עבור לתוכן

לא חוזר לפני הורגת

Featured Replies

פורסם

למפקד הזה מגיע למות מות איטי וכואב :silly:

• תגובות 72
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון המפקד באמת פשוט זבל... הוא צריך לעמוד למשפט על אונס...

(דבר שלדעתי מחייב לבלות את שאר החיים בכלא ושיאנסו אותו שם... אבל מה לעשות אני עדיין לא ראש ממשלה)

אבל זה מה שנקרא פקודה בלתי חוקית בעליל... אני מניח שכולם יודעים מה זה ולכן גם לחיילים מגיע לשבת בכלא כמה שנים טובות...

רק לצורך הדיון... המפקד לא היה המפקד של החובש ככה שבתאכלס זה לא קשור ליחסי מפקד ופקוד...

פורסם

ואלו היו מילים של אנשים שבאמת לא יודעים... אז אם הצבא הרוסי כזה לא יוצלח, איך זה שיוצאי צבא זה מראים מקצועיות כזאת, ועוד בשטח, לא ב"פקה-פקה". זה שהפיקוד מסריח זה לא הופך את הצבא לחרטא. איך אפשר להשוות צבא שמאמן צלף! צלף! במשך 5, רק חמישה שבועות, לצלף שמאמנים חמישה-שישה חודשים תחת לחץ ועם ההדרכה הכי מקצועית ומנוסה שיש בעולם. כמעט כל הגברים במשפחה שלי שרתו בצבא הרוסי תקופה כזו או אחרת. אח סבתי, ז"ל, היה קפטן בסיירת עם אינספור מבצעים מוצלחים. סבא שלי מצד האב גם כן, סבא מצד האם התנדב בגיל 16 או 17 לחי"ר, אבא שלי היה צנחן (ושוחרר אח"כ בגלל עיוורון צבעים ועודף כ"א). חברה' שגדלתי איתם ברוסיה, חברים של בן-דוד שלי בעיקר, גם הם יוכלו להעיד על מקצועיות שלא הוכרה, והכל תודות לנסיון עשיר.

החבר'ה האלה היו "טובים" בשבילנו כי הם היו ציידי גולגלות, זה טוב אמנם לכוחות בשטח וזה טוב כל עוד הראש שיורד הוא אכן של מחבל. אבל בישראל זה לא עובד ככה, טוב או רע אני לא אחליט. מספיק שילד עם מקל או ענף יראה כמחבל חמוש דרך הכוונות ואז אתם כבר יודעים מה קורה בעיתונות, חגיגה שלמה!

הערכים ותורת הקרב של הצבא הרוסי שונים לגמריי, אם יש מחבל צ'צ'ני בבנין רב קומות אין לצבא בעייה לבוא לתת התראה קולית "יש לכם 5 דקות לפנות את המבנה" ופשוט להחריב את הבניין כולו. אין בעייה לערוך חיפוש בכפר ולהפוך שם בית בית לחורבה, הערכים העליונים מושתתים על כח, שליטה ונצחון ערך חיי האדם נמצא במקום נחות יותר מאשר חוסנה ועוצמתה של רוסיה....... זה טוב כל עוד הפגיעה נעשית באויב אבל כשקוראת טעות מה אז ?? מי יתן את הדין ? מי יראה מכוער ? צה"ל !

פורסם

מה ציידי גוגלולות? די עם זה! הם חיילים שהמשימה שלהם הייתה להגן על בסיסי צה"ל, לחפות על כוחות שפועלים בשטח וגם כמה פעולות חיסול. זה שהם עשו את העבודה שלהם יותר טוב מכל חייל אחר שהייה מוצב בתפקיד לא הופך אותם לרוצחים שכירים! זה הופך אותכם לגיזענים מנייקים, שלא מוכנים לקבל את העובדה שמישהו שנולד ברוסיה, גדל ברוסיה, אומן ע"י הצבא הרוסי (והוא לא ערבי) יכול להיות (הרבה!) יותר טוב מערס ישראלי שבקושי סיים תיכון ומחפש כל היום דרכים להוציא גימלים! אם אין לכם משהו חכם לכתוב, אל תמלאו את הת'ראד והאתר הזה בספאם! (ובינתיים, אני לא ראיתי הרבה שהייה להם משהו חכם לכתוב  >:()

לא קשה לזהות את החיוך הקטן שמעורר זיכרון החבורה הביזארית והמקועקעת אצל פואד בן-אליעזר, שר הביטחון עד נובמבר ‭.2002‬ "אתה מדבר על אלו מברית המועצות‭,"?‬ הוא צוהל, "הם נראו לוחמים אחד אחד. הדבר המדהים היה עוצמת המחויבות שלהם למדינה‭."‬ רומן והחברים הם שיזמו את הפגישה עם השר. "התרשמתי מהמוטיבציה שלהם ואמרתי: 'בעצם למה לא? הם רוצים להתגייס לצה"ל? ‭,Welcome‬ נתתי הוראה להתחיל לקלוט אותם מהר‭."‬

"כל למידת השטח שלהם היתה מדהימה‭,"‬ אומר קצין באוגדה, "רק יחידות מיוחדות מאוד עובדות ככה. הם הכינו סטטיסטיקה שניתחה גזרה והעבירה למפקדים איפה קורים הדברים, באילו שעות, איפה שדה הראייה הכי נכון והכי מתאים לדפוק את המחבל. בדברים האלו הם הרימו רמה שאני לא חושב שיש בצבא‭."‬
פורסם

נתחיל בהודעה מנהלתית: מספיק כבר בדיון על כמה צה"ל חרא ולא מתחשב וכו' וכו'.

לא רק שזה לא נושא הדיון, זה גם פתח להרבה מאוד בולשיט וספאם. חזרה לנושא! הודעות לא קשורות נוספות ימחקו.

ולעניין...

נהלי פתיחה באש הם דבר הכרחי, ויש להם סיבה.

אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתת ללוחמים יחידנים לפעול בשטח בקרב אוכלוסיה שהיא לרוב אזרחית, ולעשות ככל העולה על רוחם.

והאישור אמור להיות ענין קצר של מספר שניות - מעבר לזה זה כבר פאק נקודתי, ויש לטפל בו.

זה שקרה שהם ישבו בשטח ולא קיבלו תשובה במשך זמן ארוך, לא אומר, שצריך לוותר על הדיווח לגמרי, אלא רק אומר שיש לחדד את הביצוע שלו.

עם כל ההערכה שיש לי כלפי היחידה הזו, ועם כל הנסיון העשיר שאני בטוח שיש להם, הם צריכים להפנים שהם לא עצמאים, והם כפופים להוראות.

אם הם לא מסוגלים לקבל את זה - מצטער, אבל מקומם לא בשטח. כי אחרת זה רק ענין של זמן עד שתקרה תאונה - בין אם זה פגיעה באזרחים ובין אם זה פגיעה בחיילים מהצד שלנו.

אני לא אומר שטיפלו בהם כמו שצריך או שצריך לסלק אותם לחלוטין - להיפך.

לדעתי יש להם מקום, אולי כמדריכים, או אפילו כלוחמים - אבל שוב, הם חייבים להבין שהם לא מעל לחוק (או לנהלים במקרה זה).

שוב פעם: בד"כ, לכללים יש סיבה. ויכול בהחלט להיות שהטעות של הצבא הייתה בהכשרה הקצרה שנתנו להם. אולי אם היו משאירים אותם במסגרת הדרכה יותר מיומיים, הם היו מבינים את המשמעויות של נהלי הווידוא והדיווח.

לכן אל תבינו אותי לא נכון - הטענות שלי אליהם מצומצמות. זו אשמת הצבא, שלא הנחיל בהם את צורת העבודה של צה"ל.

חבל שהם (ובסופו של דבר כולנו) אלה שישלמו את המחיר על כך.

פורסם

אותו נוהל מעצר חשוד שאתה מדבר עליו... לעיטים נדירות הוא מיושם ומי שעמד פה במעברים ובמחסומים כבר יודע (יש לי חברה שהיתה) שזה לא עובד ככה. ברגע שמזהים חמוש יורים בשביל להרוג ולא מבקשים הוראות וזה בדיוק מה שהם עשו. הם זיהו מבוקשים/חמושים והם ירו.

פורסם

Top-Gun

נוהל מעצר חשוד לא ממש נועד לשטחים... שם נוהל פתחיה באש יותר תופס...

הם מזהים סכנה לחיים שלהם או של אחרים אז הם תלויים בשיקול דעת של עצמם אם לירות או לא...

בקשר לצלפים זה שונה... צלפים זה משימות חיסול... אם הם הורגים מחבלים שבאותו רגע מכוונים נשק אל חיילים שלנו אז זה נוהל פתיחה באש ואז גם הרמטכ"ל לא יוכל להגיד להם כלום... אבל שהם במשימת חיסול אין מה לעשות והם צריכים אישור...

פורסם

מישהו דיבר בכלל על נוהל מעצר חשוד?

נהלי פתיחה באש ...

פורסם

אממ.. צודק לא שמתי לב ::)

אבל בכל מקרה הם צלפים ונוהל פתיחה באש לא תקף בחצי מהמשימות שלהם... זה תקף רק שהם מסייעים...

מתי שהם מתצפתים על עיר ומחסלים אנשים חמושים... לא יודע מה להגיד מצד אחד זה נכון שזה שומר על המדינה אבל מצד שני זה יכול להיות מישהו שקנה לבן שלו רובה צעצוע (כמה שזה לא חכם באזור הזה) ככה שגם דרגה בכירה לא יכולה לעזור להם בזה...

אין נוהל פתיחה באש לגבי חיסולים... יש רק אישור דרגה בכירה... וזה משהו שהם צריכים לקבל לפני שהם יוצאים למשימה... זה דיי טיפשי לקבל את האישור שניה לפני החיסול...

פורסם

TOP GUN, זה לא שלא הייתה להם הכשרה קצרה מידי, הייתה להם הכשרה ארוכה מידי, וכמו רוב ההכשרות שצה"ל מעביר, היא הייתה לגמרי לא קשורה למציאות. במקום להסביר להם בשעה שעתיים את הנהלים, עשו להם מיטווחים וכל מיני שטויות במשך שבועיים! זה אנשים מבוגרים, שמבינים מה אומרים להם, ושיודעים לירות קצת יותר טוב ממה שמצפים מהם במיטווחים שהעבירו אותם...

"המדריכות היו בחורות יפות‭,"‬ אומר רומן, "טובות בשביל להדריך ילד בן ‭.19 ,18‬ לא בשבילנו. נשארתי שבועיים בשלב ב‭.'‬ אחרי זה לא היה לי מה לעשות שם. אני בן ‭,42‬ רב סרן בצבא הסובייטי. מה אני צריך ללמוד עוד פעם ירי מטווח 50 מטר באם‭?16-‬ עשיתי שבועיים את כל התרגילים בשביל לקבל רובאי 03 והוצבתי למשימה אחרת באוגדת עזה‭."‬

אם הפיקוד הייה מיקצועי כמוהם, כל האי נעימויות היו נמנעות.

ולפי מה שאני זוכר מנהלי הפתיחה באש, חייל רשאי לפתוח באש על אדם שמהווה סכנה ברורה ומיידית על החייל או על חיילים אחרים בסביבתו. אני עדיין לא מבין איך בדיוק הם הפרו את הנוהל הזה... הם עוד עשו טובה והודיעו לממונים שלהם על זה שהם מזהים את החשודים שסוגרים על הכוח...

פורסם

בלי שום קשר עכשיו לשום ויכוח - איך בדיוק חמוש שמסתובב בעזה בבית שלו מהווה סכנה ברורה ומיידית לצלף בעמדה או לחיילים אחרים ?

אם אתה מדבר על סכנה עקיפה ("זה הרי ברור שמתישהו הוא ירה על החיילים"), אפשר באותה מידה גם להרוג את עראפת (אופס, מאוחר מדיי...).

פורסם

לגבי אנשים שהם הרגו בתוך בתים לא היתה שום בעייה, כי זו היתה המשימה שלהם כנראה, ואם לא אז הם כיוונו נשק אל החיילים מתוך הבית.

ורוב הזמן הם לא היו בעמדות... הם היו יוצאים לשטח, למערבים ומחכים שמישהו יגיע. הם היו שוכבים במקומות שהם היו יודעים שבאים לשם מחבלים, מחכים להם כמה ימים אם הייה צריך (אני לא שמעתי על יחידות אחרות ששוכבות כמה ימים רצוף באותו מארב, עד שהם תופסים את המחבל, ולא עוזבים אחרי לילה אחד...) והורגים אותם. בגלל זה "לא חוזר לפני הורגת"...

פורסם

:kopfpatsch:

עמדה = איפה שהם ממוקמים

זה יכול להיות בעמדה במוצב, זה יכול להיות על גג של בניין כלשהו, וזה יכול להיות "בשטח" באמצע קוצים במקום שבו הם החליטו להתמקם.

בחייאת תפסיקו כבר להגיד "הם מסתובבים בשטח" ולהתייחס ל"עמדות" בתור מקום מוגן, מרוחק, וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים