם רצח עדיין מתרחשת היום.

בבתי משפט מאשימים אנשים שחורים הרבה יותר מהר מאשר לבנים, ברירת המחדל זה שהם עשו את הפשע.

קבוצות גזעניות כמו הKKK עדיין קיימות בארה"ב, וגם נאצים.

בדרום ארצות הברית עדיין לא ממש מתים על אנשים שחורים...

ברור שהיום החברה הרבה יותר פתוחה אבל אם נדמה לך שהמצב שווה לגמריי הוא לא.

השם מרטין לותר קינג אומר לך משהו ? אנחנו לא מדברים על לפני 150 שנה, יותר כמו 40.

באפריקה בכלל רוב המלחמות זה בגלל האדם הלבן, טוב באמת שהצבא הצרפתי לא עושה רצח המוני של אנשים בחוף השנהב.

בכלל אין לו שם טנקים ופלוגות חי"ר...

דרום אפריקה ומשטר האפרטהייד המפורסם שלה, עדיין היום יש אזורים בדרום אפריקה שמעברות נראות כמו מלונות פאר לידם.

אם את חושבת שהאדם הלבן בא לאפריקה עם כמה מזוודות ג'טים נחמדות והראו להם איך עושים OVERCLOCK אז זה לא ממש המצב.

הטכנולוגיה שהראו להם זה אזיקים, מחאנות ריכוז ושליחה בארגזים לאמריקה ואירופה כעבדים.

היה עוד איזה סיפור ידוע על ארץ במרכז אפריקה שהלבנים התערבו בשליטה המקומית וגרמו למלחמה בין השבטים במקום, ועכשיו המדינה הזאת פשוט הרוסה ומחולקת.

האדם הערבי נמצא במקום בסדר גמור... ערב הסעודית ונסיכויות המפרץ הם בין המקומות עם האנשים הכי עשירים בעולם... מנהטן זאת בדיחה לעומת דובאי.

גם קוייט מדינה מאוד מתקדמת ועשירה.

עירק יכלה להיות בקלות באותו מקום אבל היה לה דיקטטור... חבל.

ואירן הייתה אחלה מדינה לפני ההפיכה האיסלמית הקיצונית.

וכל איזור צפון אפריקה עד לא מזמן היה קולוניות של אירופה ורוב האיזור הזה הוא מדבר אחד גדול ככה שזה לא איזור יותר מדי אטרקטיבי.

הייתה פעם תוכנית על איזה אי ליד אוסטרליה ועל המקומיים שחיים שם עמוק בתוך יערות טרופים (נראה לי זה היה בגינאה החדשה), בכל אופן הם חיים בצורה מאוד פרמיטיבית אבל הם חיים בשלום עם הסביבה שלהם, הם אמרו שם שהם שמעו סיפורים על דברים כמו רצח וגניבות באוסטרליה והם לא מאמינים שקיים דבר כזה.

אני לא אומר שהם חיים בגן עדן אבל זאת בהחלט נראית לי חברה ברמה גבוהה, טכנולוגיה זה לא מדד להכל בחיים.

פורסם

IQ אולי לא מצביע בצורה ישירה אבל אתה תמצא יותר חכמה ככל שאתה תבדוק אצל בן אדם בעל אייקיו גבוה יותר.

בערב הסעודית יש שתיים וחצי נסיכים שגונבים כסף של הכנסות נפט. בארצות הברית יש מיליוני מיליונרים.

פורסם

בעניין ההתפתחות האנושית, נתרופולגים הצביעו על "קשת התפתחות" שיוצאת ממזרח סין ומגיעה לארה"ב דרך אירופה

הציבלזציות שה"קשת" עוברת עליהם התפתחו הכי מהר לאורך ההיסטוריה

לא יודעים להסביר למה אבל...

פורסם

העלית אמנם טענה מאוד יפה אך היא שגויה ביסודה לפי הדוגמאות שהצגת.

לפני שאני אסביר מדוע היא כל כך שגויה, אסביר קודם כל את ההבדל בין חשיבה וחישוב -

חישוב הוא הפעלת פעולות בסיסיות ואלגוריתמיקה בסיסית, הרי כל תלמיד תיכון יכול לומר לך היום את הנגזרת של פולינום מסויים, אבל הוא עושה זאת מבלי לדעת את העקרונות המתימטיים .

אל תשכח הרי שמחש לדוגמה שהוא המערכת הטיפשה ביותר שקיימת יודעת לחשב חישובים מסויימים פי כמה מיליאדים יותר מהר מבני אדם!

אז כך שהמין האנושי בימינו לא זוכר בעל-פה את הכפולה של 70 ב 5 לא בהכרח אומר שהמין האנושי מטומטם יותר, אלא פשוט שהוא עבר הסתגלות למצב חדש כתוצאה מהופעת המחשבון.

אם כן ראינו שאין תמיד קשר בין יכולות חישוביות מתימטיות לבין "יכולת חשיבה". שכן חשיבה מתימטית היא תחום מאוד מאוד צר של החשיבה, ויתרה מכך חיושב לא נתפס כלל כחשיבה.

עכשיו בנוגע ל"מחשבים מדרדרים" את העולם - שוב מדובר בהשקפה צרה מאוד. נכון , מי שכל סדר יומו באינטרנט מסתכם בשיטוט באתרי פורנו או שיחות בצ'אטים לא בדיוק יחכים מכך. אבל בבסיסו האינטרנט הוא כלי להעברת רעיונות. משחקי גם הם אגב כלי חזק מאוד לחיזוק היכולת החשיבתית, כמובן ש טקן4 לא מייצג אותם אבל עם זאת קיימים לא מעט משחקי אסטרטגיה וחשיבה, שחלקם דווקא די פופולריים ושימת יתרונותיהם על בני הנוער ארוכה למדי, ולכן לא אפרטה.

הן הטענה שאנשים שוקעים לתוך "עולם ווירטואלי" גם היא יפה מאוד, אך היא ריקה מתוכן - לא הצלחתי להבין מה משמעותה ומדוע היא מדרדרת את יכולתנו המוחית.

פורסם
  • מחבר

המסטר האפור,

אתה בהחלט צודק ברוב הדברים שאמרת אבל כמו בכל דבר יש שני צדדים... השימוש באינטרנט הוא בהחלט שונה מאדם לאדם!

אצלנו, בפורום, אנשים מחכימים יותר משום שקולטים מידע רב יותר אך במקומות אחרים שלא קשורים למדע, רפואה, אלקטרוניקה, משפט או כל תחום אחר דומה, אנשים לא משכילים אלה ההפך, נהיים בורים יותר ונכנסים למערכת חדשה לגמרי באינטרנט ולבסוף מוצאים את עצמם ב"מסיבות רשת" ודברים ממש מפגרים אחרים הדומים לזה שמבזבזים זמן יקר והורסים לאנשים את היכולת לתקשר עם בני אדם באופן נורמאלי, דהיינו, אדם שמשקיע את רוב זמנו במחשבים על הכרויות באינטרנט, משחקים חסרי משמעות, פורומי חומרה [אכן כך!] ועוד רשימה א-ר-ו-כ-ה של דברים דומים, פשוט יפגע נפשית וגם בואו נגיד שכשיהיה גדול יותר לא יהיה לו הרבה מה לעשות... הרי זה ידוע שילדים המשחקים במשחקי מחשב רוב זמנם או ילדים אשר משקיעים את רוב זמנם על השטויות הנ"ל פשוט שוכחים מבית הספר וציוניהם ירודים בהחלט! עכשיו, שלא יקומו לי חכמולוגים ויגידו שזה לא ככה כי זה כן אך כמו שאמרתי, יש מקרים ויש מקרים ובגלל זה עושים הכללה ולא מציינים את יוצאי הדופן בדיוק כמו במשפט. לדוגמה, יש חוק האומר "חתימת הסכם תעשה בתום לב". שימו לב שאף אחד לא הגדיר מה הוא "תום לב" ואין גם לאף אחד תשובה לכך! את זה בית המשפט יקבע לאחר הגשת התביעה ומשום כך יש מקרים חתימת ההסכם "כשרה" ויש מקרים שהיא "לא כשרה".

פורסם

ציון לא מלמד שום דבר על אינטילגנציה.

יש אינטילגנציה שניתן לרכוש על ידי השכלה ולמידה ויש אינטילגנציה שנולדים איתה וגם היא נרכשת במהלך השנים אבל הדבר הזה משתנה מאדם לאדם, מהצורה שבה הוא מסתכל על העולם והסביבה שבה הוא נמצא.

לפי דעתי הגישה המהירה למידע היום שהאינטרנט נותן, שהטלויזיה נותנת (בערוצים מסוימים כמובן) ועוד אמצעי תקשורת בהחלט מעשירה את הידע הכללי של האדם.

אם אתה לא יודע מה מילה מסוימת אומרת אתה לוחץ על העכבר, babylon קופץ ומראה לך מליון פרושים ותרגומים, אתה צריך לחפש מידע על בנאדם מסוים או על מליון ואחת דברים יש לך אינציקלופדיות אין סופיות באינטרנט ובלי סוף מנועי חיפוש.

לפני 50 שנה לא היו דברים כאלה.

אז נכון שאם אתה גולש לאתרי פורנו ומשחק CS כל היום כנראה שלא תהיה ממש חכם ולא תרצה כל כך לשבת בבית וללמוד היסטוריה, ספרות או מתמטיקה.

אבל לפי דעתי כמעט תמיד יש פיטויים אחרים בחיים שיגרמו לך לא לרצות ללמוד.

פעם לא היה מחשב אז היו דברים אחרים...

אבל זה גם עניין תרבותי/תקופתי, פעם למשל לא ללמוד במקומות מסוימים היה ממש בושה, לא היית עושה שיעורי בית ישר טלפון להורים ושיחה בבית הספר וההורים צועקים עליך ובלגאנים וכו', היום יש אקסטרני וזה הרבה יותר נפוץ ומקובל, יש היום התחשבות אישית מאוד והמערכת מנסה להתאים את עצמה לכל אחד, דברים שלא היו פעם... אם זה טוב או לא אני לא יודע אבל אני לא מאמין שאנשים טיפשים יותר.

תראה למשל מדינות כמו סינגפור, יש להם שם המון מחשבים והמון משחקים ומלא שטויות שאין בארץ ומצד שני הילדים שם לומדים כמו חננים ברמה מטורפת.

איך זה שהם לא משחקים במחשב כל היום ולא שמים זין על לימודים ?

צריך אבל לדעת מה האידיאל שאנחנו מחפשים הרי לא כל אדם צריך להיות אינשטיין בחיים...

רמת הלימוד אף פעם לא צריכה להיות בירידה זה מה שבטוח, המדע צריך להתקדם וצריך לתמוך בו.

מצד שני צריך גם לשים דגש על ערכים ומקצועות הומניים, אפשר להיכשל במתמטיקה ופיזיקה וכימיה אבל מצד שני להיות חכם, לדעת להתנהג כמו בנאדם מכובד, לשלוט בהרבה דברים טובים אחרים כמו שפות, ידע כלל נרחב, אומנות... מה לא ?

ממש לא חסרות דוגמאות.

אני כן אבל יכול להסכים לעובדה שהרמה של מערכת החינוך בארץ היום ממש גרוע וכל ילד בכיתה 13 הולך עם סכין בכיס והחברה הרבה יותר אלימה והמוסר נמוך.

אני לא אומר שאסור ללכת מכות ושצריכה להיות חברה עם 0 אלימות, יש אנשים שמגיע להם מכות וסיטואציות כאלה הם חלק בלתי נמנע מהחיים אבל אני לא מדבר על אנשים שהולכים ברחוב, רואים מישהו וחייבים לזרוק איזו הערה ואז חסר לך שאתה מסתובב כי אז ישר כף לפנים, דקירה וערב טוב - דברים כאלה יש יותר מדי והם הבעיה האמיתית, זאת הבעיה הכי גדולה ואחרי זה גם יש בעיה של טיפשות ובורות אבל אני לא חושב שזה קטע גנטי או בעיה של העולם המודרני זה פשוט בעיה ישראלית מקומית של מערכת החינוך והבעיה בערכים שלה והדרך שבא הם מועברים.

פורסם

מורטר, אני אפילו לא דיברתי על מלחמת האזרחים. העבדות פסקה מעט אחרי, אבל שוויון הזכויות אכן ניתן מאוחר יותר, ובכל זאת, עם כל היתרונות שניתנים להם, אחוז לא מספיק גדול עושה עם עצמו משהו. ה-KKK וארגונים "אריים" אחרים לא מביאים לחצי מהפגיעות בנפש שמביאים פושעים בעלי עור שחור. הידעת ש-80% מתפוסת בתי הסוהר בארה"ב מורכבת משחורים? לא, אני לא חושבת שזה בגלל שהיה להם עו"ד פחות טוב מללבנים. לא דיברתי גם על דרום אפריקה וחוף השנהב, דיברתי על מרכז אפיקה וצפון מרכז. לשם הקולוניות לא ששו להגיע אלא בשביל ציד. במקומות רבים שם ישנה בצורת, מידבריזציה, ואנשים בורחים לכל עבר והמדינות השכנות פחות מששות לקבל אותם. מתבצע שם טיהור אתני על בסיס יומיומי. יש שם סופרים שמוכרים בשר אדם, אני לא צוחקת. על הערבים בכלל לא דיברתי, רק אמרתי היכן הם נמצאים, והמצב שם, ניתן להשוות לכמה מקומות בדרום אמריקה, היכן שיש אליתה עשירה מאד והשאר חיים יחד עם התרנגולות שלהם ולא יודעים מה זה נייר טואלט.

מעטים היום השבתים האפריקאים שחיים בהרמוניה עם הטבע כמו פעם. אינסטינקט הבצע קיים בכל אדם, יש רק להרים את המתג. הם משתתפים בצורה פעילה בכריתת היערות (ותורמים לתהליך המדבור) וציד חיות בר נדירות בעוד שהאדם הלבן פסק מן הציד כמעט כליל.

לעומת זאת, ישנם שחורים שהצליחו למרות שכל הסיכויים שלהם שאפו לאפס. רבים מהם נפגוש בעולם המוזיקה. אני לא הולכת לתת שמות של כולם עתה, אבל KELIS למשל באה מהחור של החור שבהארלם, ניו-יורק, ותראו אותה היום...

הכל עניין של רצון והשקעה.

פורסם

לפי דעתי לא המחשבונים יפילו אותנו בסופו של דבר אלא הגישה. אנשים נהיים טיפשים כביכול לא בגלל שהם לא מחשבים במוח, לפחות לא במובן שהם נראים טיפשים, אלא כי פשוט לא אכפת להם מכלום. אחת התופעות הגדולות של זה היא הARSism, אנשים שעדיין בגיל 17 לא מוצאים לעצמם תחביבים טובים יותר מאשר לתת כפות לאנשים ברחוב, לזרוק אחד על השני כיסאות, ענפים וכל דבר שבא ליד. אני לא מבין איך מישהו מצליח להשאר ער כ17 שעות ועדיין לא להגיע למצב שהוא חושב קצת בהגיון.... מה עם העתיד? יש לך מבחן שבוע הבא, אז תבכה יום לפני זה שאין את החומר או תלך להשיג אותו להבין אותו?

גישת הI DONT GIVE A DAMN  והריגושים המידייים היא מה שתתתנקם בהרבה מאנשי דורנו כשהם יגדלו. אני לא אומר שישבו בבית ורק ילמדו, אבל שאנשים קצת.... יתכננו מראש ויבינו מה הם רוצים מעצמם.

אומנם הדבר הבא גם לא ממש קשור לחוכמה או למידה, אבל כשאני את כל ערסוני המחשב והאנשים שמגיעים לפורום עם הדיונים "אחים'שלי יאללה תביאו לי מחשב בן זונה" מראים איך החברה מדרדרת, גם בלי לדעת את החוקים ה"נוקשים" של האתר צריך קצת תרבות דיון... אולי זה החינוך  :\

מסכים עם כל מילה

עריכה

ואירן הייתה אחלה מדינה לפני ההפיכה האיסלמית הקיצונית.

רוצה אולי לעבור לגור שם?

פורסם
  • מחבר

מסכים עם כל מילה

עריכה

רוצה אולי לעבור לגור שם?

יואו... אני לא מאמין כמה צחקתי כשקראתי את זה. זה היה פשוט ממש טוב!!!! חחחחחחח אני לא יכול להפסיק(!).

פורסם

מה כל כך מצחיק ?

אמרתי שזה היה מקום נחמד לפני ההפיכה הקיצונית...

לא הייתי עובר לגור שם כי אני לא פרסי אבל דווקא יכל להיות נחמד לנסוע לטייל שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים