עבור לתוכן

המין האנושי הולך ונהיה טיפש יותר! עד מתי? ומתי אנחנו נהיה טיפשים לגמרי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדבר על נושא פילוסופי חדש משום שהפורום כבר לא כ"כ מעניין ובאתי לזרוע קצת זרעים.

כולנו יודעים שהמין האנושי הולך ונהיה טיפש יותר בתוצאה משימוש ירוד יותר במוח בהשוואה לדורות הקודמים.

כיום, רוב האנשים עושים את רוב חישוביהם במחשבון בזמן שפעם, כשלא היה מחשבון, היו התלמידים עושים את הכול בראשם ובכוח פיתחו את היכולות השכליות שלהם.

כמו כן, כולנו יודעים שהאבולוציה משחקת תפקיד חשוב אצלנו וכי אפשר לומר שאם אנחנו נפסיק לחשוב ונהיה קשורים למחשבונים ולשאר הדברים שמקלים על החיים שלנו [לא רק שכלית אלה גם פיזית] אז הדורות הבאים, בהמשך האבולוציה, יהיו "פחות חכמים" מהדורות הקודמים ולמי שרוצה אז גם "טיפשים יותר" מהדורות שקדמו להם.

בואו ניקח לדוגמה תלמיד ממוצא ונשאל אותו כמה זה 70 כפול 5. התלמיד, שלא היה מוכן ולא הביא את המחשבון שלו, לא יוכל לענות על השאלה מבלי להתעצבן ואף להתייאש. אך, אם הייתם שואלים אותו ילד ממוצע שחיי בדורות קודמים יותר, היה עונה לכם הוא בתוך שניות ספורות משום שהמוח, למי שלא ידע, הוא בעצם "שריר" שככל שמאמנים אותו הוא נהיה מהיר יותר, מדויק יותר ובמילים אחרות "חכם יותר".

וכל זה עוד בלי לחשוב את התדרדרות המצב הנפשי של הילדים שנסחפים אל תוך העולם הווירטואלי, עולם המחשבים, שפוגע ביכולת החשיבה היצירתית של הילדים אך יש פעמים שהמשחקים משפרים את זמן התגובה. בכל מקרה, מה שיוצא מהמחשבים זה רק רע וקצת טוב. צריך לשים גבול ולהפריד את הטוב והרע משום שלכל דבר יש שני צדדים אך אין קטע אמצעים שיחצה את הטוב והרע וישווה ביניהם ובמקרה הזה יש לנו את הרע שתופס משהו כמו 68 אחוזים ואת הטוב שתופס כ 20 אחוזים [אל תיקחו אותי במילה... סתם נתתי מספרים אז שלא יקומו אנשים ויאמרו "לא נכון זה 60 ו 40]. עשרת האחוזים שנותרו [לא עשיתי במחשבון :-P] אפשר לשים בטוב מאוד מכיוון שיש מקרים שבהם האינטרנט משפר מאוד את החשיבה ותורם לתלמידים מאוד ואף מקל על מבוגרים אך עזבו, זה ממש לא רלוונטי ובואו לא נכנס לזה...

בכל מקרה, מה אתם חושבים על כל זה? שתדעו, יבוא יום ואנשים כבר לא יחשבו לבד משום שהמחשבים יעזרו להם. יבוא יום ובוא המחשבים ימציאו מחשבים ובני האדם שהמציאו את אותם המחשבים כבר יהיו בדורות רחוקים יותר ואז הדברים היחידים שיהיו חכמים בעולם יהיו המחשבים, דהיינו, הרובוטים. כיום, בתחום המחשבים, המון אנשים עושים מודינג ומפתחים את החשיבה היצירתית שלהם בניגוד לעתיד ששם המחשבים ייצרו מחשבים וייקחו את כל העבודות של בני האדם ויעשו אותם בעצמם... אני מנחש שבעתיד לא יהיו חקלאים, בנקאים, מורים, מהנדסים, עורכי דין, רופאים וכן הלאה, וכן הלאה.

תודה,

אבי.

• תגובות 62
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק באופן חלקי ...

הנוער של היום (אני מתייחס למדינה שלנו) פשוט זוועה !

ואני לא מדבר על ילדים בין 15 + , אלא על ילדים בני 13-14 שיוצא לי להכיר בגלל אחי בן ה-13 .

אני מסכים איתך שעם הזמן כולם הופכים לטיפשים , וצר לי לאמר , אני אישית חושב שזה בגלל מערכת החינוך .

טוב אין לי ממש כוח להרחיב בנושא , אני עייף .

פורסם

זה לא רק הנוער, יצא לי להכיר אנשים טיפשים להפליא, שלא יודעים דברים בסיסיים. מערכת החינוך במדינה שלנו זוועתית פשוט, ועוד רוצים להוריד את כמות הבגרויות החובה ל4.

שיוריד אנגלית ומתמטיקה של 3 יח', ודברים כמו תאתרון, שהלימודים בכיתה לא יסתמכו רק על חומר יבש שצריך לבגרות, אלא יותר על העשרת הידע הכללי של אותו תלמיד.

צריך לחזור לאיכות הלימודים של שנות ה70-60 אז היינו ברמה מאוד גבוהה. ובקשר למחשבון, לדעתי צריך להוציא איסור להשתמש בו, עד שבאמת יהיה צריך כמו עד כיתה ט'.

פורסם

העניין הוא לא במחשבונים, גם במדינות אחרת שרמת החינוך בהן גבוהה משתמשים במחשבונים. הבעיה היא מאד בסיסית, שורשית אפשר להגיד, במנטליות הישראלית.

פורסם

כן הישראלים לא עושים שום דבר מעבר למינימום הנחוץ, והדבר הזה מתבטא יפה מאוד במערכת החינוך הישאלית.

הבעיה שלא מלמדים את התלמידים לחשוב וללמוד, וכן גם במדינות שמרשות מחשבונים, הטובות בינהם כמו סינגפור אוסרות שימוש במחשבונים עד כיתה ד' ואחרי זה המתמטיקה שהם לומדים היא ברמה כלכך גבוהה, שהם צריכים מחשבון גראפי בכיתה ו'.

פורסם

העניין הוא לא במחשבונים, גם במדינות אחרת שרמת החינוך בהן גבוהה משתמשים במחשבונים. הבעיה היא מאד בסיסית, שורשית אפשר להגיד, במנטליות הישראלית.

לצערי אני מסכים איתך.

הקטע של כל האלה שמשחקים אותה מופרעים, ואחרי זה מתדרדרים לא עוזר לציונים שלנו..

רק חבל שהם כל כך בכמויות oO

שלא נדבר על המופרעים באמת.

פורסם

first of all,it is true that we're less using our mind to do the work and letting the calc's do that work for us. but i dont think its that bad...i mean ill take me as an example: i am not good at math at all..what i do best is languages...i dont even take out books on english and french,and its pretty easy for me to learn languages at all...but as for math..im no good.so i do use calc's but i still can do it all in my head..it'll just take more time.and time is something importent on tests.sure,i can try and not to use,i'll still get the same scores..just it will take me more time.so i dont see a point no to...

as for the system in here,yes,it does suck. but i think its more because of the students..its a way of thinking..they think like "ill do only what i have to,get my bagrut,and thats it" thats the metality here,which has gotta change

note: brain is not a muscule

you get smarter cuz you make your brain confortable with these kinds of actions.

פורסם

המוח הישראלי לא כל כך מטומטם, החינוך אבל כן ברמה עלובה.

כמו שאמרת בסינגפור הם ברמה מטורפת וגם ביפן וגם בלא מעט מקומות בעולם.

ומצד שני יש שבטים באפריקה שבכלל לא מתעסקים במתמטיקה וחיים בכפר קטן ולא מפתחים שום דבר ולא משנים את חייהם.

האבולוציה לא תספיק לשנות את המוח האנושי בפחות מ1000 שנה לדעתי, יש כאלה שיגידו בכלל 100,000 שנה, עד שנגיע לשם יקרו הרבה מאוד דברים, אם בכלל נגיע ולכן אין סיבה לדאגה.

ובכלל... משנה לשנה העולם הופך יותר ויותר קרוב ויש הגירה מטורפת למלא מקומות... במיוחד ארצות הברית כמובן אבל גם הערבים לאירופה וכו', בני האדם מתערבבים זה עם זה.

כשגילו את אמריקה מצאו שגם לאצטקים ולמאיה היו בניינים מרשימים מאוד ובמקומות מאוד מאוד קשים לבנייה (ואני לא אתחיל לדבר על פלאי העולם) וגם היו להם מחקרים אסטרונומים ונראה לי שגם הם עשו שימוש במתמטיקה.

אחרי אלפי שנים שבני אדם חיו בנפרד על פני כדור הארץ ביבשות שונות בלי לפגוש זה את זה, בכל מקום האדם התפתח בדרכים דומות.

בקיצור, אין מה לדאוג למין האנושי אבל בהחלט יש לבדוק איך מעיפים את לימור לבנת ממשרד החינוך.

פורסם

אני מסכים עם מורטר בכלליות,

אבל לימור לבנת אינה שורש הבעיה כאן, עד כמה שהיא טיפשה (ברמות!)

הבעיה מושרשת יותר עמוק והיא גם תקציבית וגם חוסר כבוד למורים,

חינוך גרוע מבית ועוד בעיות...

וkawaii,

אכפת לך לכתוב בעברית?

התגובה שלך מלאה בכ"כ הרבה טעויות שהייתי צריך להתאמץ לא לצחוק כשכתבת שאתה טוב בשפות...

(האנגלית טובה בעקרון,תעבוד על הדקדוק,אהה ועוד טעות נפוצה של ישראלים, calcs=מחשבונים (בקיצור כמובן),calc's=שייך למחשבונים [כמו danny's pen=העט של דני,מבין?])

פורסם

אין שום הדרדרות לדעתי

היום משתמשים במחשבונים יותר כי לא משנות כל כך הפעולות המסכונות של חיבור חיסור כפל וחילוק לעומת ההבנה של כוחות בפיזיקה, התנהגות חלקיקים ודברים כאלה, שכח המחשבה מועתק מהתעסקות במספרים להתעסקות בהבנה של תופעות וחוקים

במתמטיקה ברמה הגבוהה יחסית של 5 יחידות יש ריבוי של תרגילים עם פרמטרים דווקא שכאן מחשבון יועיל קצת פחות , והבנה תועיל יותר.

אנחנו לא נעשים טיפשים. להפך, עם ריבוי האוכלוסין יש יותר אנשים בעלי IQ גבוה יותר וכך אנחנו נהיים יותר חכמים.

פורסם

רגע שאני אבין, אנשים כאן לא יודעים את לוח הכפל ??

פורסם

לפי דעתי לא המחשבונים יפילו אותנו בסופו של דבר אלא הגישה. אנשים נהיים טיפשים כביכול לא בגלל שהם לא מחשבים במוח, לפחות לא במובן שהם נראים טיפשים, אלא כי פשוט לא אכפת להם מכלום. אחת התופעות הגדולות של זה היא הARSism, אנשים שעדיין בגיל 17 לא מוצאים לעצמם תחביבים טובים יותר מאשר לתת כפות לאנשים ברחוב, לזרוק אחד על השני כיסאות, ענפים וכל דבר שבא ליד. אני לא מבין איך מישהו מצליח להשאר ער כ17 שעות ועדיין לא להגיע למצב שהוא חושב קצת בהגיון.... מה עם העתיד? יש לך מבחן שבוע הבא, אז תבכה יום לפני זה שאין את החומר או תלך להשיג אותו להבין אותו?

גישת הI DONT GIVE A DAMN והריגושים המידייים היא מה שתתתנקם בהרבה מאנשי דורנו כשהם יגדלו. אני לא אומר שישבו בבית ורק ילמדו, אבל שאנשים קצת.... יתכננו מראש ויבינו מה הם רוצים מעצמם.

אומנם הדבר הבא גם לא ממש קשור לחוכמה או למידה, אבל כשאני את כל ערסוני המחשב והאנשים שמגיעים לפורום עם הדיונים "אחים'שלי יאללה תביאו לי מחשב בן זונה" מראים איך החברה מדרדרת, גם בלי לדעת את החוקים ה"נוקשים" של האתר צריך קצת תרבות דיון... אולי זה החינוך :-\

(האנגלית טובה בעקרון,תעבוד על הדקדוק,אהה ועוד טעות נפוצה של ישראלים, calcs=מחשבונים (בקיצור כמובן),calc's=שייך למחשבונים [כמו danny's pen=העט של דני,מבין?])

ואתה יודע מתי זה הכי מצחיק? כשמישהו נותן לעצמו ניק בשם Girls Sweet Dream כשם הקבוע, הרשמי והמייצג אותו ועושה מעצמו צחוק בלי לדעת

פורסם

kawaii, אתה בטוח שאתה כלכך טוב בשפות? :nono:

זה בגלל החינוך מהבית, חוסר הכבוד להורים ובכלל חוסר הכבוד לדברים סמכותיים, כך גם בבצפר למורים, וגם חוסר התקציב ושיטת החינוך הגרועה.

מדינה דפוקה מהיסוד.

פורסם

המין האנושי הולך מתפתח ומתחכם, שימוש בעזרים מתוחכמים הוא סוג של תחכום.

אני מסכים שיש ירידה ברמת המוטוריקה העדינה והקורדינאצייה עקב חוסר שימוש אבל בכל שאר הנושאים, רכיבה על אופניים ונהיגה ברכב נחשבות לפעולות פשוטות ביותר, נסה לקחת את הנושא 100 שנה אחורה. ידיעת קרוא וכתוב ברמת שפת אם כמעט לכל אדם במדינות מערביות שתתפלא לפני 100 שנה האנלפבתיות חגגה...... זו סוג של התפתחות. עכשיו אם אתה מדבר על יחס רמת הפוטנציאל לעומת הניצול שלו ? פה זה נושא אחר לגמריי וכל מה שיגידו אני אומר אמן! אין מינימום ניצול של יכולת הלמידה!

פורסם

תרבות דיון זה אכן דבר שחסר כאן, אך אי אפשר להגיד שתרבות הדיון

חסרה רק לחדשים, כי גם הוותיקים מתרשלים בכך בתדירות מדאיגה

ואני מסכים לחלוטין איתך, אבל זה מתחיל מדברים קטנים כמו מחשבונים גם

נכון שב5 יחידות המחשבון לא עוזר הרבה (היום היה לי מבחן, השתמשתי במחשבון רק בשביל sin וcos)

אבל כשיש לך אנשים ב3 יחידות שלוח הכפל מסובך להם (ואם זה לא היה עצוב,זה היה מצחיק מאוד)

וגם הרמה הכללית יורדת, ולא רק במתמטיקה אז לאיזה מצב מגיעים?

מזכיר לי סיפור קצר נחמד של אייזק אסימוב שקראתי פעם, שכחתי את שמו כרגע, אבל אני זוכר שהוא הופיע

בספר שנקרא "מחר כפול תשע" או nine tomorrows באנגלית,

בקיצקץ, הסיפור הוא על מלחמה בין 2 עולמות (או משהו,זה משנה?) שכל הלוחמה מבוססת על טילים

ודברים שהם מונחי מחשבים אך מאוד יקרים ומביאים לאיזה גנרל איזה אחד שלמד לעשות כפל בראש,בלי מחשבון (איזה פלא עולם שמיני פשוט!)

והוא אומר שעכשיו נוכל לעשות טילים עם אנשים בפנים, אינסוף כאלה כי מחשבים אי אפשר לבזבז סתם,

אבל אנשים יש יותר ממספיק... מוגש כחומר למחשבה מאת המועצה לשלום המחשבון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים